Nieuws

 1. Terugblik UBC Nieuwjaarsborrel 18 januari: het was weer gezellig!

  19 jan 2024

  nieuwjaarsborrel ubc 18 jan 2024 Louis Hartlooper
  Op donderdagmiddag 18 januari j.l. beleefden we de UBC Fietscafé Nieuwjaarsborrel. Samen met ruim 50 fietsprofessionals trapten we in het Utrechtse Louis Hartlooper Complex het nieuwe fietsjaar af en hieven we het glas op 2024. Voorzitter Gjilke Keuning, verwelkomde alle aanwezigen en gaf een korte update over waar we als fietscommunity nu staan, onze plannen voor 2024 en met welke thema's en onderwerpen we aan de slag gaan.

  Lees meer

 2. UBC Te Gast Bij Utrecht Science Park: fietswetenschap centraal

  8 dec 2023

  IMG_3162 7 dec 2024 science park overzicht zaal verkleind 1920x1440 135kb

  Op 7 december j.l., tijdens onze laatste UBC-bijeenkomst van 2023, waren we te gast bij Stichting Utrecht Science Park, midden in het bolwerk van de wetenschap. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst stond de wetenschap rond fietsen centraal.
  Lees hieronder het verslag van de bijeenkomst en bekijk onderaan ook de after-video.

  Lees meer

 3. Eerste Nationale Wielergala in Utrecht groot succes

  28 nov 2023

  20231127Nationaal wielergala overzicht 1920x 1440 134k

  Op 27 November jl. vond het Nationale Wielergala voor de eerst keer in Utrecht plaats. Na 60 jaar het evenement in 's-Hertogenbosch te hebben georganiseerd, koos organisator Stichting Club48 nu voor de Utrechtse Jaarbeurs.
  Daarmee heeft onze 'Bike Capital of the World' weer een mooi fiets-evenement binnen haar grenzen. Tijdens dit jaarlijkse wielerfeest, dat ook live op Eurosport wordt uitgezonden, komt de Nederlandse wielerwereld bijeen en worden de wielersporters van het jaar gehuldigd. De Utrecht Bike Community was met een afvaardiging aanwezig op wat een zeer enerverende en inspirerende avond bleek.

  Lees meer

 4. Programma 7 december: UBC Te Gast bij Utrecht Science Park

  3 nov 2023

  banner UBC te gast Science park 7 dec (mailings + google form) 1920 x 480 140k

  Tijdens onze 4e en laatste UBC-bijeenkomst van dit jaar, donderdagmiddag 7 december, zijn we te gast bij Utrecht Science Park, het bolwerk van de wetenschap. Hier werken 80.000 mensen van kennisinstellingen, onderzoeks-instituten en bedrijven intensief samen om oplossingen te vinden voor een gezonder en langer leven. Tijdens deze bijeenkomst staat de wetenschap rond fietsen centraal. Over: fietsprofessoren, fietswetenschap, bikeonomics, fietsdata en maatschappelijke kosten-batenanalyses.

  Lees meer

 5. 27 November: Het Nationale Wielergala in de Jaarbeurs

  31 okt 2023

  Wielergala 2022 camera1-138 tafel 150k

  Op 27 november 2023 vindt in de Koninkijke Jaarbeurs het Nationale Wielergala plaats. Tijdens dit jaarlijkse feestelijke award-gala, dat ook op tv wordt uitgezonden, worden de Wielersporters van het jaar gekozen.
  Dit prestigieuze wieler-evenement vond de afgelopen 60 jaar plaats in 's-Hertogenbosch.

  Lees meer

 6. Terugblik UBC Te Gast bij Jaarbeurs 19 oktober

  20 okt 2023

  20231019 ubc te gast jaarbeurs_ubc_netwerkbijeenkomst_51_dcw-logo Fietsambities jaarbeurs 150k

  Wat hadden we op donderdag 19 oktober jl. een geweldige bijeenkomst! Samen met onze gastheer Koninklijke Jaarbeurs mochten we maar liefst 140(!) fietsprofessionals- en geïnteresseerden ontvangen voor onze ramvolle talkshow, de borrel en niet te vergeten: de social rides, de fietstochten voorafgaand aan de bijeenkomst.

  Lees meer

 7. De Mobiliteitsweek komt eraan: 16-22 September

  9 aug 2023

  Mobiliteitsweek 2023 campagnebeeld 1920 x 1080 351kb.jpg

  Ook dit jaar organiseert de Provincie Utrecht weer de Mobiliteitsweek: van zaterdag 16 tm vrijdag 22 september. Deze week staat in het teken van het promoten en stimuleren van duurzame, groene en gezonde mobiliteit, dus zeker ook fietsen. Lees hieronder meer over het doel, wat er allemaal gaat gebeuren en hoe jij kunt hieraan mee kunt doen. De provincie roept iedereen op om mee te doen en bij te dragen.

  Lees meer

 8. Column: De fietsstad maken we samen!

  18 jul 2023

  Jelle Camping Venmeer1920 x 1440 PXL_20230530_090745763 xverkleind.jpg

  Vlak voor de zomervakantie heeft Jelle Bakker zijn ambtsketenen als fietsburgemeester overgedragen aan Belle de Gast. In zijn laatste column deelt hij de inzichten die hij opdeed tijdens zijn ambtsperiode als Fietsburgemeester én doet hij op vermakelijke wijze verslag van zijn fietstocht door Nederland en zijn bijzondere ervaringen met Duitse fietsenmakers.

  Lees meer

 9. Column: Elk nadeel heb z'n voordeel

  16 jul 2023

  Column kaspar Illu fietsbelasting 1920 x 1567 pixels 503 kb.jpg

  In zijn laatste column heeft onze fiets-historicus Kaspar Hanenbergh weer een mooi verhaal over de historie van fietsen. We ontdekken hoe fietsers ooit het autogebruik stimuleerden... en hoe dat dit toch nog goed kwam. Weten hoe dit zit? Lees dan snel verder voor dit opmerkelijke verhaal.

  Lees meer

 10. Interview: Wat doet een verkeerspsycholoog?

  15 jul 2023

  Mariëtte Pol Afbeelding4 campagne we hebben oog voor elkaar.png

  In onze fietsprovincie houden talloze professionals zich met fietsen. Zo ook ons community-lid Mariëtte Pol, zij is verkeerspsycholoog bij Keuzeweg. Maar wat houdt dat beroep nou precies in en hoe draagt zij bij aan een beter fietsklimaat en een veiliger verkeer? Lees hieronder het interview waarin ze met concrete voorbeelden-uitlegt wat een verkeerspsycholoog zoal doet en hoe zij zich inzet om fietsen veiliger te maken.

  Lees meer

 11. Column: Hoe ik door mijn vooroordelen heen trap

  14 jul 2023

  linda blankenstein doortrappen logo.jpg

  Tijdens onze UBC-bijeenkomst op 29 juni in Move Amsterdam stonden we uitvoerig stil bij het Programma 'Doortrappen,' om senioren te stimuleren om langer en veiliger door te fietsen.
  Eén van de sprekers was toen Linda Blankenstein, Doortrappen-coördinator in de gemeente Nieuwegein.
  Ze stuurde ons ook nog een eerlijke en inspirerende column die je aan het denken zet. Want hierin vertelt ze niet alleen over haar werk en wat Doortrappen precies inhoudt; ze geeft ook tips en zet aan tot reflectie. Daarbij staat ze ook stil bij haar eigen vooroordelen...

  Lees meer

 12. Afscheid Nelske Thalen als community coördinator

  13 jul 2023

  20230614Foto bij nelske neemt afscheid UBCSeptember2022-77.jpg

  Voor de community-leden is Nelske Thalen een bekend gezicht. Ze was vanaf het prille begin bij de UBC betrokken en heeft enorm veel werk verzet rond de oprichting, de communicatie en de productie van alle evenementen. Dit combineerde ze met haar andere werkzaamheden. Onlangs besloot ze te stoppen met haar werk voor de community. Haar werkzaamheden zijn inmiddels overgenomen door Frank Felix.
  Bij een volgende bijeenkomst gaan we haar zeker nog uitbundig bedanken, maar ze heeft ons een leuke bedankmail gestuurd die we graag met jullie delen. Hierin kijkt ze terug op haar periode bij de UBC en bedankt ze iedereen -dus ook jullie-voor 5 jaar UBC. Lees het hier

  Lees meer

 13. Programma- 29 juni - UBC te gast bij PON in Move Amsterdam

  5 jun 2023

  UBC te gast bij PON banner event.png

  Donderdag 29 juni zijn we te gast bij de Ride Out Experience Store in Move Amsterdam. Het programma staat dan in het teken van ‘the making of' van de fiets. We hebben een boeiend programma met o.a. interessante sprekers over het ontwerpen van fietsen en andere diverse andere fiets-gerelateerde zaken. Voorafgaand aan het zaalprogramma (15.30-17.00) kun je om 13.00 uur meefietsen met de ride out en vanaf 14.00 uur een bikefitting krijgen of een rondleiding door dit fietswalhalla. We sluiten weer af met een gezellige netwerkborrel.
  Lees snel verder voor het hele programma!

  Lees meer

 14. 2 juni: UBC Fietscafé - etapas

  21 apr 2023

  banner - fietscafe - 2 juni 2023 - bijeenkomsten op website.png

  Onlangs hebben we jullie voor het volgende Fietscafé gevraagd te kiezen uit 2 opties, de Giro op 20 mei en de Etapas op 2 juni voor het volgende UBC FIETSCAFE.

  We hebben een winnaar: 2 juni Etapas!

  Lees meer

 15. Welk fietscafé kies jij voor dit voorjaar?

  1 apr 2023

  wielerclub.jpg

  We hebben voor het fietscafé van dit voorjaar twee mogelijkheden! De keus is aan jou waar we gaan trappen. Gaan we trappen in de GIRO op 20 mei of wordt het de ETAPAS op 3 juni.

  Lees meer

 16. De bevindingen van de Fietsersbond omtrent verkiezingen. Wat stem jij?

  7 mrt 2023

  bevindingen fietsersbond partijen.png

  De ChristenUnie is het meest fietsvriendelijk in het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezing 2023, op korte afstand gevolgd door GroenLinks. In 2019 waren D66 en GroenLinks nog de best scorende partijen. De Fietsersbond vergeleek de verkiezingsprogramma’s van alle partijen op punten als investeringen in doorfietsroutes, onderhoud van recreatieve fietspaden en de combinatie fiets en het openbaar vervoer. 

  Lees meer

 17. Column: spring maar achterop bij mij

  6 mrt 2023

  achteropdefiets.jpg

  Kaspar is naast de penningmeester van UBC, ook onze fietshistoricus. Regelmatig komt vult hij ons in over de achtergrond en oorspong van fietsgerealteerde zaken. Dingen die wij compleet logisch vinden. 

  Lees meer

 18. Ik fiets, nieuwe inzichten en wat brengt 2023

  3 mrt 2023

  ikfiets.jpg

  ingezonden door provincie Utrecht

  Sinds september 2019 is Ik fiets met de website en de app een belangrijk instrument voor de fietsstimulering. Voor de fietser zijn er diverse voordelen als het winnen van punten, challenges, probeeracties en Schwung, om eerder groen te krijgen bij verkeerslichten. Voor de fietsende werknemer of werkgever biedt de app inzicht in de manier waarop en hoeveel er is gereisd. Wil je weten wat er voor acties zijn geweest en wat de app oplevert? 

  Lees meer

 19. UBC te gast bij UW: over inclusiviteit en alles wat dat raakt.

  28 feb 2023

  UBC banners - UW2.png

  Donderdag 23 februari waren we met UBC te gast bij UW-bedrijf waar het thema inclusiviteit centraal stond. We stonden nu ook al even stil bij het Houten jubileum van UBC. 

  Lees meer

 20. Programma - UBC te gast bij UW

  31 jan 2023

  banner - uw - 15.00.png

  Tijdens "UBC te gast bij UW" zetten we het thema inclusiviteit in de schijnwerpers. Dit doen we tussen 15.30-17.00 met aansluitend een borrel tot 17.45!

  Lees meer

 21. Een oproep van onze Fietsburgemeester

  18 jan 2023

  fietsburgemeester ben je niet alleen1.jpg

  Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht, schrijft maandelijks een column voor Utrecht Bike Community met zijn avonturen. Deze keer geen column, maar een dingen die hij tijdens de snerttocht deelde met de community.

  Lees meer

 22. Geen snertweer! Wel gluhwein en snert tijdens het eerst UBC Fietscafé van 2023

  16 jan 2023

  230113 - mooi licht.jpg

  Niet alleen de eerste snerttocht van 2023, maar ook het eerste UBC Fietscafé in samenwerking met één van de communityleden. We mochten op vrijdag 13 januari komen kijken bij SportUtrecht.

  Lees meer

 23. save the date - 23 februari - UBC te gast bij UW

  3 jan 2023

  UBC te gast bij UW - vierkant.png

  Op donderdag 23 februari zijn we te gast bij UW! Tijdens "UBC te gast bij UW" zullen we het thema inclusiviteit onder de loep zullen nemen. Zo praten we o.a. over werken aan de fiets vanuit een afstand tot de arbeidsmarkt, fietsarmoede, fietscultuur en fietsen met een beperking.

  Lees meer

 24. Wij blikken terug op 2022!

  8 dec 2022

  innovam - borrel

  Ernest van den Bemd en Nelske Thalen zijn samen de drijvende motor van Utrecht Bike Community. Over 2022 kunnen we zeggen dat het een memorabel en sprankelend UBC-jaar was. Wij blikken terug op het afgelopen jaar.

  Lees meer

 25. 13 januari - UBC Fietscafé met SportUtrecht: Snerttocht

  3 dec 2022

  snerttocht23 - vierkant - UBC fietscafe.png

  Vrijdag 13 januari starten we graag het nieuwe jaar met je door samen de de overtollige calorieën en het zitvlees weg te trappen. Dit Fietscafé organiseren we in samenwerking met SportUtrecht

  Lees meer

 26. Adviesraad Fietsroutes en UBC verstevigen samenwerking

  1 dec 2022

  WhatsApp Image 2022-09-23 at 13.50.43 (3).jpeg

  Ronald Löhr is secretaris van de Adviesraad Fietsroutes. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan de gedeputeerde en de provincie. Ronald vertelt bij deze hoe UBC en Adviesraad Fietsroutes elkaar vinden en weten te versterken.

  Lees meer

 27. Save the date - 2 december

  8 nov 2022

  UBC fietscafe-2dec.png

  De laatste bijeenkomst van 2022 is in zicht en het lijkt ons leuk om met jou even kort terug te blikken op het afgelopen jaar. We zien je graag op vrijdag 2 december bij het Louis Hartloopercomplex vanaf 15.30.

  Lees meer

 28. Ingezonden: Fietsen wanneer bewegen moeilijker gaat

  7 nov 2022

  Nicole Voet, revalidatiearts en onderzoeker van revalidatiecentrum
  Klimmendaal en het Radboudumc doet onderzoek naar hoe fietsen kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid. Ze vertelt hier graag wat het profijt van fietsen kan zijn.

  Lees meer

 29. verslag: netwerkbijeenkomst fiets

  12 okt 2022

  netwerkbijeenkomst fiets.png

  Gister vond de jaarlijkste netwerkbijeenkomst fiets van de provincie Utrecht plaats. Utrecht Bike Community mocht hier vertellen over de toegevoegde waarde van deze community.

  Lees meer

 30. Het eerste symposium fietsen op recept

  9 okt 2022

  IMG-7539.jpg

  De Vereniging van Sportgeneeskunde (VSG) organiseerde afgelopen vrijdag haar eerste Fietsen op Recept-symposium. Een heuglijke en memorabele dag! Deze eerste editie was gericht op de bedrijfsartsen om ze wegwijs te maken en te prikkelen om de fiets mee te nemen naar hun spreekkamer. Dit alles midden in het nationaal militair museum.

  Lees meer

 31. Fietsburgemeester ben je niet alleen

  7 okt 2022

  fietsburgemeester ben je niet alleen1.jpg

  Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht, schrijft maandelijks een column voor Utrecht Bike Community met zijn avonturen. Deze keer zoekt hij onder anderen een junior fietsburgemeester!

  Lees meer

 32. Fietspad van de Toekomst: op zoek naar samenwerking met fietsinnovatie

  3 okt 2022

  tineke-innovam.jpg

  Samen met gemeenten, bedrijven, inwoners en belangengroeperingen werkt provincie Utrecht aan fietsinnovaties. De provincie is samen met adviesbureau Royal Haskoning DHV gestart met de vraag: Hoe kunnen we fietsinnovatie structureler oppakken en aanjagen vanuit de provincie? Denk jij mee?

  Lees meer

 33. Terugblik: UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy

  23 sep 2022

  innovam - borrel

  Gisteren waren we met UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy in Nieuwegein. Onze gastheren Herme Bruin en Robbert-jan Van Den Berg hadden als finale een heerlijke borrel verzorgd met lokale drankjes en hapjes. 

  Lees meer

 34. Vamos Spinning in de provincie Utrecht

  15 sep 2022

  vamosspinning1.png

  Tijdens UBC te gast bij Cannondale pitchte Haro Valkenburg 'Vamos Spinning'. Eén van de activiteiten die binnen het activatieprogramma van de Vuelta werd gehouden. We vroegen hem hoe het was geweest.

  Lees meer

 35. Column: Massale Vueltafietsvreugde en hoe we die kunnen vasthouden

  8 sep 2022

  jelle-vuelta2.jpeg

  Jelle Bakker is sinds juni 2021 Fietsburgemeester van Utrecht. Hij studeerde filosofie, geschiedenis en internationale betrekkingen en is sinds drie jaar werkzaam bij team fietststimulering van SportUtrecht. Hij schrijft met regelmaat columns voor UBC tijdens zijn ambtstermijn.

  Lees meer

 36. Programma - UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy

  29 aug 2022

  twitter-22-september.png

  We hebben echt al bijzondere evenementen achter de rug waar we met plezier op terugkijken. We waren zo al te gast in Zeist, bij Cannondale en als laatste waren we te gast bij het bewogen Vuelta-event bij TUI. Dat waren allen bijzondere hostingpartners en hostinglocaties met ieder zijn eigen signatuur. Dat geldt zeker ook voor het volgende UBC-event wanneer we op donderdag 22 september te gast zijn bij Innovam - Tweewieler Academy. Wij kijken ernaar uit! Zien we je daar?

  Lees meer

 37. Zaken doen in Spanje

  25 aug 2022

  spanje-banner-rom.jpg

  Op 1 juli was er een business event van ROM Utrecht. Ernest kreeg de eer dit te moderenen. Wij vroegen aan Bas Akkers (ROM Region Utrecht) om er iets over te vertellen.

  Lees meer

 38. UBC te gast bij TUI: er werd feestelijk uitgepakt bij de ploegenpresentatie!

  19 aug 2022

  aan tafel - cor.png

  Gisteren was UBC te gast in de prachtige experience winkel van TUI in de Hollandse Toren, vlak achter het podium van de ploegenpresentatie. Hier kon UBC samen met de relaties van TUI en het Brabant Cycling Network het #Vuelta feest aftrappen en vieren.

  Lees meer

 39. 22 september - UBC te gast bij Innovam

  21 jul 2022

  innovam-save the date.png

  Nadat we 18 augustus te gast zijn geweest bij TUI, stormen we direct door naar het volgende event. Op donderdag 22 september zijn we uitgenodigd in Nieuwegein bij Innovam.

  Lees meer

 40. 18 augustus - UBC te gast bij TUI

  28 jun 2022

  ploegenpresentatie - save the date.jpg

  In samenwerking met Brabant Cycling Network en op uitnodiging van TUI zijn wij op 18 augustus te gast bij TUI Experience Center op het Neude. En laat dat zich nu net backstage bevinden bij de Ploegenpresentatie van de Vuelta. 

  Lees meer

 41. Hoera! Fietsburgemeester één jaar!

  13 jun 2022

  2 abaltamimixdefietskoerierutrechtxlintjeaprilentasposter-11.jpg

  Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht, schrijft maandelijks een column voor Utrecht Bike Community met zijn avonturen. Deze keer schrijft hij over één jaar fietsburgemeesterschap. 

  Lees meer

 42. Terugblik: UBC te gast bij Cannondale

  10 jun 2022

  cannondale14.jpg

  Donderdag 9 juni was UBC te gast in het prachtige Woudenberg op uitnodiging van Cannondale. We hebben allemaal enorm genoten van de vele gasten die we voorbij zagen komen in een verrassend mooie setting en wat hadden we een geluk met het weer!

  Lees meer

 43. Het nationaal fietscongres 2022: Inspiratie, creativiteit, winnaars en een reünie

  3 jun 2022

  nationaalfietscongres2022.jpeg

  Arjen Klinkenberg werkt voor de Fietsersbond & Dutch Cycling Embassy. In deze column doet hij verslag van het Nationaal Fietscongres dat dit jaar plaats vond op 1 & 2 juni in Enschede.

  Lees meer

 44. Ook dit jaar weer: de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september 2022

  30 mei 2022

  mobiliteitsweek1.jpg

  De Europese Week van de Mobiliteit is hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Met activiteiten, acties en initiatieven gericht op het bekend worden met en het stimuleren van een meer duurzame vorm van mobiliteit.

  Lees meer

 45. Programma UBC te gast bij Cannondale bekend

  25 mei 2022

  kasteel - cannondale.jpg

  Op donderdag 9 juni zijn we te gast in het prachtige Woudenberg bij Cannondale. We hebben weer een divers programma. Zien we je in Woudenberg?

  Lees meer

 46. 17 juni: Bike Talks!

  18 mei 2022

  biketalks.png

  Tijdens Bike Talks nemen vier sprekers nemen Utrecht wereldfietsstad onder de loep tijdens een leuke en leerzame avond waarin ze fietsen koppelen aan ontwerpen, gezondheid en ruimtegebruik. Ernest is één van deze sprekers.

  Lees meer

 47. Tworby scoort investeerder bij Dragons' Den!

  10 mei 2022

  tworby1.jpg

  Tworby liet ons tijdens UBC te gast bij a.s.r. hun uitvinding zien waarmee jij jouw eigen fiets tot een goede driewielfiets kunt ombouwen. Nu halen ze een flink bedrag binnen bij Dragons' Den! Gefeliciteerd Tworby!

  Lees meer

 48. Column: Samen doortrappen

  4 mei 2022

  jelle-mei1.jpg

  Jelle Bakker is sinds juni 2021 Fietsburgemeester van Utrecht en is sinds drie jaar werkzaam bij team fietststimulering van SportUtrecht. Hij schrijft voor UBC over zijn avonturen. Deze keer over de inzichten die hij kreeg om ouderen zo lang mogelijk op de fiets te houden. 

  Lees meer

 49. Fonds Gehandicaptensport helpt mensen met een beperking fietsen

  2 mei 2022

  fonds gehandicapten sport.png

  Fonds Gehandicaptensport is official maatschappelijk partner van La Vuelta Holanda. In de aanloop en tijdens deze mooie wielerronde, met drie etappes in Utrecht en Brabant, willen we maatschappelijke impact maken met als belangrijkste doel het verhogen van de sportparticipatie van mensen met een beperking in en rondom de 34 parcoursgemeenten.

  Lees meer

 50. Welke gewenste “boomveer”-locaties in de provincie Utrecht zouden volgens jou de meeste meerwaarde opleveren voor de nieuwe generatie ‘Fietspaden van de Toekomst’?

  25 apr 2022

  Stef Janssen van the Urban Jungle Project houdt zich bezig met multifunctionele bio diverse vergroening van het provinciale Fietspad van de Toekomst. Urban Jungle Project heeft hiervoor de boomveer ontwikkeld.

  Lees meer

 51. 9 juni - Utrecht Bike Community te gast bij Cannondale

  19 apr 2022

  kasteel - cannondale.jpg

  Op donderdag 9 juni zijn de leden van Utrecht Bike Community uitgenodigd bij Cannondale in Woudenberg. Het programma is weer divers met verschillende onderwerpen uit uiteenlopende domeinen. 

  Zien we je in Woudenberg?

  Lees meer

 52. Deelnemen aan opening activatieprogramma Vuelta

  12 apr 2022

  vueltavinget.jpg

  Op 12 mei lanceert la Vuelta Holanda het eerste event van het activatieprogramma van de Vuelta. Leden van UBC krijgen de kans om hier nauw bij betrokken te zijn! Meer weten?  

  Lees meer

 53. Column: Fietsvriendelijkheid in Utrecht

  5 apr 2022

  drukte-utrecht-600x366.jpg

  Jelle Bakker is sinds juni 2021 Fietsburgemeester van Utrecht. Hij studeerde filosofie, geschiedenis en internationale betrekkingen en is sinds drie jaar werkzaam bij team fietststimulering van SportUtrecht. Hij schrijft met regelmaat columns voor UBC tijdens zijn ambtstermijn.

  Lees meer

 54. Een gezellig samenkomen tijdens het eerste UBC fietscafé!

  28 mrt 2022

  fietscafe - maart - 2.jpg

  Vrijdag 25 maart kwam er deel van de community een borrel drinken in de zon bij de Moestuin in Utrecht. Een geweldige plek aan de rand van de stad. Kaspar Hanenbergh had een vélocipède meegenomen met houten banden, waar je een ritje op kon maken.

  Lees meer

 55. Column: Imane leert fietsen

  23 mrt 2022

  fietsles annie tiekstra.png

  Annie Tiekstra geeft fietsles in Amersfoort. Ze heeft prachtige verhalen over mensen die een (bewegingsvrijheid) weten te ontwikkelen door ze te leren fietsen. Vandaag het verhaal over Imane. 

  Lees meer

 56. Ken jij Cycling 4 Climate al?

  15 mrt 2022

  route-climate-classic-2022-kl.jpg

  Cycling 4 Climate organiseert fietsevenementen met als doel bewustwording rond de klimaatcrisis te vergroten en mensen op een leuke manier in beweging te brengen. De volgende tocht is op maandag 20 juni 2022. Sluit jij aan?

  Lees meer

 57. Column: Een frisse blik

  7 mrt 2022

  fietsburgemeester - jelle 1.jpg

  Jelle Bakker is sinds juni 2021 Fietsburgemeester van Utrecht. Hij studeerde filosofie, geschiedenis en internationale betrekkingen en is sinds drie jaar werkzaam bij team fietststimulering van SportUtrecht. In zijn ambtstermijn wil Jelle zich inzetten voor Utrechters voor wie de fiets geen vanzelfsprekendheid is. In een fietsstad als Utrecht moeten we oog houden voor inwoners die een duwtje in de rug kunnen gebruiken!

  Lees meer

 58. Fietsen in Marokko

  28 feb 2022

  allal-marokko1.jpeg

  Allal Sallou, bestuursadviseur van UBC, maakt een prachtige fietsreis door Marokko. Bij deze een verslag. Over zijn reis en wat het reizen per fiets je kan brengen. 

  Lees meer

 59. Column: de eerste fietser

  21 feb 2022

  Vélocipède.jpeg

  Kaspar Hanenbergh verdiept zich graag in de geschiedenis van de fiets. Zijn eerste column gaat over het verhaal van de eerste fietser die waar we kennis van hebben. Weten wat dat met Utrecht te maken heeft?

  Lees meer

 60. 25 maart - UBC fietscafé

  11 feb 2022

  borrel.jpg

  In de Moestuin Utrecht (Laan van Maarschalkerweerd 2) zal het eerste UBC Fietscafé plaatsvinden. Speciaal voor de gelegenheid kun je onder begeleiding van Kaspar Hanenbergh op een Vélocipède fietsen. Ook is het eerste drankje van ons!

  Lees meer

 61. De fietsburgemeester over UBC te gast in Zeist

  5 feb 2022

  amersfoort-jelle.jpg

  Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht trapt hier af met zijn eerste vingeroefening als columnist en kijkt daarin ook terug op de wonderlijke middag in Zeist donderdag 3 februari.

  Lees meer

 62. UBC te gast in Zeist: alleen al door het weer, een bijeenkomst om niet te vergeten!

  4 feb 2022

  zeist22-ubc-5.jpg

  Gister vond weer een inspirerende en gezellige bijeenkomst van Utrecht Bike Community plaats. 

  Lees meer

 63. UBC is officieel een stichting!

  21 jan 2022

  zeist22-ubc-4.jpg

  Om de continuiteit te waarborgen van Utrecht Bike Community, hebben we een stichting opgericht. We hebben drie fietsfanaten gevonden vanuit verschillende hoeken en twee bestuursadviseurs die willen ondersteunen.

  Lees meer

 64. 3 februari - UBC te gast in Zeist

  9 dec 2021

  zeist-verplaatst.png

  Op donderdag 3 februari zullen we de eerste bijeenkomst van 2022 houden. Op uitnodiging van wethouder Catsburg zijn we te gast in het prachtige Zeist. Schrijf je 3 februari om 14.30 alvast in de agenda?

  Lees meer

 65. Terugblik - UBC te gast bij a.s.r.

  27 sep 2021

  ubc-asr-2.jpg

  Afgelopen donderdag was UBC te gast bij a.s.r. verzekeringen op de Archimedeslaan. Het was een spraakmakend programma met veel input vanuit de community gepresenteerd door Jos Smulders en Ernest van den Bemd.

  Lees meer

 66. Start ronde van Spanje 19-21 augustus in Utrecht en Brabant

  16 sep 2021

  vuelta2022.jpg

  La Vuelta, de ronde van Spanje, gaat volgend jaar op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

  Lees meer

 67. Programma UBC te gast bij a.s.r. op 23 september

  10 sep 2021

  ubc te gast bij asr - 23 sept.png

  Het  is het alweer bijna zover. Bij deze een update over het programma en praktische zaken rondom ons evenement bij a.s.r. op 23 september. We hebben een mooi en divers programma samengesteld met, door en voor de community.

  Lees meer

 68. Save the date - 23 september: UBC te gast bij a.s.r.

  26 aug 2021

  ubc te gast bij a.s.r. - save the date.jpg

  Het stond al gepland voor 2020, een evenement bij a.s.r.. Nu gaat het er eindelijk van komen en heten we jullie graag welkom op de Archimedeslaan bij a.s.r. in Utrecht op donderdag 23 september om 15.30.

  Lees meer

 69. Ga je mee met de ROM & DCE naar Munchen?

  5 aug 2021

  bike brainstorm terras2.jpeg

  In mei organiseerden we een fietstocht naar Haarzuilens met de ROM en de DCE. Naast dat communityleden elkaar konden ontmoeten, stonden we in het bijzonder stil rondom wat DCE en ROM kunnen betekenen voor zakelijke activiteiten en in het buitenland de aanwezigen. Bij deze de uitnodiging om met de ROM en DCE mee te gaan naar Munchen.

  Lees meer

 70. Prijswinnende ideeën voor Nationaal Toekomstbeeld Fiets

  6 jul 2021

  ubc in amersfoort 3.jpg

  Donderdag 1 juli op onze bijeenkomst in Amersfoort werden de prijswinnaars bekend gemaakt van onze eerdere vraag: Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

  Lees meer

 71. UBC te gast in Amersfoort! Inspirerend en gezellig!

  2 jul 2021

  ubc in amersfoort 4.jpg

  Gisteren was Utrecht Bike Community te gast in Amersfoort! Het was een inspirerende, interessante en gezellige bijeenkomst waarbij veel verschillende onderwerpen de revu passeerden. 

  Lees meer

 72. Aanmeldingen geopend: UBC te gast in Amersfoort op 1 juli

  4 jun 2021

  aanmelden-1juli.png

  Donderdag 1 juli gaan we op bezoek in Amersfoort! We starten om 14.30 bij het centraal station voor een mooie fietstocht door Amersfoort en zullen rond 16.00 in de Prodentfabriek samenkomen. 

  Lees meer

 73. Bike Brainstorm & Bikedaten gaaf en effectief: geslaagd!

  26 mei 2021

  bike brainstorm terras3.jpeg

  Afgelopen donderdag vond de Bike Brainstorm & Bike Daten plaats. Met zo'n 30 fietsprofessionals fietsten we door Utrecht. Van Lepelenburg naar 't Wapen van Haarzuylen. 

  Lees meer

 74. 20 mei: Bike Brainstorm met ROM

  4 apr 2021

  bike brainstorm.png

  Op donderdag 20 mei gaan we fietsen met de ROM! Ontmoet elkaar, wissel ideeën uit en dit allemaal op de fiets! 

  Lees meer

 75. 1 juli: UBC te gast in Amersfoort

  30 mrt 2021

  savethedate-amersfoort.png

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 8 april is om bekende redenen verplaatst naar 1 juli. Op 1 juli hebben we de mogelijkheid jullie te ontvangen in het prachtige Amersfoort met een mooi programma. 

  Lees meer

 76. UBC neemt deel aan ontwerpsessies: 'Utrecht Bike Ecosystem'

  14 mrt 2021

  ROM-UBC.png

  Utrecht Bike Community neemt met heel veel plezier deel aan de ontwerpsessie rondom het thema 'Utrecht Bike Ecosystem' van ROM Utrecht Region.

  Lees meer

 77. In gesprek met Wim Bot: De fiets en de verkiezings-programma's

  3 mrt 2021

  fiets-gracht.jpg

  Wij spraken Wim Bot, een van onze communityleden. Hij is (inter)nationaal lobbyist en beleidsadviseur bij de Fietsersbond. Laat hij nu net met collega’s een analyse gemaakt hebben van verkiezingsprogramma’s op het thema fiets. Hier stelden wij hem enkele vragen over. 

  Lees meer

 78. Even voorstellen: Ernest van den Bemd

  19 feb 2021

  winterbijeenkomst-Ernest.jpeg

  Ernest is de frontman van Utrecht Bike Community. Hij drinkt graag met iedereen een kop koffie en denkt waar kan graag met je mee, zolang er maar over fietsen gepraat kan worden. Met zichtbaar genoegen presenteert, organiseert en programmeert hij de netwerkbijeenkomsten samen met de UBC-leden van UBC. Maar wie is die Ernest van den Bemd eigenlijk?

  Lees meer

 79. Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

  11 jan 2021

  oproep-ntf.png

  De provincie en gemeenten in de regio Utrecht zijn heel benieuwd naar welke creatieve, innovatieve en stevige ideeën er binnen de Utrecht Bike Community naar boven kunnen komen borrelen en nodigt ook jou uit om mee te denken. Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

  Lees meer

 80. We fietsen 2020 uit...

  23 dec 2020

  fijnefeestdagenubc.jpg

  2020 werd een jaar waar de fiets vanuit alle mogelijke perspectieven in de schijnwerpers kwam te staan. De uitsmijter voor 2020 was de uitvraag om een Nationaal Toekomstbeeld Fiets. Bij deze een terugblik!

  Lees meer

 81. Aanleg snelfietsroute Woerden-Utrecht kan van start

  17 dec 2020

  snelfietsroute-woerden.jpg

  De snelfietsroute Woerden - Utrecht is weer een stap dichter bij de uitvoering. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst hebben de provincie Utrecht en de gemeenten Woerden en Utrecht een akkoord bereikt over het voorlopig ontwerp, de kostenverdeling en de uitvoeringsafspraken. 

  Lees meer

 82. Provincie zoekt Senior Programma Manager Fiets

  16 dec 2020

  utrecht-408639_1280.jpg

  Fiets is een van de uitvoeringsprogramma’s die valt onder het domein Mobiliteit bij de Provincie Utrecht. Het programmateam Fiets (circa 15 mensen) heeft de verantwoordelijkheid om dit uitvoeringsprogramma uit te voeren. Solliciteren kan tot 4 januari.

  Lees meer

 83. Er komt een Nationaal Toekomstbeeld Fiets.

  27 nov 2020

  fietstochtje.jpg

  Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op vrijdag 27 november bekend na de bestuurlijke overleggen met de regio’s over de investeringsprogramma’s. Als Utrecht Bike Community juichen we dit toe!

  Lees meer

 84. Duurzame Week is op zoek naar partners die willen samenwerken aan verduurzaming van de mobiliteit in de regio Utrecht

  18 nov 2020

  duurzame week.png

  Heel januari 2021 zal in het teken staan van Mobiliteit & Reizen als het aan de Duurzame Week ligt. Wij promoten met liefde de fiets en vragen onze leden dan ook mee te denken met de Duurzame week. Deze kans krijg je op 24 november via Zoom. Hoe zorg jij voor meer aandacht voor de fiets?

  Lees meer

 85. Werken in Beweging lanceert online kennisplatform

  11 nov 2020

  Screenshot 2020-11-11 at 12.00.50.png

  Beweging werkt! Vaker lopen en fietsen naar, tijdens en vanuit het werk maakt productiever, creatiever en gezonder. Maar hoe krijg je medewerkers in beweging? Het antwoord is te vinden op het goed gevulde online kennisplatform dat Werken in Beweging begin november lanceerde.

  Lees meer

 86. Vol op de pedalen voor Vuelta 2022

  7 nov 2020

  wielrenners3.jpg

  We zagen en hoorden alles rondom Vuelta 2020 bij UBC langskomen en verheugden ons zeer. De teleurstelling was dan ook groot. Slikken en doortrappen zeiden ze bij BPU: vol op de pedalen! In een energieke online meeting van de Kopgroep Vuelta 2022 op 3 november jongstleden, georganiseerd door het Business Peloton Utrecht, troffen bedrijfsleven en bestuurders elkaar dan ook rondom de plannen voor de Vueltastart 2022 in Nederland. Zowel bedrijfsleven als bestuurders deden daar een oproep aan elkaar.

  Lees meer

 87. UBC vertegenwoordigd tijdens Nationaal Fietscongres

  5 nov 2020

  maxresdefault.jpg

  Donderdag 19 november vindt het nationaal fietscongres plaats. Dit keer digitaal. We vinden het leuk om te zien dat er flink wat leden uit de community zullen spreken en dat Utrecht Bike Community een onderwerp is tijdens het congres. En Ernest een solopresentatie heeft voor zijn onderwerp: 'fietsen op recept'. Bij deze een overzicht van wie er aanwezig is.

  Lees meer

 88. Test de Bliksemsnelle Baan op het fietspad langs de N225 tussen Doorn en Leersum

  27 okt 2020

  Bliksemsnellebaan.jpg

  Vanaf deze week kan de Bliksemsnelle Baan, een blauwe inhaalbaan op het fietspad langs de N225 tussen
  Doorn en Leersum, getest worden. Deze inhaalbaan is een pilot op het fietspad van de toekomst, waarmee de provincie Utrecht het gesprek aan wil gaan over mogelijke oplossingen voor de steeds drukker wordende fietspaden met grotere snelheidsverschillen tussen fietsers onderling.

  Lees meer

 89. Save the date - 28 januari 2021

  14 okt 2020

  amersfoort-fietsen.jpg

  Op 28 januari 2021 zijn we uitgenodigd in Amersfoort door Wethouder Hans Buijtelaar. We hebben er zin in om een bijeenkomst in deze prachtige stad te realiseren. 

  Lees meer

 90. Stromer speed pedelecs testen bij JUIZZ

  10 okt 2020

  juizzz-testen-event.png

  Maak kennis met hét groene alternatief voor de auto en het OV. Op 23 en 24 oktober staat JUIZZ Utrecht in het teken van de speed pedelecs van Stromer. Alle 2020 modellen en de nieuwste 2021 modellen kunnen tijdens dit corona-proof evenement getest worden op de daarvoor uitgezette testroute.

  Lees meer

 91. Terugblik bijeenkomst UBC 30 september

  2 okt 2020

  200930-ubc-jaarbeurs.jpeg

  Afgelopen woensdag organiseerden we, in een iets andere vorm, een bijeenkomst voor de leden van de community. Het originele plan kon door de aangescherpte maatregelen niet uitgevoerd worden. Gelukkig konden we nog wel fietsen. Dus dat hebben we gedaan.

  Lees meer

 92. Programma: UBC te gast bij a.s.r.

  20 sep 2020

  kantine-asr.jpg

  Woensdag 30 september vindt weer een bijeenkomst plaats van Utrecht Bike Community. Vanwege de corona maatregelen hebben we het wat anders georganiseerd dan dat je van ons gewend bent. Te gast bij a.s.r. is deel twee van het programma en start om 15.30. Deel een is een fietstocht waar je je apart voor opgeeft. Lees hier verder het programma.

  Lees meer

 93. Fiets je mee door Utrecht op 30 september?

  14 sep 2020

  header1-UBC.png

  Woensdag 30 september vindt weer een bijeenkomst plaats van Utrecht Bike Community.Dit keer bestaat het uit twee delen. Het eerste deel start om 13.00. Ruim 1,5 uur nemen we je mee langs grote fietsprojecten in Utrecht.

  Lees meer

 94. Save the date - 30 september

  7 sep 2020

  fiets-gracht.jpg

  Woensdag 30 september maken we aan het begin van de middag een mooie fietstocht door de stad onder begeleiding van de Programmamanager Fiets en zijn collegas en kijken we door hun bril naar de fietsthema's van de stad. Daarna volgt een programma bij a.s.r.

  Lees meer

 95. Fietsvierdaagse - 27 tot en met 30 augustus

  20 aug 2020

  utrechtsefietsvierdaagsenl.jpg

  Ontzettend veel evenementen zijn afgelast deze zomer. Gelukkig mogen we nog wel fietsen! Voor de tweede keer wordt de Fietsvierdaagse georganiseerd in Utrecht. Van 27 tot en met 30 augustus kan je prachtige routes fietsen door Utrecht.

  Lees meer

 96. De Vuelta in 2022 naar Utrecht!

  14 aug 2020

  bpu-vuelta.jpeg

  Gisteren op 13 augustus 2020 presenteerden het Business Peloton Utrecht in Utrecht de “Grupo de Cabeza Vuelta 22”. Deze kopgroep van nu al ruim 30 bedrijven en instellingen wil bevorderen dat LaVuelta Holanda, de start van de Ronde van Spanje in 2022 alsnog naar Utrecht en Braband halen.

  Lees meer

 97. Waarom slimme fietsondernemers als jij zakendoen met Taiwan

  10 jul 2020

  bike-girl-taiwan-bicycle.jpg

  Is jouw bedrijf actief in fietsmobiliteit en op zoek naar internationale expansie in Zuidoost Azië? Meld je aan en ga digitaal in gesprek ontmoeting met Vicky Liu, de founder van Giant Foundation en de kenner van de fietswereld in Taiwan en hoor van haar uit eerste hand de Taiwanese fietsdroom en waarom Taiwan jouw kennis en kunde nodig heeft.

  Lees meer

 98. Meer ruimte voor fiets en voetganger in het centrum van Utrecht

  8 jul 2020

  fietsoverboord.jpg

  In mei deden we een onderzoek naar de invloed van de corona-maatregelen onder de leden van de Utrecht Bike Community. Op de vraag waar mogelijkheden voor 'de fiets' lagen kwam regelmatig het antwoord: 'meer ruimte voor de fiets' naar voren. Goed nieuws dus!

  Lees meer

 99. Uitslagen vragenlijst: invloed van Corona-maatregelen op fietsen

  12 jun 2020

  11juni-4.jpeg

  Afgelopen weken hebben we onder de community een aantal vragen uitgezet om te inventariseren wat de invloed van corona-maatregelen op het werk van de fietsprofessionals en op het gebruik van de fiets. Gister tijdens de live bijeenkomst hebben we de uitkomsten gepresenteerd. Bij deze de uitslag van deze vragenlijst.

  Lees meer

Sluiten