Community

Utrecht Bike Community is hét fietsnetwerk voor professionals in de regio. Hier kunnen de professionals rondom het fietsen elkaar vinden, informeren, inspireren en versterken.De community bestaat uit zo'n 700 fiets professionals uit de regio Utrecht uit alle mogelijke domeinen.

Samen met leden van de Utrecht Bike Community (UBC) geven we de fiets en bijhorende thema`s een krachtig en levendig podium, een actief netwerk en een communicatieplatform. Als Utrecht Bike Community willen we zo bijdragen aan de grote fiets ambities van de regio Utrecht en haar gemeenten. Op deze wijze wil de stichting letterlijk en figuurlijk de maatschappelijke en economische waarde van de fiets voor de regio verzilveren voor de verschillende specifieke domeinen als mobiliteit, gezondheid, duurzaamheid, veiligheid, inclusiviteit en economie. Hieronder de pijlers en winst:

UBC_wiel

Netwerkbijeenkomst: 'te gast bij ...'

Er worden nu vier keer per jaar de 'te gast bij ..." netwerkbijeenkomsten georganiseerd, al dan niet voorafgegaan door een (thema-) fietstocht of workshop. Bij deze bijeenkomsten worden de hostende organisaties, thema’s, actuele onderwerpen en initiatieven met meest uiteenlopende gastsprekers, wethouders en gedeputeerden in de schijnwerpers worden gezet. Iedereen in ons netwerk van fietsprofessionals wordt hiervoor uitgenodigd.

foto banner - winterbijeenkomstUBC te gast bij Sweco

De bijeenkomsten zijn geïnspireerd op de setting van het televisieformat ‘De wereld draait door’. In een aardig tempo worden meerdere onderwerpen interactief besproken onder leiding van een gastheer, de presentator en de sidekick: voor ieder wat wils. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, informatief en bieden veel ruimte voor interactie met het publiek. De evenementen worden afgesloten met pitches van diverse organisaties waarmee innovatie, nieuwe projecten en
plannen, issues, goede doelen e.a. initiatieven worden uitgelicht. De evenementen worden afgesloten met een levendige netwerkborrel.

Netwerkbijeenkomst: 'UBC Fietscafé'

Een laagdrempelige bijeenkomst met beperkte agenda elkaar treffen! Dat kan in het UBC Fietscafé. Dat gaat als volgt: We plannen deze ergens tussen de uitgebreide netwerkbijeenkomsten 'Te Gast bij'. Hier heb je dan uitgebreid de tijd en ruimte om elkaar te treffen en bij te praten. Mocht iemand evenwel een bijzonder idee hebben om daar als aanvullende facultatieve activiteit te plannen dan ondersteunen we je daar graag bij. Een Fietscafé kan ook georganiseerd worden bij jou! Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Op dit moment wordt er op die manier al substantieel waarde ingebracht door de leden van de community in de vorm van hosting, catering, faciliteiten, gasten, locatie-middelen, sprekers, bestuur, maatwerk en ontwikkeling etc. Ook is er geëxperimenteerd met maatwerk voor ROM Utrecht & DCE. En is er gesproken met deze en genen over het concept ‘vrienden van UBC’. 

foto banner - bike brainstorm

Maatwerk

Op verzoek bieden wij ook de mogelijkheid om voor organisaties netwerkbijeenkomsten op maat te verzorgen zoals
we dat bijvoorbeeld eerder hebben gedaan met bikedating eb bike brainstormsessies voor o.a. ROM-
region Utrecht, en Dutch Cycling Embassy. Meer weten? Wij horen het graag.

Koffie met een goed gesprek over de community en  fietsen...

UBC biedt vanaf het begin de mogelijkheid aan om een kopje koffie te drinken. Als je meer wilt wten over de community, nader kennis wilt maken of om ideeen en onderwerpen te pitchen dan ben je van harte welkom. We kunnen ook achet de schermen partijen met elkaar in contact brengen. dan wel advisren ovre wie wat waar. We denke en werken dus graag met je mee bij het verbinden en de activatie van je ideeen. . Dat heeft inmiddels al mooie en waardevolle gesprekken opgeleverd. Bel of mail ons dus voor een kop koffie. Bel 06-25024307 of mail welkom@utrechtbikecommunity.nl  

Het fietsbolwerk
Het vraaggericht werken, netwerken en ontwikkelen van formats, communicatiemiddelen, media en events heeft erin
geresulteerd dat er nu zo’n 600 fiets-professionals uit de regio Utrecht zijn aangesloten. Hierin zijn de verschillende
domeinen (infra, mobiliteit, verkeer, sport, bond, bouw, educatie, gezondheid, beleid, retail, fabrikant, kennis, horeca
en leisure), van zowel private als (semi)publieke organisaties goed vertegenwoordigd. Inmiddels hebben we andere
regio's geïnspireerd en geïnformeerd om in hun regio een Fietscommunity op te bouwen zoals UBC.

Verbinden
Op verschillende proactieve wijzen worden via de Utrecht Bike Community de leden onderling met elkaar verbonden. Dat doet zij op basis van wat de leden begin 2019 te kennen hebben aangegeven. De verbinding wordt op verschillende wijzen vorm gegeven, zowel in groter, als kleiner verband als on- en offline.

bike brainstorm - dce en rom


Ambities

De ambities van Utrecht Bike Community staan in lijn met het Uitvoeringsprogramma Fiets van de provincie Utrecht. UBC leent zijn bestaansrecht aan verschillende partijen die de winst van de fiets zien en samenwerkingsverbanden wil bevorderen in de regio.

UBC_bike

Hosting & programmering

In de geest van een community wordt er aan iedereen de mogelijkheid geboden om een netwerkevent te hosten. Organisaties kunnen op deze wijze als gastheer optreden en hun organisatie in de schijnwerpers zetten. Daarmee hebben ze inspraak op maximaal één onderwerp dat bij het betreffende event wordt behandeld. Bovendien kunnen ze er ook voor kiezen om als gast aan tafel plaats te nemen, wanneer het betreffende onderwerp wordt besproken. 

UBC streeft ernaar om private en publieke partijen de events om beurten te laten hosten. Dat kan zowel voor grote of kleinere organisaties. Er is altijd ook de optie om bijvoorbeeld een fietstocht of een andere activiteit te organiseren voorafgaand aan het tafel- en borrelprogramma. Het is vooral maatwerk waar veel mogelijk is t.a.v. locatie, activiteiten en onderwerpen.

Voorop staat de wens en mogelijkheid dat leden van deze community participeren of om  onderwerpen, activiteiten, wensen, nieuws etc kunnen delen: Neem vooral contact hierover met Ernest of Nelske

Bij de programmering streeft UBC naar een grote diversiteit en afwisseling van de onderwerpen door het jaar heen. Daarbij wordt rekening gehouden met de onderwerpen, zodat ze goed zijn afgestemd op de wensen en behoefte van de verschillende groepen en segmenten in de UBC achterban en dat alle domeinen aan de orde komen. UBC biedt  bovendien extra aandacht aan innovatieve ideeën en initiatieven door middel van pitches of door deze als onderwerp uit te lichten. 

Organisaties die al eens hosting hebben gedaan voor UBC zijn a.s.r.Dutch Cycling Embassy, Cannondale, Tweewieler Academy, Innovam, TUI, Gemeente AmersfoortGemeente ZeistROM Utrecht en Sweco

Gedeputeerde Arne Schaddelee over onze bijeenkomsten: 

“Jullie zorgen maar dat ik erbij kan zijn, want dit vind ik echt gaaf én belangrijk.”

UBC Hosten?

Heb jij interesse om de expertise van de community in te schakelen voor één van jouw fietsvraagstukken? Wil jij graag fietsprofessionals uit alle domeinen ontmoeten en zorgen dat ze allemaal weten wie jij bent? Zou jij ons willen hosten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden zijn legio! 

hosting - banner

mede mogelijk

Sluit je aan bij Utrecht Bike Community

Jouw gegevens
Uw account
Voer het wachtwoord hieronder nogmaals in om het wachtwoord te bevestigen.
Facturatie gegevens
Sluiten