Even voorstellen: Ernest van den Bemd

Even voorstellen: Ernest van den Bemd

19 feb. 2020 door Nelske Thalen

fietsenoprecept-ernest.png

Ernest is de frontman van Utrecht Bike Community. Hij drinkt graag met iedereen een kop koffie en denkt waar kan graag met je mee, zolang er maar over fietsen gepraat kan worden. Hij presenteert met zichtbaar genoegen samen met Jos Smulders de evenementen van UBC. Maar wie is die Ernest van den Bemd eigenlijk?

Tijdens de studie werkte hij jaren in de zomermaanden als vrachtwagenchauffeur, kok en mecanicien bij fietsvakanties. Na de studie arbeid- en organisatie psychologie werd hij verantwoordelijk voor de enorme pool van reisbegeleiders(200+)-fietsvakanties. Hij nam de werving, selectie, training en planning van veld- en kantoor personeel voor zijn rekening en professionaliseerde deze. Om dat vervolgens ook te doen met de marketing productmanagement waarmee de nationale en interntionale markten voor alle fietsers van wielrenners, ouders met kinderen, senioren en recrenanten bediend werden. Voor dat ene was de fiets een  middel voor de ander het ultieme doel. De laatste 10 jaar deed hij dat als algemeen directeur voor 3 verschillende labels. Kennis en Bezieling waren het vetrekpunt en die richtten zich op:  Ontzorgen, kwaliteit, vraaggericht, laagdrempelig en op maat met plezier!

Op dit moment is hij verantwoordelijk voor De Fietsschool van Nederland waar vele fietsdocenten lessen, uitstapjes, workshops etc verzorgen voor kinderen, senioren en nieuwe medelanders in groepsverband en voor individuen op maat.

Tegelijkertijd runt hij het programma Fietsen op Recept samen met (para)medici, fietsindustrie etc waarmee de fiets als curatief en revalidatiemiddel wordt in gezet. Dit alles tijdens en na de behandeling voor degene die tegenwind ervaren in de vorm van  medische aandoeningen. Dit programma en De Fietsschool doet hij met veel plezier voor en met Fietsersbond

Voorts maakt hij met genoegen deel uit van het Business Peloton Utrecht bij als Bestuursadviseur. 

Hij gunt, volgens zijn zeggen, iedereen het alomvattende profijt van het fietsen waarbij comfort, pret, veiligheid en gezondheid leidend zijn. Dat doet hij graag door vraaggerichte te denken en grensoverschrijdende verbindingen te maken, te faciliteren en aan te gaan. Hij zit graag op alle type fietsen en doet dat dan ook dagelijks. Ik houd enorm van snelheid en van slenteren op alle type fietsen van ebike tot racefiets, van speed pedelc tot houten fiets.

Woont al decennia met groot genoegen in de stad Utrecht met vrouw en 4 heerlijke kinderen. 

Sluiten