een geslaagde bijeenkomst met fiets in de hoofdrol
UBC te gast bij a.s.r.

Afgelopen donderdag was UBC te gast bij a.s.r. verzekeringen. Het was een spraakmakend programma met veel input vanuit de community, gepresenteerd door Jos Smulders en Ernest van den Bemd. We spraken uitgebreid met Boudewijn van Uden over o.a. het a.s.r.-fietsbeleid. Ook werden zijn verschillende fiets petten besproken, zoals bijvoorbeeld zijn rol als fiets-ambassadeur, als bestuurslid van het Business Peloton en zijn carrière als renner en trainer in de wielersport: een man en organisatie met een groot fietshart!

We namen het thema Fiets & Gezondheid onder de loep met o.a. Marcel Hindriks (a.s.r. Vitality) Frank Backx (namens VSG expertpanel Fiets en Gezondheid) en Ernest van den Bemd (Fietsersbond) en hoorden over de diepte en breedte waarbinnen de fiets gericht ingezet kan worden voor specifieke gezondheidswinst. In november verwacht a.s.r. de lancering van een aangepast app, waarin de fiets een volwaardig onderdeel is geworden van het vitaliteitsprogramma van a.s.r. (in volksmond "trappenteller" genoemd ).

Ook vertelde Gjilke Keuning over fietsgeluk en hoe flow tijdens het fietsen hiervoor zorgt. Én vroegen we ons af of dit ook bij bijv. burnout van betekenis kan zijn. We raakten echt in de flow en hoorden van Kaspar Hanenbergh dat vroeger het fietsen ook al voor het geestelijk welzijn van dames werd ingezet. Klaas Hartmans van Lease a Bike gaf inzicht wat de fietsleaseregeling voor het fietsgebruik heeft betekend: 'bemoedigend maar kan beter'. Met Guido van der Pouw van Fietsned spraken we over ambulante fietsenmakers en hun werk op de zakelijke markt. Hij benadrukte de noodzaak om het fietsvakmanschap sexyer te positioneren om voldoende instroom te waarborgen van nieuwe vakmensen!

Bob van den Berg en Maarten Valks van Tworby kwamen letterlijk naar binnen gefietst met hun uitvinding, waarmee jij jouw eigen fiets tot een goede driewielfiets kunt ombouwen. Femke Hulshof vertelde over wat de winst is voor werkgevers van bewegen/fietsen/wandelen naar, tijdens en na het werk: Inspirerend! Tot slot vertelde  over de contouren van het Sportakkoord van de Provincie en nodigde de community uit om mee te denken om het Sportakkoord vorm te geven. Neem gerust contact met hem op als je mee wilt denken.

Wij bedanken heel graag onze gastheren Boudewijn van UdenMarcel Hindriks en Marielle van de Merbel van a.s.r. en iedereen die bijgedragen heeft aan deze bijeenkomst.

De volgende bijeenkomst is op 20 januari in Zeist! Zet je hem alvast in je agenda? 

Heb jij nog een bijdrage voor het programma in Zeist of een ander idee? Laat het ons vooral weten. Heb je een vraag of wil je weten hoe UBC jou verder kan helpen? Stuur ons dan een berichtje en dan drinken we een kopje koffie samen. :)

Vriendelijke groeten,
Nelske en Ernest

Femke Hulshof presenteerde de winst van het fietsen. Meer weten?

Lees meer

De driewieler van Tworby. Interesse?

Lees meer

Gjilke Keuning vertelde ons hoe fietsen bijdraagt aan onze mentale gezondheid. Fietsflow is iets wat ons gelukkig maakt. Met Gjilke in contact komen? Laat het ons weten.