Geen snertweer! Wel gluhwein en snert tijdens het eerst UBC Fietscafé van 2023

Geen snertweer! Wel gluhwein en snert tijdens het eerst UBC Fietscafé van 2023

16 jan 2023 door Nelske Thalen

A - IMG20230113152047.jpg

Niet alleen de eerste snerttocht van 2023, maar ook het eerste UBC Fietscafé in samenwerking met één van de communityleden. We mochten op vrijdag 13 januari komen kijken bij SportUtrecht.

Blijkbaar had iedereen wel zin om een rondje te fietsen! De opkomst was voor een eerste werkweek in januari boven verwachting! Om 15.00 stroomden de mensen binnen. Het kantoor van SportUtrecht zit in Stadion Galgenwaard. Je kijkt er zo over het voetbalveld. We kunnen ons voorstellen dat de Utrecht supporter die bij SportUtrecht werkt geen seizoenkaart heeft, want wat een prachtig uitzicht! En je zit er een stuk warmer dan op de tribune.

2301-ernest

Ernest opende om 15.15 met het welkom heten van de community.  Vervolgens vertelde Laurens kort over SportUtrecht. Hij vertelde dat er zo'n 100 mensen werkten bij SportUtrecht, in de wijk en op kantoor. Deze mensen zijn natuurlijk niet alleen met fiets bezig, maar met sport in Utrecht in de breedste zin van het woord. Wij werden deze middag begeleid door een uiterst gemotiveerd fietsteam. 

2301-jelle

Jelle Bakker, onze fietsburgemeester kwam met een primeur! Belle de Gast zal vanaf komende zomer de nieuwe fietsburgemeester worden van Utrecht! Belle fietst met haar carrière als profwielrenster Jelle er zo uit, daar hebben we alle vertrouwen in. Al heeft Jelle de weg al geplaveid als eerste fietsburgemeester.

Om 15.30 vertrokken de drie fietsgroepen. De lycra tocht onder begeleiding van Ewoud Vink. En de twee stadstour onder leiding van Jelle Bakker en Nander Zuidema en de tweede groep mocht met Laurens mee. Ondertussen warmden Menno en Nelske de snert en glühwein op. Na een mooie fietstocht langs o.a. de pumptrack en de fietshub kwamen ze terug waarbij iedereen smartte naar een kom snert. Het was namelijk erg fris als je je handschoenen was vergeten, maar gelukkig nagenoeg droog!

De grote verrassing was dat de wielrenners eerder terug waren. ;) En dat ondanks dat Martin Verspeek bij aanvang meteen een lekke band had. En zo blijkt meteen de meerwaarde van een community, want dit werd snel opgelost met wat teamwork!

2301-3fotos

Het was een geslaagde en vooral gezellige middag. Het rondje fietsen in combinatie met een borrel werd door velen gewaardeerd en wordt vervolgd!

De volgende bijeenkomst is op donderdag 23 februari. Dan is "UBC te gast bij UW". Zien we je daar? Je kunt je hier alvast aanmelden.

Sluiten