Vamos Spinning in de provincie Utrecht

Vamos Spinning in de provincie Utrecht

15 sep 2022 door Nelske Thalen

vanmos spinning.png

Tijdens UBC te gast bij Cannondale pitchte Haro Valkenburg 'Vamos Spinning'. Eén van de activiteiten die binnen het activatieprogramma van de Vuelta werd gehouden. We vroegen hem hoe het was geweest.

Vamos Spinning was één van de spraakmakende activaties, in het kader van La VueltaHolanda. Voorafgaand aan de start van La VueltaHoland liep de provincie Utrecht warm voor VamosSpinning.Want hoe bijzonder was het om met elkaar te spinnen in Spaanse sferen op live flamenco muziek met een echte flamenco danseres in Spaanse temperaturen. Ook werd er gespind op meer populaire Spaanse songs, en Imca Marina’s hit VivaEspana ontbrak niet. Meer dan 300 spinning fanaten hebben deelgenomen en een onvergetelijke ervaring gehad.


Vamos Spinning heeft op 5 locaties plaats gevonden:

  • 9 augustusAmerongen voor wielercafé De Proloog
  • 1 augustus Soest bij KunstenHuisIdea
  • 12 augustusGrote Markt van Zeist
  • 13 augustus hal van Bibliotheek Neude, Utrecht
  • 14 augustusTheo Meijer Sport in Leusden

Speciale aandacht ging uit naar de zaterdag 13 augustus. De grote hal van de bibliotheek op de Neude in Utrecht stond vol met 90 spinning fietsen. De dag werd geopend door VueltaEspana directielid Charles Ojalvo en Simone Richardson van La VueltaHolanda. En daarna werd er afwisselend gespind en gepraat over wielrennen in een wielercafé setting met oa ex prof wielrenner Marc de Maar en journalist Edwin Winkels. En zowel lokale media als nationale media zoals RTL nieuws hebben aandacht besteed aan dit evenement.

De organisatie van Vamos Spinning was in handen van wielren- en spinning liefhebbers Ronald Hennekes en Haro Valkenburg ondersteund door KunstenHuis Idea De Bilt/Zeist/Soest, Sportcity, Theo Meijer Sport, De Proloog en de bibliotheek in Utrecht. 

Sluiten