Sfeerimpressie Winterbijeenkomst

Sfeerimpressie Winterbijeenkomst

4 mrt 2020 door Nelske Thalen

snelfietsroute2.jpg

Inmiddels kijken we alweer uit naar de lentebijeenkomst van 14 mei in Zeist, maar we zijn de winterbijeenkomst zeker niet vergeten! Bij deze een kleine sfeerimpressie van de afgelopen bijeenkomst op 30 januari bij Sweco.

Op donderdag 30 januari waren we te gast bij Sweco in de Bilt. William Harding, directeur Transport en Mobiliteit bij Sweco heette de Utrecht Bike Community welkom. Links op de bank zit Ernest van den Bemd, aanjager van Utrecht Bike Community en presentator tijdens de bijeenkomsten. Rechts op de bank, Jos Smulders, betrokken opdrachtgever van Utrecht Bike Community en presenteert samen met Ernest onze bijeenkomsten.

openingbijeenkomst.jpg

Wanneer we worden uitgenodigd op een locatie, mag de gastheer een onderwerp aandragen. Dit geval droeg Sweco het onderwerp snelfietsroutes aan. Hier praten van links naar rechts: Hans van Engelenburg (provincie Utrecht), Arne Schaddelee (gedeputeerde), Ernest van den Bemd (Utrecht Bike Community) en Gijs Kreike (Sweco) over de 7 snelfietsroutes die er worden gerealiseerd in de provincie Utrecht. 

snelfietsroute1.jpg

snelfietsroute2.jpg

Tijdens de Winterbijeenkomst maakte Arne Schaddelee gebruik van de situatie om The Dutch Cyling Embassy welkom te heten in Utrecht. Lucas Harms nam het Vuelta Shirt van Martin Minjon in ontvangst. Lucas Harms is inmiddels sinds 1 maart ingestrokken in hetzelfde pand 'Het Huis van de Fiets' als de Fietsersbond in Utrecht. 

overhandiging-shirt.jpg

Een belangrijk aspect bij de Utrecht Bike Community is de mensen. Zonder mensen geen community. Daarom is er tijdens bijeenkomsten altijd ruimte voor vragen uit het publiek. 

vraaguitpubliek.jpg

Tijdens het onderwerp fietsen op recept herinnert Frank Backx (meest rechts) ons eraan dat er veel geschreven en onderzoek gedaan is naar lopen, maar weinig naar fietsen. Ernest is bezig om het voor elkaar te krijgen dat huisartsen fietsen gaan uitschrijven op recept. Frank Felix (met microfoon) vertelt hier over de expertsessie die er is gehouden om dit doel te bereiken.

fietsenoprecept1.jpg

Elke bijeenkomst sluiten we af met een borrel. Tijdens de winterbijeenkomst waren we met zo'n 75 professionals bij elkaar. Wij durven te wedden dat de meest gebruikte woorden tijdens onze bijeenkomsten Utrecht en Fietsen zijn. 

borrel.jpg

De volgende bijeenkomst is donderdag 14 mei om 15.30 in Zeist. Wees welkom! 

Sluiten