Nieuws

 1. Terugblik - UBC te gast bij a.s.r.

  27 sep. 2021

  ubc-asr-2.jpg

  Afgelopen donderdag was UBC te gast bij a.s.r. verzekeringen op de Archimedeslaan. Het was een spraakmakend programma met veel input vanuit de community gepresenteerd door Jos Smulders en Ernest van den Bemd.

  Lees meer

 2. Start ronde van Spanje 19-21 augustus in Utrecht en Brabant

  16 sep. 2021

  vuelta2022.jpg

  La Vuelta, de ronde van Spanje, gaat volgend jaar op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

  Lees meer

 3. Programma UBC te gast bij a.s.r. op 23 september

  10 sep. 2021

  ubc te gast bij asr - 23 sept.png

  Het  is het alweer bijna zover. Bij deze een update over het programma en praktische zaken rondom ons evenement bij a.s.r. op 23 september. We hebben een mooi en divers programma samengesteld met, door en voor de community.

  Lees meer

 4. Save the date - 23 september: UBC te gast bij a.s.r.

  26 aug. 2021

  ubc te gast bij a.s.r. - save the date.jpg

  Het stond al gepland voor 2020, een evenement bij a.s.r.. Nu gaat het er eindelijk van komen en heten we jullie graag welkom op de Archimedeslaan bij a.s.r. in Utrecht op donderdag 23 september om 15.30.

  Lees meer

 5. Ga je mee met de ROM & DCE naar Munchen?

  5 aug. 2021

  bike brainstorm terras2.jpeg

  In mei organiseerden we een fietstocht naar Haarzuilens met de ROM en de DCE. Naast dat communityleden elkaar konden ontmoeten, stonden we in het bijzonder stil rondom wat DCE en ROM kunnen betekenen voor zakelijke activiteiten en in het buitenland de aanwezigen. Bij deze de uitnodiging om met de ROM en DCE mee te gaan naar Munchen.

  Lees meer

 6. Prijswinnende ideeën voor Nationaal Toekomstbeeld Fiets

  6 jul. 2021

  ubc in amersfoort 3.jpg

  Donderdag 1 juli op onze bijeenkomst in Amersfoort werden de prijswinnaars bekend gemaakt van onze eerdere vraag: Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

  Lees meer

 7. UBC te gast in Amersfoort! Inspirerend en gezellig!

  2 jul. 2021

  ubc in amersfoort 4.jpg

  Gisteren was Utrecht Bike Community te gast in Amersfoort! Het was een inspirerende, interessante en gezellige bijeenkomst waarbij veel verschillende onderwerpen de revu passeerden. 

  Lees meer

 8. Aanmeldingen geopend: UBC te gast in Amersfoort op 1 juli

  4 jun. 2021

  aanmelden-1juli.png

  Donderdag 1 juli gaan we op bezoek in Amersfoort! We starten om 14.30 bij het centraal station voor een mooie fietstocht door Amersfoort en zullen rond 16.00 in de Prodentfabriek samenkomen. 

  Lees meer

 9. Bike Brainstorm & Bikedaten gaaf en effectief: geslaagd!

  26 mei 2021

  bike brainstorm terras3.jpeg

  Afgelopen donderdag vond de Bike Brainstorm & Bike Daten plaats. Met zo'n 30 fietsprofessionals fietsten we door Utrecht. Van Lepelenburg naar 't Wapen van Haarzuylen. 

  Lees meer

 10. 20 mei: Bike Brainstorm met ROM

  4 apr. 2021

  bike brainstorm.png

  Op donderdag 20 mei gaan we fietsen met de ROM! Ontmoet elkaar, wissel ideeën uit en dit allemaal op de fiets! 

  Lees meer

 11. 1 juli: UBC te gast in Amersfoort

  30 mrt. 2021

  savethedate-amersfoort.png

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 8 april is om bekende redenen verplaatst naar 1 juli. Op 1 juli hebben we de mogelijkheid jullie te ontvangen in het prachtige Amersfoort met een mooi programma. 

  Lees meer

 12. UBC neemt deel aan ontwerpsessies: 'Utrecht Bike Ecosystem'

  14 mrt. 2021

  ROM-UBC.png

  Utrecht Bike Community neemt met heel veel plezier deel aan de ontwerpsessie rondom het thema 'Utrecht Bike Ecosystem' van ROM Utrecht Region.

  Lees meer

 13. In gesprek met Wim Bot: De fiets en de verkiezings-programma's

  3 mrt. 2021

  fiets-gracht.jpg

  Wij spraken Wim Bot, een van onze communityleden. Hij is (inter)nationaal lobbyist en beleidsadviseur bij de Fietsersbond. Laat hij nu net met collega’s een analyse gemaakt hebben van verkiezingsprogramma’s op het thema fiets. Hier stelden wij hem enkele vragen over. 

  Lees meer

 14. Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

  11 jan. 2021

  oproep-ntf.png

  De provincie en gemeenten in de regio Utrecht zijn heel benieuwd naar welke creatieve, innovatieve en stevige ideeën er binnen de Utrecht Bike Community naar boven kunnen komen borrelen en nodigt ook jou uit om mee te denken. Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

  Lees meer

 15. We fietsen 2020 uit...

  23 dec. 2020

  fijnefeestdagenubc.jpg

  2020 werd een jaar waar de fiets vanuit alle mogelijke perspectieven in de schijnwerpers kwam te staan. De uitsmijter voor 2020 was de uitvraag om een Nationaal Toekomstbeeld Fiets. Bij deze een terugblik!

  Lees meer

 16. Aanleg snelfietsroute Woerden-Utrecht kan van start

  17 dec. 2020

  snelfietsroute-woerden.jpg

  De snelfietsroute Woerden - Utrecht is weer een stap dichter bij de uitvoering. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst hebben de provincie Utrecht en de gemeenten Woerden en Utrecht een akkoord bereikt over het voorlopig ontwerp, de kostenverdeling en de uitvoeringsafspraken. 

  Lees meer

 17. Provincie zoekt Senior Programma Manager Fiets

  16 dec. 2020

  utrecht-408639_1280.jpg

  Fiets is een van de uitvoeringsprogramma’s die valt onder het domein Mobiliteit bij de Provincie Utrecht. Het programmateam Fiets (circa 15 mensen) heeft de verantwoordelijkheid om dit uitvoeringsprogramma uit te voeren. Solliciteren kan tot 4 januari.

  Lees meer

 18. Er komt een Nationaal Toekomstbeeld Fiets.

  27 nov. 2020

  fietstochtje.jpg

  Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op vrijdag 27 november bekend na de bestuurlijke overleggen met de regio’s over de investeringsprogramma’s. Als Utrecht Bike Community juichen we dit toe!

  Lees meer

 19. Duurzame Week is op zoek naar partners die willen samenwerken aan verduurzaming van de mobiliteit in de regio Utrecht

  18 nov. 2020

  duurzame week.png

  Heel januari 2021 zal in het teken staan van Mobiliteit & Reizen als het aan de Duurzame Week ligt. Wij promoten met liefde de fiets en vragen onze leden dan ook mee te denken met de Duurzame week. Deze kans krijg je op 24 november via Zoom. Hoe zorg jij voor meer aandacht voor de fiets?

  Lees meer

 20. Werken in Beweging lanceert online kennisplatform

  11 nov. 2020

  Screenshot 2020-11-11 at 12.00.50.png

  Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Maar hoe krijg je medewerkers in beweging? Het antwoord is te vinden op het goed gevulde online kennisplatform dat Werken in Beweging begin november lanceerde.

  Lees meer

 21. Vol op de pedalen voor Vuelta 2022

  7 nov. 2020

  wielrenners3.jpg

  We zagen en hoorden alles rondom Vuelta 2020 bij UBC langskomen en verheugden ons zeer. De teleurstelling was dan ook groot. Slikken en doortrappen zeiden ze bij BPU: vol op de pedalen! In een energieke online meeting van de Kopgroep Vuelta 2022 op 3 november jongstleden, georganiseerd door het Business Peloton Utrecht, troffen bedrijfsleven en bestuurders elkaar dan ook rondom de plannen voor de Vueltastart 2022 in Nederland. Zowel bedrijfsleven als bestuurders deden daar een oproep aan elkaar.

  Lees meer

 22. UBC vertegenwoordigd tijdens Nationaal Fietscongres

  5 nov. 2020

  maxresdefault.jpg

  Donderdag 19 november vindt het nationaal fietscongres plaats. Dit keer digitaal. We vinden het leuk om te zien dat er flink wat leden uit de community zullen spreken en dat Utrecht Bike Community een onderwerp is tijdens het congres. En Ernest een solopresentatie heeft voor zijn onderwerp: 'fietsen op recept'. Bij deze een overzicht van wie er aanwezig is.

  Lees meer

 23. Test de Bliksemsnelle Baan op het fietspad langs de N225 tussen Doorn en Leersum

  27 okt. 2020

  Bliksemsnellebaan.jpg

  Vanaf deze week kan de Bliksemsnelle Baan, een blauwe inhaalbaan op het fietspad langs de N225 tussen
  Doorn en Leersum, getest worden. Deze inhaalbaan is een pilot op het fietspad van de toekomst, waarmee de provincie Utrecht het gesprek aan wil gaan over mogelijke oplossingen voor de steeds drukker wordende fietspaden met grotere snelheidsverschillen tussen fietsers onderling.

  Lees meer

 24. Save the date - 28 januari 2021

  14 okt. 2020

  amersfoort-fietsen.jpg

  Op 28 januari 2021 zijn we uitgenodigd in Amersfoort door Wethouder Hans Buijtelaar. We hebben er zin in om een bijeenkomst in deze prachtige stad te realiseren. 

  Lees meer

 25. Stromer speed pedelecs testen bij JUIZZ

  10 okt. 2020

  juizzz-testen-event.png

  Maak kennis met hét groene alternatief voor de auto en het OV. Op 23 en 24 oktober staat JUIZZ Utrecht in het teken van de speed pedelecs van Stromer. Alle 2020 modellen en de nieuwste 2021 modellen kunnen tijdens dit corona-proof evenement getest worden op de daarvoor uitgezette testroute.

  Lees meer

 26. Terugblik bijeenkomst UBC 30 september

  2 okt. 2020

  200930-ubc-jaarbeurs.jpeg

  Afgelopen woensdag organiseerden we, in een iets andere vorm, een bijeenkomst voor de leden van de community. Het originele plan kon door de aangescherpte maatregelen niet uitgevoerd worden. Gelukkig konden we nog wel fietsen. Dus dat hebben we gedaan.

  Lees meer

 27. Programma: UBC te gast bij a.s.r.

  20 sep. 2020

  kantine-asr.jpg

  Woensdag 30 september vindt weer een bijeenkomst plaats van Utrecht Bike Community. Vanwege de corona maatregelen hebben we het wat anders georganiseerd dan dat je van ons gewend bent. Te gast bij a.s.r. is deel twee van het programma en start om 15.30. Deel een is een fietstocht waar je je apart voor opgeeft. Lees hier verder het programma.

  Lees meer

 28. Fiets je mee door Utrecht op 30 september?

  14 sep. 2020

  header1-UBC.png

  Woensdag 30 september vindt weer een bijeenkomst plaats van Utrecht Bike Community.Dit keer bestaat het uit twee delen. Het eerste deel start om 13.00. Ruim 1,5 uur nemen we je mee langs grote fietsprojecten in Utrecht.

  Lees meer

 29. Save the date - 30 september

  7 sep. 2020

  fiets-gracht.jpg

  Woensdag 30 september maken we aan het begin van de middag een mooie fietstocht door de stad onder begeleiding van de Programmamanager Fiets en zijn collegas en kijken we door hun bril naar de fietsthema's van de stad. Daarna volgt een programma bij a.s.r.

  Lees meer

 30. Fietsvierdaagse - 27 tot en met 30 augustus

  20 aug. 2020

  utrechtsefietsvierdaagsenl.jpg

  Ontzettend veel evenementen zijn afgelast deze zomer. Gelukkig mogen we nog wel fietsen! Voor de tweede keer wordt de Fietsvierdaagse georganiseerd in Utrecht. Van 27 tot en met 30 augustus kan je prachtige routes fietsen door Utrecht.

  Lees meer

 31. De Vuelta in 2022 naar Utrecht!

  14 aug. 2020

  bpu-vuelta.jpeg

  Gisteren op 13 augustus 2020 presenteerden het Business Peloton Utrecht in Utrecht de “Grupo de Cabeza Vuelta 22”. Deze kopgroep van nu al ruim 30 bedrijven en instellingen wil bevorderen dat LaVuelta Holanda, de start van de Ronde van Spanje in 2022 alsnog naar Utrecht en Braband halen.

  Lees meer

 32. Waarom slimme fietsondernemers als jij zakendoen met Taiwan

  10 jul. 2020

  bike-girl-taiwan-bicycle.jpg

  Is jouw bedrijf actief in fietsmobiliteit en op zoek naar internationale expansie in Zuidoost Azië? Meld je aan en ga digitaal in gesprek ontmoeting met Vicky Liu, de founder van Giant Foundation en de kenner van de fietswereld in Taiwan en hoor van haar uit eerste hand de Taiwanese fietsdroom en waarom Taiwan jouw kennis en kunde nodig heeft.

  Lees meer

 33. Meer ruimte voor fiets en voetganger in het centrum van Utrecht

  8 jul. 2020

  fietsoverboord.jpg

  In mei deden we een onderzoek naar de invloed van de corona-maatregelen onder de leden van de Utrecht Bike Community. Op de vraag waar mogelijkheden voor 'de fiets' lagen kwam regelmatig het antwoord: 'meer ruimte voor de fiets' naar voren. Goed nieuws dus!

  Lees meer

 34. Uitslagen vragenlijst: invloed van Corona-maatregelen op fietsen

  12 jun. 2020

  11juni-4.jpeg

  Afgelopen weken hebben we onder de community een aantal vragen uitgezet om te inventariseren wat de invloed van corona-maatregelen op het werk van de fietsprofessionals en op het gebruik van de fiets. Gister tijdens de live bijeenkomst hebben we de uitkomsten gepresenteerd. Bij deze de uitslag van deze vragenlijst.

  Lees meer

 35. Programma live stream Lentebijeenkomst

  5 jun. 2020

  header-lentebijeenkomst-11juni.png

  Op donderdag 11 juni zullen we vanuit het Huis van Fiets in Utrecht een live stream uitzenden voor fietsprofessionals. Uw gastheren zijn Ernest van den Bemd (Utrecht Bike Community) en Jos Smulders (Provincie Utrecht). Zij bespreken hier bijzondere onderwerpen met hun gasten aan tafel. De live stream start om 15.30 en is via deze link gemakkelijk te volgen. 

  Lees meer

 36. Meer ruimte voor fietsen, wandelen en leven!

  27 mei 2020

  geef de straat terug.png

  De fietsersbond is de petitie Geef de straat terug! gestart. De coronacrisis heeft laten zien dat er te weinig ruimte is op straat en met deze petitie willen ze de noodzaak van het herinrichten van de straten kenbaar maken. 

  Lees meer

 37. Onderzoek naar de invloed van Corona maatregelen op fietsen in regio Utrecht

  25 mei 2020

  fiets-gracht.jpg

  Het zijn bijzondere tijden! Corona heeft op alles en iedereen invloed. Als voorbereiding op ons volgende event proberen wij zicht te krijgen op de aard en omvang van de impact van Corona op ons aller werk. Wat betekent dit voor jou als lid van de community en hoe kunnen we elkaar helpen bij deze gerezen bedreigingen en kansen.

  Lees meer

 38. Schaalsprong op de fiets

  29 apr. 2020

  naar-schaal-sprong-op-de-fiets.png

  In de winterbijeenkomst stelde gedeputeerde Arne Schaddelee de vraag over de schaalsprong van de fiets aan de community. De leden van Utrecht Bike Community werden uitgenodigd om hier over mee te denken. Het college van Rijksadviseurs komt nu met een rapport.

  Lees meer

 39. Fietsen op recept in De telegraaf!

  20 apr. 2020

  geen-pillen-maar-pedalen-telegraaf-1.png

  Fietsen op recept is iets waar Ernest al langer mee bezig is. Zo is het aan bod gekomen tijdens de winterbijeenkomst op 30 januari bij Sweco. En heeft hij in december een expertisesessie georganiseerd bij de Fietsersbond. En nu stond afgelopen zaterdag het artikel 'geen pillen, maar pedalen' in De telegraaf en overstijgt het project de regio Utrecht.

  Lees meer

 40. Lentebijeenkomst verplaatst naar donderdag 11 juni

  15 apr. 2020

  header-lentebijeenkomst-11juni.png

  Wij hoeven de reden niet te noemen, maar de lentebijeenkomst is uitgesteld naar 11 juni. Wij zouden jullie dan graag weer zien in het gemeentehuis van Zeist. We houden jullie op de hoogte of we elkaar daar ontmoeten of dat we dat elkaar dan zien via een livestream. Wij kijken er in ieder geval erg naar uit om elkaar weer te zien.

  Lees meer

 41. UBC onderdeel van uitvoeringsprogramma fiets 2019-2023 van provincie

  6 apr. 2020

  woordcloudenquete.png

  Provincie Utrecht wil samen met gemeenten het fietsgebruik in de regio Utrecht stimuleren. Ze hebben de ambitie om van Utrecht dé fietsregio van Europa (pdf, 3 MB) te maken. Wij als Utrecht Bike Community zien dat natuurlijk ook zitten. 

  Lees meer

 42. De kansen voor de fiets in deze vreemde tijden

  23 mrt. 2020

  mountain-biking.jpg

  We kunnen niet ontkennen dat het rare tijden zijn. De focus is extreem verschoven bij vrijwel iedereen in Nederland. Gelukkig blijft de fiets en daarmee ook Utrecht Bike Community. Wij maken van de mogelijkheid gebruik om het fietsen onder deze omstandigheden te belichten.

  Lees meer

 43. Hoe de gemeenten in Utrecht scoren op het gebied van fietsen

  11 mrt. 2020

  metdefietsnaarwerk.jpg

  28 februari was de uitslag van de fietsstadverkiezing. We kunnen erg trots zijn op Veenendaal die er vandoor ging met de prijs middelgrote fietsstad. Maar hoe scoorden de rest van de gemeenten in Utrecht eigenlijk?

  Lees meer

 44. Uitslagen wedstrijd: 'fietspad van de toekomst'

  10 mrt. 2020

  wielerclub.jpg

  GoedOpWeg organiseerde in opdracht van de provincie Utrecht de prijsvraag: 'fietspad van de toekomst'. De uitslag is inmiddels bekend. Het Fietspad van de Toekomst ligt langs de N225, grotendeels op de toekomstige snelfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal. Het wordt gebruikt als experimenteerruimte voor innovaties die fietsen nog aantrekkelijker maken.

  Lees meer

 45. Sfeerimpressie Winterbijeenkomst

  4 mrt. 2020

  snelfietsroute2.jpg

  Inmiddels kijken we alweer uit naar de lentebijeenkomst van 14 mei in Zeist, maar we zijn de winterbijeenkomst zeker niet vergeten! Bij deze een kleine sfeerimpressie van de afgelopen bijeenkomst op 30 januari bij Sweco.

  Lees meer

 46. Veenendaal middelgrote fietsstad 2020!

  28 feb. 2020

  fietsstad2020.png

  YES! In 2018 haalde gemeente Houten de titel binnen en dit jaar is het Veenendaal. Als Utrecht Bike Community zijn we super trots dat wij de titel van middelgrote fietsstad in het Utrechtse weten te houden. Dit draagt bij aan het versterken van Utrecht als fietsregio.

  Lees meer

 47. Stem nu voor het fietspad van de toekomst

  26 feb. 2020

  2019_route_Fietspad_van_de_toekomst_klein.jpg

  Tijdens de winterbijeenkomst hebben we het gehad over de snelfietsroutes. Ook werd er gesproken over de hindernissen die er waren bij het aanleggen van zo'n route. Er komt een boel bij kijken om baan te maken voor de fietser. Goede ideeen zijn daarom altijd welkom. Vandaar de vraag van de provincie: Wat is jouw fietspad van de toekomst?

  Lees meer

 48. Even voorstellen: Ernest van den Bemd

  19 feb. 2020

  winterbijeenkomst-Ernest.jpeg

  Ernest is de frontman van Utrecht Bike Community. Hij drinkt graag met iedereen een kop koffie en denkt waar kan graag met je mee, zolang er maar over fietsen gepraat kan worden. Hij presenteert met zichtbaar genoegen samen met Jos Smulders de evenementen van UBC. Maar wie is die Ernest van den Bemd eigenlijk?

  Lees meer

 49. Kom je ook naar het Woon-Werk-Fiets-ontbijt!

  12 feb. 2020

  metdefietsnaarwerk.jpg

  Op vrijdag 28 februari organiseert Goedopweg het werkgeversontbijt Woon-Werk-Fiets, zodat werkgevers en ondernemers alles te weten kunnen komen over de kansen die de fiets biedt voor hun organisatie en wij zijn erbij!

  Lees meer

 50. Congres: Fietsstad van de Toekomst

  5 feb. 2020

  fietsstad2020.png

  Op 28 februari 2020 organiseert de Fietsersbond het congres Fietsstad van de Toekomst. Er worden verschillende workshops gegeven die allen in het teken staan van het thema Fietsgeluk! We tekenen deze middag het klimaatakkoord en sluiten de dag af met de uitreiking van de felbegeerde titel Fietsstad 2020 door Minister Stientje van Veldhoven.

  Lees meer

 51. Terugblik winterbijeenkomst 2020

  31 jan. 2020

  winterbijeenkomstUBC-borrel.jpeg

  Gister vond de winterbijeenkomst van Utrecht Bike Community plaats bij Sweco in de Bilt. Het mag duidelijk zijn dat de Utrecht Bike Community groeit. Elke bijeenkomst wordt drukker bezocht. Op het programma stonden onderwerpen als 'snelfietsroutes onder de loep' en 'fietsen op recept'. 

  Lees meer

 52. OPROEP: op handelsmissie naar Taiwan

  28 jan. 2020

  taiwan-3973014.jpg

  Jaap Breugem van Economic Board Utrecht nodigt de leden van Utrecht Bike Community uit om mee te gaan naar Taiwan. De reis zal plaatsvinden van 22 tot en met 27 maart. Op de winterbijeenkomst 30 januari is er de mogelijkheid om hier over te praten met de EBU.

  Lees meer

 53. Fietsen op recept - bevindingen

  17 jan. 2020

  fietsenoprecept-ernest.png

  Door onze eigen Ernest van de Bemd werd 4 december een expertsessie georganiseerd met de titel: "Fietsen op recept". Uitgenodigd waren medici en fietsprofessionals. Samen kwamen ze met een aantal bevindingen. Deze lees je hieronder. 

  Lees meer

 54. Donderdag 30 januari - UBC winterbijeenkomst

  10 jan. 2020

  kantinesweco.jpg

  Donderdag 30 januari organiseren we de winterbijeenkomst  van de Utrecht Bike Community. Deze keer zijn we te gast bij Sweco in De Bilt. Om 15.30 trappen we af. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk en voor iedereen in de regio Utrecht die zich bezig houdt met de fiets.

  Lees meer

 55. Terugblik 2019

  31 dec. 2019

  woordcloudenquete.png

  2019 het jaar waarin Utrecht de grootste fietsenstalling van Europa opende en er meerdere snelfietsroutes werden gerealiseerd. Een mooi jaar voor de fiets en daarmee een mooi jaar voor Utrecht Bike Community.

  Lees meer

 56. Amsterdamse Fietsburgemeester Katelijne Boerma is op zoek naar nieuwe collega

  4 dec. 2019

  fietsburgemeestergezocht.png

  'De fiets is de meest simpele oplossing voor ’s werelds meest complexe problemen’

  Lees meer

 57. Terugblik herfstbijeenkomst

  27 nov. 2019

  Wij presenteren u het filmpje van afgelopen herfstbijeenkomst op 31 oktober 2019.

  Lees meer

 58. Herfstbijeenkomst afgelopen donderdag druk bezocht!

  8 nov. 2019

  Screenshot 2019-11-01 at 13.46.47.png

  Donderdag op 31 oktober vond de herfstbijeenkomst plaats van Utrecht Bike Community. We waren positief verrast door de diversiteit van mensen. Van fietsenmaker tot beleidsmedewerker en blij dat we het netwerk van ieder van jullie konden vergroten met deze bijeenkomst.

  Lees meer

 59. Excursie: Fietsparkeerinnovaties in de praktijk

  14 okt. 2019

  fietsenstallingjaarbeurs.jpg

  Woensdag 20 november vindt het fietsparkeercongres plaats in Utrecht. In welke stad zou dit ook anders moeten nu we de grootste parkeergarage van de wereld hebben. Het fietsparkeer congres wordt georganiseerd door: Ministerie van I&W, NS, ProRail, gemeente Utrecht en CROW-Fietsberaad.

  Lees meer

 60. Herfstbijeenkomst gepland op 31 oktober

  30 sep. 2019

  summereventfoto.jpeg

  Na een geslaagde zomerbijeenkomst, kijken we nu alweer uit naar de herfstbijeenkomst! Ben jij er ook bij?

  Lees meer

 61. 5 en 6 oktober Keistad Fietsfestival in Amersfoort!

  23 sep. 2019

  fietsfestival.png

  Zaterdag 5 en zondag 6 oktober vindt het Keistad Fietsfestival plaats in Amersfoort. De hele dag worden er activiteiten rondom fiets georganiseerd. 

  Lees meer

 62. Aftrap regionale campagne #ikfiets in Zeist

  16 sep. 2019

  Afgelopen vrijdag was de officiele aftrap van de regionale campagne #ikfiets in Zeist. En wij waren erbij!

  Lees meer

 63. Eerste elektrische fietsen met brandstofcel beschikbaar

  9 sep. 2019

  pragma_produits_light_mobility_bike4.png

  Het Franse Pragma Industries komt met de eerste elektrische fiets die rijdt op waterstof. 

  Lees meer

 64. Bijeenkomst: Inspiratiesessie fietsparkeren bij hoogstedelijke woningbouwprojecten

  2 sep. 2019

  tandwiel.jpg

  19 september wordt er bij Crow een inspiratiesessie georganiseerd. 

  Lees meer

 65. September is Fiets naar je Werk-maand

  30 aug. 2019

  achteropdefiets.jpg

  September is de Fiets naar je Werk-maand van ‘Love to Ride’! Doe mee met dé fietscompetitie van Nederland, al meer dan drieduizend deelnemers gingen je voor. Schrijf je gratis in via de site, meld je bedrijf aan, werf collega’s, fiets minimaal 10 minuten en win leuke prijzen!

  Lees meer

 66. Opening grootste fietsenstalling ter wereld groot succes

  21 aug. 2019

  openingfietsenstalling.jpeg

  Afgelopen maandag vond de opening van de grootste fietsenstalling ter wereld plaats. En het werd groots gevierd! Wij van Utrecht Bike Community waren natuurlijk ook aanwezig.

  Lees meer

 67. Je kan nu stemmen op de Fietsstad van 2020!

  11 aug. 2019

  fietsstad2020.png

  In 2018 won Houten de titel 'Fietsstad 2018' en volgde Veenendaal op de voet met een tweede plaats. Uiteraard weten we dat we in Utrecht prachtige fietssteden hebben. Er kan tot 31 oktober gestemd worden op de fietsstad van 2020. Uiteraard vinden wij dat er weer een Utrechtse stad moet winnen. Dus breng je stem uit!

  Lees meer

 68. Twee fietsevenementen in augustus waar je vanaf moet weten

  8 aug. 2019

  cycling4climate.png

  Van donderdag 22 augustus tot en met zondag 25 vindt de Utrechts Fietsvierdaagse plaats en zaterdag 24 augustus kan je met Cycling 4 Climate op het Neude in Utrecht fietsen voor een betere wereld. 

  Lees meer

 69. Terugblik Summer Event

  19 jul. 2019

  summereventfoto.jpeg

  Donderdag 4 juli vond het Summer Event van Utrecht Bike Community plaats in de Stadstuin. We hadden het natuurlijk over het activatieprogramma van de Vuelta met Martijn van Hulsteijn en de internationale ambities in de regio rondom vermarkten van fiets(kennis) . Noor Swinkels vertelde over het provinciale fietsstimuleringsprogramma #ikfiets en Arno Ruis gaf een inkijk rondom e-bikes en toerisme en gaf ruimhartig  complimenten over het nieuwe platform.

  Lees meer

 70. De Cyclehub start in Nieuwegein

  8 jul. 2019

  cyclehub.jpeg

  De Cyclehub, een initiatief van de Tweewieler Academy in Nieuwegein gaat samen met het UWV een nieuwe opleiding starten: Branchemedewerker Basis Fietstechniek. Een stukje sociaal verantwoord ondernemen? 

  Lees meer

 71. Tour d'Utrecht 7 juli 2019

  1 jul. 2019

  logo-tdu94.png

  In 2020 komt de Vuelta naar Utrecht. Als eerste stad ter wereld heeft Utrecht dan de drie grote wielerrondes ontvangen. Zo maakt Utrecht meer en meer naam als Bike Capital of the World!

  Lees meer

 72. Verslag bijeenkomst Activatieprogramma La Vuelta Holanda

  19 jun. 2019

  wielerclub.jpg

  Op 7 juni kwamen ongeveer 90 geinteresseerden bij elkaar voor een informatiebijeenkomst over het activatieprogramma van La Vuelta Holanda. Wat daar werd besproken? 

  Lees meer

 73. Summer event - Utrecht Bike Community

  13 jun. 2019

  woordcloudenquete.png

  Op donderdag 4 juli organiseren we het Summer Event van Utrecht Bike Community. Hier presenteren we het nieuwe online platform en hebben we Martijn van Hulsteijn van Vuelta Holland, Noor Zwinkels, Arno Ruis en Jos Smulders te gast.

  Lees meer

 74. Classico Giro ronduit succesvol!

  26 mei 2019

  ernest-classico-giro-lang.jpeg

  De Classico Giro heeft vandaag zeker twee keer zoveel ophaald als vorig jaar, meldt RTV Utrecht. Op de facebookpagina van Classico Giro is de zien dat dit jaar 2625 euro naar het Koningin Wilhelmina Kinderziekenhuis gaat.

  Lees meer

 75. Even voorstellen: communitymanager Nelske

  2 mei 2019

  nels-lang.jpg

  Nelske is vanaf het begin af aan betrokken bij de Utrecht Bike Community. Ondanks dat ze geen fervent fietster is, gelooft ze dat alle aandacht voor de fiets goed is. De wereld wordt een stuk groener als we allemaal wat vaker op de fiets zouden stappen.

  Lees meer

 76. Wat leuke Utrechtse fietscijfers

  2 mei 2019

  Natuurlijk lezen wij bij de Utrecht Bike Community het realisatieplan Fiets van de provincie Utrecht. Nu stonden daar wat leuke cijfers in over Utrecht. Dingen die elke fietsprofessional aan het hart gaat en daarom goed voor ons om te delen. Bij deze:

  Lees meer

 77. Nationaal fietscongres in Houten

  1 mei 2019

  Het Nationaal Fietscongres 2019 vindt op donderdag 20 juni 2019 plaats in Houten met op woensdag 19 juni het pré-congres, het thema dit jaar is VERBINDEN. 

  Lees meer

 78. Utrecht Bike Community lanceert online community platform

  1 mei 2019

  Het nieuwe community platform brengt fietsliefhebbers en professionals in de regio Utrecht bij elkaar. 

  Lees meer

Sluiten