Terugblik: UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy

Terugblik: UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy

23 sep 2022 door Ernest van den Bemd

WhatsApp Image 2022-09-23 at 13.50.43 (2).jpeg

Gisteren waren we met UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy in Nieuwegein. Onze gastheren Herme Bruin en Robbert-jan Van Den Berg hadden als finale een heerlijke borrel verzorgd met lokale drankjes en hapjes. 

Vooraf konden communityleden zich laten informeren door een docent van de Tweewieler Academy over de e-bikes. Hier gingen ze dieper in op o.a het opsporen van storingen en sleutelen aan deze fietsen.

We bespraken met Herme en Robbert Jan de ontwikkelingen en uitdagingen rondom de geboden vakopleidingen en de instroom van nieuwe cursisten. Bo van der Ven belichtte het onderwerp vanuit zijn perspectief als Salesmanager bij Popal Mobility Group: Hoe dealers een tandje erbij zetten om klanten te werven. Lennard Vis als country manager van Shimano over de wijze van leren van de mecaniciens. De pret van het werken in deze branche werd onderstreept! We deelden de mening dat het maatschappelijk belang van de fiets en het imago van werken daaraan, meer glans verdient en dat dit gezamenlijk bewerkstelligd zal moeten worden.

UBC banners - innovam1

We keken ook terug op de organisatie en het verloop van de koers van dat fenomenale wielerevent, de Vuelta, met Richard Kraan (Voorzitter Stichting La Vuelta Hollande), Claar Schouwenaar (projectleider provincie La Vuelta Hollande) en Debby Kappetijn (wielerliefhebber). Met o.a. Rob van Doggenaar (Activatieprogramma La Vuelta Holanda) blikten we terug op het activatieprogramma voorafgaande aan de Vuelta. We stonden uitgebreid stil over omvang en succes van het activatieprogramma waar uiteenlopende acties opgetuigd waren rondom dit evenement. Alle sprekers gingen gelijk glimmen en werden enthousiast wanneer zij spraken over omvang, pret en belang van dit festijn voor de regio en stad. Maar vooral voor het fietsen in het bijzonder. Dus zetten we in op Tour de France Femmes?! Gisteren was ook de laatste dag van de mobiliteitsweek. Samen met Marjolein Antonides zoomden we in op de positieve reuring die dat had gegenereerd.

Joris Koops (Bypoint) pitchte valdetectie voor eenzijdige ongevallen! Waarop Tineke de Jong - Mateboer ons uitnodigde om mee te denken hoe we innovaties een gepast podium kunnen bieden en deze aan te jagen. Arjen Van Ree vertelde gepassioneerd over zijn visie en hoe we samen kunnen werken aan het project Heel Utrecht Fietst. Over alle oproepen van de sprekers werd nog lang nagepraat bij de borrel! 

We (Nelske Thalen en ik) bedanken Herme en Robbert Jan voor hun gastvrijheid en kijken met plezier terug op deze editie van UBC. Dank ook aan alle sprekers en bezoekers voor deze fraaie editie! En Irma Ligthart en haar team dank voor de goede zorgen op de Tweewieler Academy.

Sluiten