Uitslagen wedstrijd: 'fietspad van de toekomst'

Uitslagen wedstrijd: 'fietspad van de toekomst'

10 mrt 2020 door Nelske Thalen

wielerclub.jpg

GoedOpWeg organiseerde in opdracht van de provincie Utrecht de prijsvraag: 'fietspad van de toekomst'. De uitslag is inmiddels bekend. Het Fietspad van de Toekomst ligt langs de N225, grotendeels op de toekomstige snelfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal. Het wordt gebruikt als experimenteerruimte voor innovaties die fietsen nog aantrekkelijker maken.

Op maandag 9 maart volgde de feestelijke prijsuitreiking in Antropia te Driebergen. Drie partijen ontvingen 50.000 euro ontwikkelbudget. Met dit geld krijgen ze de kans hun idee daadwerkelijk te realiseren.  De 3 prijzen werden toegekend aan KWS uit Utrecht, Boomkwekerij Ebben B.V. uit Cuijk en Ingenieursbureau Movares uit Utrecht. Zij zijn de bedenkers van respectievelijk ‘De bliksemsnelle baan’, ‘Boomveer’ en ‘UpCycling’. Het uiteindelijke doel is om de fietsinnovaties bij bewezen succes op te schalen.

Ook de vijf particuliere winnaars ontvingen prijzen uit handen van gedeputeerde Arne Schaddelee en juryvoorzitter Marco te Brömmelstroet; onder hen werd 5.000 euro verdeeld. De winnaar van de online publieksstemming kreeg een e-bike cadeau.

"Er zijn ruim 1.800 stemmen uitgebracht op de publieksstemming en 81 van de 208 ingeleverde ideeën kwamen uit de regio. Dit bewijst hoezeer fietsen, duurzaamheid en innovatie onder de inwoners leeft. Met deze pilotwinnaars hopen wij dat Het Fietspad van de Toekomst een vliegende start maakt met toekomstige fietsinnovaties", aldus een tevreden Arne Schaddelee, gedeputeerde mobiliteit van de provincie Utrecht.

Sluiten