Projecten

#ikfiets

Ik fiets is een activerende campagne met als doel om minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht vaker te laten fietsen en vooral op de fiets te houden. Ik fiets is een initiatief van de provincie Utrecht. Door het aanbieden van verschillende fietsacties, waaronder e-bike probeeracties en de Ik fiets app, worden inwoners verleid om op de fiets te stappen. Voor Utrechtse gemeenten, fietsenwinkels, leveranciers van fietsdiensten en andere betrokkenen is dit project een uitgelezen kans om te profiteren van een uitgewerkte campagne om vorm te geven aan lokale fietsstimuleringsactiviteiten. Ik fiets zoekt dus graag de samenwerking! Meer weten? Stuur dan een bericht naar Jocelyn Kemker - de Kruif op jocelyn@ikfiets.nl.

Fietsen op recept

Fietsen op recept is een initiatief van Ernest van den Bemd. In het kort is de boodschap van Ernest heel simpel: fietsen is goed voor de gezondheid. Tijdens de winterbijeenkomst op 30 januari 2020 bij Sweco vertelde hij wat zijn missie is: de fiets curatief en als revalidatie inzetten. In december 2019 organiseerde hij daartoe een expertsessie met medisch specialisten, huisartsen,fietsindustrie, verzekeraar, onderwijs paramedici , fietsersbond en andere sleutelfiguren. En o.a. in april 2020 verscheen hij in de telegraaf. Samen met UMCU en ASR Vitality werkt hij nu aan tool om fiets gericht preventief in te zetten.Wil jij bijdragen aan dit project? Zie je kansen of wil je er meer over weten? Stuur dan een bericht naar Ernest op welkom@utrechtbikecommunity.nl

Fietspad van de toekomst

Het Fietspad van de Toekomst is een platform waarmee de provincie Utrecht fietsinnovaties in de regio Utrecht wil versnellen. Deze versnelling wordt teweeg brengen door alle partijen samen te brengen op één platform. Startups, scale-ups, ondernemers, corporates, particulieren ervaringsdeskundigen, overheden, experts en investeerders. Om ons samen voor te bereiden op het fietsen van de toekomst. In het fietslab wordt geëxperimenteerd met fietsinnovaties. Vorig jaar vond de eerste challenge plaats, er waren 204 ideeën. De winnende ideeën worden nu in het fietslab getest: Volgende week wordt de eerste Boomveer geplaatst, en vanaf eind oktober kun je over de Bliksemsnelle baan rijden.

Fiets Corona de wereld uit!

Eind september meldde het RIVM bijna elke dag 3.000 nieuwe coronagevallen. Dat getal loopt al weken op en sinds kort geldt dat ook voor het aantal coronapatiënten dat wordt opgenomen. Fiets je graag en wil je helpen corona de wereld uit te krijgen? Dan is deze actie iets voor jou! Start je eigen fietsactie, vraag je familie, vrienden, buren, collega's je te sponsoren en start met fietsen! Fiets corona de wereld uit!

Werken in Beweging

Op het platform Werken in Beweging, van Fietsersbond en Wandelnet vind je praktische informatie rondom het stimuleren van dagelijks bewegen (lopen & fietsen) naar, tijdens en vanuit het werk. Maar ook feiten en cijfers, praktijkervaringen van andere werkgevers, tips en tricks, verwijzingen en handige downloads om meteen te gebruiken. Kortom: alles wat werkgevers nodig hebben om medewerkers vaker te laten bewegen.

Jouw project hier?

Wil jij ook een project onder de aandacht brengen bij de Utrecht Bike Community? Neem dan contact met ons op via welkom@utrechtbikecommunity.nl

Sluiten