Terugblik: UBC te gast bij Cannondale

Terugblik: UBC te gast bij Cannondale

10 jun 2022 door Nelske Thalen

cannondale-ontvangst2.jpg

Donderdag 9 juni was UBC te gast in het prachtige Woudenberg op uitnodiging van Cannondale. We hebben allemaal enorm genoten van de vele gasten die we voorbij zagen komen in een verrassend mooie setting en wat hadden we een geluk met het weer!

Tim van der Zanden verzorgde een puike workshop: "Cannondale: fiets onder de loep" voor een groepje van 15 uit de community.

Tijdens de plenaire sessie werd er aandachtig geluisterd naar het verhaal van en over Cannondale. Arjan Ribbers en Romy de Bruijn gaven een mooie doorkijk op haar historie, activiteiten, beleid en betrokkenheid bij verschillende thema's. We stonden uiteraard ook even stil bij de recente ontwikkeling over de verbintenis met PON-Bike . Over historie gesproken: Henk-Jan Dekker schetste een helder historisch perspectief op de ontwikkeling van de positie van de fiets in Nederland zoals hij dat ook had gevat in zijn boek Cycling Pathways. Samen met Otto Van Boggelen werd daarin de rol en het belang van een kennisinstituut als CROW uitgelicht.

UBC banner - cannondale - verslag1

Jan Knaap van het Fonds Gehandicaptensport nodigde de community uit voor een gezamenlijke inspanning om iedereen te kunnen laten fietsen. Lucas Harms en Bas Akkers gaven een interessante doorkijk op mooie fietskansen voor ondernemers in het buitenland na aanleiding van hun bezoek aan Berlijn met Utrechtse ondernemers. En samen met Eric Nijland van het kenniscentrum Stichting Landelijk Fietsplatform, en de fiets-touroperators Martin de Ruiter en Sissy van Alebeek bespraken we de laatste ontwikkelingen rondom (inter)nationaal fietstoerisme. Hoe we nog vaker in eigen land op fietsvakantie gaan en bezig zijn om ook een inhaalslag te maken betreft het fietsen in het buitenland.

Ook leuk! Gedeputeerde Arne Schaddelee heette met nodige egards de nieuwe wethouder Daphne de Kruif van harte welkom bij UBC met het mooie boek: "Fietsen Maken Utrecht" van Laurens Hitman en Kaspar Hanenbergh.

UBC banner - cannondale - verslag2
Aangekomen bij de pitches sloten Stef Jansen, Haro Valkenburg en Marjolein Antonides af. Zo sprak Stef over dat je innoveren niet alleen doet en zeker niet bij zijn innovatie de mooie innovatie van de Boomveer. Haro gaf blijk van een originele wijze van aanhaken bij La Vuelta met #VamosSpinning en last not least werd er door Marjolein voorgesorteerd op de mobiliteitsweek van 16 tot 22 september in dit jaar.

Tussendoor werden er gedichten voorgedragen door Bauke Vermaas en Veronique Rap van Wielerpoezie. Ook hadden ze voor iedereen kaartjes meegenomen van hun gedichten. Door naar de borrel! Deze was weer als vanouds gezellig en lekker: hier werden weer vele oude en nieuwe contacten met verve gevierd met een lekker drankje en hapje.

UBC banner - cannondale - verslag3

Aankondiging volgende event: 18 augustus
Als klap op de Vuurpijl kwam er tijdens de doorkijk op fietstourisme en passant de mooie samenwerking tussen Brabant Cycling NetworkTUI en Utrecht Bike Community tot stand. Sissy van Alebeek deelde deze primeur: Op 18 augustus verzorgen we samen een mooie opwarmer rondom de ploegenpresentatie bij de start van de Vuelta met een o.a. voormalig wielrenner Bram Tankink.

Sluiten