wat speelt er in de community?
nieuwsbrief #8

Ha ##firstname##,

Dit is de eerste nieuwsbrief van dit jaar! Het jaar is net begonnen en we kijken nu al terug op een gezellige snerttocht in samenwerking met SportUtrecht. Daarnaast nodigen we je van harte uit om aan te sluiten bij 'UBC te gast bij UW' op donderdag 23 februari.  

Bij deze hieronder de laatste nieuwtjes van en voor de community! Heel veel leesplezier!

Hartelijke fietsgroet,

namens de Utrecht Bike Communiy,
Nelske en Ernest

P.S. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar degene die dit volgens jou ook zou willen weten.

SAVE THE DATE : donderdag 23 februari - UBC te gast bij UW

Donderdag 23 februari organiseren we samen met UW de eerste 'UBC te gast' van 2023. We zijn te gast bij UW op de Niels Bohrweg 121, Utrecht.

Tijdens "UBC te gast bij UW" zullen we het thema inclusiviteit in de schijnwerpers zetten. Zo praten we met Gertjan Stoker (directie UW) en Susanne Schilderman (Wethouder Financieën en Economische zaken Utrecht) over werken aan de fiets vanuit een afstand tot de arbeidsmarkt. We bespreken andere thema's zoals fietsarmoede, fietscultuur en fietsen met een beperking. Dit doen we met Angela van de Kloof (Mobycon), Alla Sallou (Bestuursadviseur UBC), Jelle Bakker (Fietsburgemeester Utrecht) en Karlijn Janssen (Fietsersbond)! Verder staan er al pitches vanuit UMCUtrecht, Cycling for climate en de helmendagen op de rol. 

Meer informatie volgt via de mail! Maar aanmelden kan HIER al! 

Terugblik: 13 januari - snerttocht

Vrijdag 13 januari kwamen we voor de eerste keer samen dit jaar. Een leuke fietstocht, een lycratocht of een stadstocht ging vooraf aan de borrel. Toen iedereen terug kwam stond daar een kop snert en glas glühwein op ze te wachten.

Lees meer
Kun jij de fietsburgemeester helpen?

Normaal verschijnt er een column van Jelle Bakker in onze nieuwsbrief. Deze keer is het echter een oproep. Kun jij Jelle in contact brengen met vrijwilligers voor één van zijn projecten?

Lees meer
31 januari - kenniscafé: fietsenstalling van de toekomst

Op dinsdag 31 januari organseert Tour de Force samen met CROW-Fietsberaad een online kenniscafé Fietsenstalling van de toekomst. Tijdens dit kenniscafé presenteren Movares en de gemeente Eindhoven en Rotterdam de resultaten van de studie naar de “Fietsenstalling van de Toekomst”

Lees meer
14 februari - Jaarcongres 2023 - Samen doortrappen

getipt door provincie Utrecht

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst vieren we wat we hebben bereikt met Doortrappen de afgelopen vier jaar en kijken we samen vooruit. Het belooft een middag te worden vol inspiratie, interactie en verrassingen. Waarbij we met jullie op pad gaan naar een toekomst waar nog meer ouderen veilig kunnen blijven fietsen tot hun 100e!

Lees meer
23 februari - UBC te gast bij UW

Donderdag 23 februari organiseren we samen met UW de eerste 'UBC te gast' van 2023. We zijn te gast bij UW in Niels Bohrweg 121, Utrecht.

Tijdens "UBC te gast bij UW" zullen we het thema inclusiviteit in de schijnwerpers zetten. Zo praten we over werken aan de fiets vanuit een afstand tot de arbeidsmarkt. We bespreken andere thema's zoals fietsarmoede, fietscultuur en fietsen met een beperking. En uiteraard staan er pitches op de rol. 

Lees meer

Hier de volgende keer jouw verhaal / project / idee / innovatie? Stuur hem in! 

Media & Content marketeer | Shimano | Nunspeet

Shimano Benelux is op zoek naar een Media & Content marketeer die ons gaat helpen bij het maken en verspreiden van fantastische fietscontent op alle kanalen. Daarnaast ben je een belangrijk aanspreekpunt voor onze community en mediapartners en ga je actief aan de slag met het monitoren van onze marketingactiviteiten.
>> lees meer...

Zoek jij een fietsprofessional om jouw organisatie te versterken? Stuur jouw vacature dan bij ons in en we vermelden hem in de nieuwsbrief. Of tip ons met een leuke vacature uit jouw netwerk.

60 procent van de 35- tot 49-jarigen koopt bij een helmplicht (waarschijnlijk) geen e-bike volgens onderzoek dat Tweewieler bij gfk liet doen.

Cannondale afgelopen tijd twee nieuwe e-bikes lanceerde.

E-bike gigant Stella verkeert in financiële nood. In de coronatijd is het bedrijf snel gegroeid. Maar de vraag naar nieuwe elektrische fietsen in na Corona sterk gedaald en nu zit het bedrijf met teveel onverkochte fietsen en is het bedrijf op zoek naar nieuw geld en naar nieuw management, schrijft het FD.  >>> lees meer >>>

 

Wielerpoëzie

∆ 𝚆𝚒𝚎𝚕𝚎𝚛𝚙𝚘ë𝚣𝚒𝚎 𝚟𝚊𝚗 @versregels 𝚎𝚗 @baukevermaas
∆ 𝙶𝚎𝚍𝚒𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗 𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚎𝚕𝚛𝚎𝚗𝚗𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚏𝚒𝚎𝚝𝚜
∆ 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚜𝚌𝚑𝚛𝚒𝚓𝚟𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚎𝚕𝚔𝚘𝚖
www.wielerpoezie.nl