De bijeenkomst 1 juli was inspirerend, verbindend en actief!
1 juli - Utrecht Bike Community te gast in Amersfoort
Keistad in de spotlight!

Afgelopen donderdag waren we te gast in Amersfoort. Het was een inspirerende, bruisende en gezellige bijeenkomst met fietsprofessionals uit alle domeinen.

We werden om 14.30 welkom geheten door de kersverse wethouder van Amersfoort: Roald van der Linde. Hij gaf het startschot voor een fietstocht door de Keistad. Een fietstocht langs enkele unieke punten qua infrastructuur & langs verschillende locale fietsprofessionals zoals: Cargobike XL Solutions, Vierfiets, daVietsie, 2wielkoeriers met als afsluiter een korte inspirerende pitch van Imke van de Venne over het Keistad Fietsfestival en Annie Tiekstra van Samen OpFietsen. De fietstocht werd vakkundig begeleid door collega's van de gemeente Amersfoort: Erik Groot Karsijn, Tessa Beckman, Peter Richters en Walter Prot.

In de Prodentfabriek werden we welkom geheten door de hosts Ernest van den Bemd en Jos Smulders. Zij gingen in gesprek met gedeputeerde Arne Schaddelee en de wethouder Roald van der Linde over het Nationaal Toekomstbeeld Fiets, directeur van de fietsersbond Esther van Garderen, Fietsburgemeester van Utrecht Jelle Bakker en de founder van het nieuwe blad RIDE Rodrick de Munnik. Ook keken we samen terug op het geweldige avontuur van Cycling4Climate met Martin de Ruiter en Samuel Beltman die elkaar gevonden hebben op een van onze eerdere bijeenkomsten. En keken we vooruit met Koen van Rossum naar het activatieprogramma Vuelta 2022. Als afsluiting deed Marjolein Antonides (Provincie Utrecht) een oproep om deel te nemen aan de mobiliteitsweek van 16-22 september. 

We hebben de mooie ideeën voor het Nationaal Toekomstbeeld Fiets van Kaspar Hanenbergh, Deodaat Boer en Martin Verspeek beloond met o.a. een innovatieve fiets van DutchBike.
Het verzoek en de de gesprekken om de ideeën nader uit te werken zijn al  in gang gezet. Lees hier over de ideeën. Nogmaals van harte.

Ben je er de volgende keer bij?
Onze volgende bijeenkomst staat gepland op donderdagmiddag 23 september. Zet je hem alvast in je agenda?

Mocht jouw organisatie graag een onderwerp, product, gemeente of thema in de schijnwerpers willen zetten of zou deze organisatie een bijeenkomst willen hosten. Dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie om samen de mogelijkheden te verkennen.

Voor nu wensen we iedereen een heerlijke zomer en fijne vakantie!

Groet,
Nelske en Ernest