Bestuur

Om de community te versterken, te verdiepen en de continuïteit te waarborgen is er door alle stakeholders in 2021 gekozen om een stichting op te richten: Stichting Utrecht Bike Community. Hiervoor hebben de Provincie en Gemeente Utrecht en direceur Ernest van den Bemd weloverwogen een bestuur gekozen. Het bestuur is samengesteld uit betrokken leden met wie we nu uitgebreid kunnen klankborden en ieders expertise ten volle kunnen benutten voor de community. Het bestuur bestaat uit Gjilke Keuning (voorzitter), Allal Sallou (secretaris) en Kaspar Hanenbergh (penningmeester) en Skadi Tirpak (Bestuursadviseur).

Gjilke

   Gjilke Keuning - Voorzitter
linkedin

Gjilke verbindt ontwerpdenken en doen aan complexe maatschappelijke opgaven. Zo deed zij ontwerpend onderzoek naar Fietsveerkracht en hoe de kennis rondom de 'fietsflow' beter ingezet kan worden voor de samenleving. Ze werkt als Kwartiermaker De Kunst van Zorg en Welzijn bij de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en daarna is ze actief bij de Health Hub Utrecht. Een netwerksamenwerking van 35 zorg- en welzijnsorganisaties in Utrecht. Gjilke is een nieuwsgierige aanpakker. Ze wil zich binnen UBC sterk maken voor een integrale kijk op fietsen hoe het bijdraagt aan gezondheid en geluk van alle Utrechters in 2030. Zelf fietst ze op een speed pedelec tussen Utrecht en Doorn. De ideale snelheid om op te laden maar ook de beste ideeën te bedenken.

Allal kleinere uitsnede linkedin2023-12-28 om 14.25.40

Allal Salou - Secretaris
linkedin

Allal is geboren in 1970 in Beni Said(Marokko). Tot zijn twaalfde heeft hij nooit op een fiets gezeten. Dat heeft hij inmiddels ruimschoots ingehaald. Allal werkt in de jeugdgezondheidszorg. De jeugdgezondheidszorg is er op gericht om elk kind een goede start te geven en te ondersteunen in haar/zijn ontwikkeling. In Nederland lijkt elk kind met de fiets tussen de benen geboren te zijn. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat iedereen zich gemakkelijk met de fiets in het verkeer beweegt. Dat de fiets meer is dat een vervoermiddel is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Fietsen helpt om gezond en fit te blijven en helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Fietsen is een Nederlandse cultureel erfgoed dat onderhoud vergt. Iets dat toegankelijk zou moeten zijn voor alle Utrechters. Als bestuursadviseur bij UBC wil Allal zich daarvoor inzetten.

Kaspar Hanenbergh - Penningmeester linkedin

Kaspar duikt graag in de historie van de fiets en heeft er prachtige anekdotes over.  Hij is de (co-)auteur van fietsboeken als Ons Stalen Ros en Fietsen Maken Utrecht. Daarnaast is hij opgeleid als register accountant en werkt hij bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch ligt zijn hart bij de fiets en lobbyt hij voor de totstandkoming van het Fietsers Museum Utrecht, want hij vindt dat onze fietscultuur vaak onderbelicht blijft. Dan kunnen we leren van het verleden en dromen van de toekomst.

foto-kaspar

 

Het bestuur van de Utrecht Bike Community bepaalt en bewaakt onze missie, visie, koers en de kaders.
Daarnaast speelt het bestuur een actieve rol bij het bepalen van de thema's en activiteiten.
De dagelijkse gang van zaken, regie, redactie, coördinatie en productie van alle evenementen en activiteiten en de communicatie is in handen van Ernest van den Bemd (Directeur) en Frank Felix (Community Manager). Maar ook worden de leden van de community intensief betrokken bij de programmering, inhoud en te behandelen thema's.
Ernest en Frank staan klaar met een kop koffie voor fiets- en fietsgerelateerde professionals die behoefte hebben aan sparring, kennis, ondersteuning, hulp van de community of nuttige contacten. Aarzel niet contact met hen op te nemen.


Sluiten