wat speelt er in de community?
nieuwsbrief #5

Ha ##firstname##,

We hopen dat je een heerlijke zomer gehad hebt! Er is weer veel gebeurd op fietsgebied deze zomer en al helemaal in Utrecht met de start van de Vuelta. Bij deze de laatste ontwikkelingen en nieuws vanuit de community.

We hebben dit jaar nog twee leuke activiteiten in de planning staan. We zien je graag op onze laatste "UBC te gast bij..." Innovam - Tweewieler Academy in Nieuwegein op 22 september! Maar in het laatste kwartaal van 2022 is er ook nog een kans aan te sluiten bij een fietstocht / UBC café.

Hartelijke fietsgroet,

namens de Utrecht Bike Communiy,
Nelske en Ernest

P.S. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar degene die dit volgens jou ook zou willen weten.

Terugblik: UBC te gast bij TUI

Donderdag 18 augustus was UBC te gast in de prachtige aangeklede experience winkel van TUI in de Hollandse Toren, vlak achter het podium van de ploegenpresentatie. Hier kon UBC samen met de relaties van TUI en het Brabant Cycling Network het Vuelta Feest aftrappen en vieren.

Lees meer
Daverend succes jubileumeditie Keistad Fietsfestival

Zo kopte de stad amersfoort.nl. En de stentor zei over het festival: "Keistad Fietsfestival viert vijfjarig jubileum in Spaans jasje vanwege La Vuelta"

Kortom, het was een groot succes en daar zijn we erg blij om! We kijken uit naar volgend jaar! 

Lees meer
Column: Massale Vueltafietsvreugde en hoe we die kunnen vasthouden

Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht blikt in deze column terug op de Vuelta en roept op om samen de verjaardag van het oudste fietspad van Nederland te vieren. 

Bovenal heeft Jelle weer een column voor ons weten te schrijven met enthousiasme en passie!

Lees meer
Eerste 7 Doortraproutes in provincie Utrecht klaar voor gebruik

door Ewoud Vink - provincie Utrecht

In de Doortrapgemeenten Houten, Nieuwegein en Veenendaal zijn de eerste Doortraproutes klaar. Doortraproutes zijn toegankelijke fietsroutes van ongeveer 25 km over ruime paden met onderweg veel groen. Op deze routes kunnen senioren genieten van een rustige fietstocht met weinig obstakels en relatief veilige oversteekpunten. In deze drie gemeenten zijn er nu in totaal zeven Doortraproutes klaar voor gebruik.

Lees meer
Ook dit jaar weer: de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september 2022

door Marjolein Antonidus - pitch tijdens 'UBC te gast bij Cannondale'

De 
Europese Week van de Mobiliteit is hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Met activiteiten, acties en initiatieven gericht op het bekend worden met en het stimuleren van een meer duurzame vorm van mobiliteit. Vanuit de provincie Utrecht nemen we ook dit jaar het initiatief om de regio Utrecht de hele week te laten bruisen! Lees verder hoe jij mee kunt doen!

Lees meer
Zaken doen in Spanje

Wij vroegen het aan Bas Akkers (ROM Region Utrecht) om iets te delen over de workshop die hij georganiseerd had in Paushuize: "Zaken doen in Spanje".

spanje-romWat zijn de do’s en wat zijn de don’ts? Waar liggen de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven? Met de komst van de Vuelta naar Nederland, konden we natuurlijk niet om deze vragen heen.
lees meer

 

Pon koopt Veloretti en ontwikkelt e-bikes met Porsche

Pon Holdings neemt het Nederlands fietsmerk Veloretti van Ferry Zonder over. Ook heeft Pon met VW-dochter Porsche een joint venture opgericht om een hoogwaardige e-bike te gaan ontwikkelen, inclusief nieuwe technologieën, zo meldt het FD. Het familiebedrijf wil zo zijn positie op de internationale fietsenmarkt versterken.

Fietsmerk Veloretti is overgenomen door Gazelle-fabrikant Pon. Dat maakt Veloretti-oprichter Ferry Zonder bekend op LinkedIn. 

Lees meer
Beste coalitieakkoord voor de fiets: Utrecht

Wat wij als UBC natuurlijk al wisten, maar nu is het bewezen. Uit vergelijking van de nieuwe gemeentelijke coalitieakkoorden door de Fietsersbond in grote steden en tien geselecteerde regio’s blijkt dat de fiets bijna overal een plaats in de akkoorden heeft gekregen. 

Het beste akkoord is dat van Utrecht, dat er echt voor kiest om lopen en fietsen op 1 te zetten en uitgaat van de tien-minutenstad, waarin alle voorzieningen binnen die tijd bereikbaar zijn.

Lees meer
Utrecht fietsstad #1 van de wereld volgens onderzoek

Ook Luko een digitale verzekeringsspecialist bevestigt wat wij al wisten. ;) Zij hebben een onderzoek gedaan op verschillende vlakken, waaruit blijkt dat Utrecht fietsstad nummer één is. We scoren met een totale scoren van 77.84 een dikke 10 punten (maak daar maar 11.91 van) boven Munster (DE) op de tweede plaats. Zie hieronder de lijst of 

Lees meer
Doorpakken op Utrecht als beste fietsstad

is de boodschap van Richard Kraan - Utrecht Development Board. Een mooie sterke boodschap, die we graag met jullie delen.

La Vuelta a Holanda was een groot succes met misschien nog wel een grotere impact dan de Tour de France in 2015. Niet alleen een feest voor stad en regio. Maar ook de maatschappelijke en economische waarde is uitzonderlijk. Utrecht als centrum voor de gezonde mens en gezonde leefomgeving door middel van de fiets. Nu is het momentum om door te pakken.

Lees meer
12 september - Film 'The Longest Day'

Martijn Hendriks en Herman van der Zandt kennen we van de NOS, we kennen ze van hun heerlijke podcast en van hun liefde voor de fiets. Maar we kennen hen ook van hun inmiddels beroemde en berucht ritten van 'The Longest Day'.

De dag is vastgelegd in een docu-film van 38 minuten. Die film gaat 12 september in premiere in het Utrechtse Louis Hartlooper Complex.

Lees meer
22 september - UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy

We hebben een mooi programma samengesteld voor je! 

We trappen zoals je van ons gewend bent af met de gastheren. Dit keer zullen we de geboden vakopleidingen en andere merites van het vak van mecanicien en fietsverkoper bespreken met  het o.a. met Herme Bruin (Directeur Innovam), Robbert Jan van den Berg (Manager Tweewieler Academy) en andere vakmensen uit de fietsindustrie en retail.

Lees meer
18, 19 & 20 september - VELOVAK

Op 18, 19 & 20 september kun je in één dag veel verschillende leveranciers ontmoeten voor jouw winkel, werkplaats of onderneming. Van een mooi aanbod, de laatste technische kennis tot een testparcours en inspiratiesessies voor de sportspecialist en de ondernemer. Dit jaar is hij ook toegankelijk voor consumenten. Zien we je daar? Wij zijn er ook!

Lees meer
15 september - vier de verjaardag van het oudste fietspad van NL

Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht, nodigt je uit om op 15 september van 17:00 tot 19:00 op het Malieblad voor een ijsje, een praatje en natuurlijk feestelijkheden voor de verjaardag van het oudste fietspad van de wereld. 

De maliebaan wordt dan 137 jaar oud!

Lees meer
Activiteiten rondom de mobiliteitsweek

En vergeet de activiteiten rondom de mobiliteitsweek niet. Zie hieronder een kleine selectie:

Hier de volgende keer jouw verhaal / project / idee / innovatie? Stuur hem in! 

Projectmanager Fietsstimulering en Gedragsverandering | Provincie Utrecht

36 uur | Utrecht | reageren voor 12 september

Provincie Utrecht is opzoek naar een projectmanager op het gebied van stimuleringscampagnes en gedragsverandering die met de omgeving invulling kan geven aan het doel om 50% van alle ritten op de fiets te laten plaatsvinden. Je staat aan de lat voor de invulling en uitvoering van actielijn 4 Veilig en gezond gedrag uit het uitvoeringsprogramma Fiets. Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor zowel de uitvoer van projecten als voor het bedenken en uitwerken van (een set aan) acties, maatregelen en projecten om het doel te bereiken. En nog veel meer...

Lees meer
Bureaumanager | Landelijk Fietsplatform

24 uur | Amersfoort | reageren voor 12 september

Je vervult een sleutelrol binnen het Fietsplatform: je ondersteunt de directeur in het optimaal functioneren van het bureau en draagt daarnaast ook inhoudelijk bij aan een aantal deelactiviteiten. Op het bureau werk je nauw samen in een klein team van zeven medewerkers.

Lees meer
Accountmanager | Lease a Bike

32-40 uur | Amersfoort

De functietitel zegt al een hoop: jij gaat je voornamelijk bezighouden met sales activiteiten. Dit doe je service- en resultaatgericht. Je informeert en denkt mee met potentiële klanten over hoe de nieuwe regeling voor hen het meeste van waarde kan zijn. Op basis van jouw contacten gaat Lease a Bike een partnership aan met het bedrijf. Naast commerciële vaardigheden en goede gespreksvoering, zoekt Lease a Bike iemand die autonoom kan werken en proactief verbeteringen aandraagt.

Lees meer
Financieel medewerker | NTFU

16-24 uur per week | Veenendaal | reageren tot 21 september

Je bent de rechterhand van de coördinator financiële administratie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de financiële administratie van de NTFU. 

Lees meer

Zoek jij een fietsprofessional om jouw organisatie te versterken? Stuur jouw vacature dan bij ons in en we vermelden hem in de nieuwsbrief. Of tip ons met een leuke vacature uit jouw netwerk.

  • In 2020 waren er 23,1 miljoen fietsen in Nederland.
  • Hiervan zijn er 2,9 miljoen e-bikes. Het aantal e-bikes neemt de afgelopen jaren fors toe: tussen 2016 en 2020 is het aantal e-bikes meer dan verdubbeld.
  • Er werd in Nederland in coronajaar 2020 per persoon gemiddeld 954 kilometer per fiets afgelegd. Dat is aanzienlijk minder dan in 2019, toen er per persoon gemiddeld 1.098 kilometer werd afgelegd.
  • Nederland heeft in 2020 ruim 276 duizend kilometer fietspaden (met dubbeltelling van tweerichtingswegen).

infografic van rvo

Bron: Rapport Internationaal Verdienpotentieel Nederlandse fietsensector van RVO. Een absolute aanrader!

Wielerpoëzie

∆ 𝚆𝚒𝚎𝚕𝚎𝚛𝚙𝚘ë𝚣𝚒𝚎 𝚟𝚊𝚗 @versregels 𝚎𝚗 @baukevermaas
∆ 𝙶𝚎𝚍𝚒𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗 𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚎𝚕𝚛𝚎𝚗𝚗𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚏𝚒𝚎𝚝𝚜
∆ 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚜𝚌𝚑𝚛𝚒𝚓𝚟𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚎𝚕𝚔𝚘𝚖
www.wielerpoezie.nl