Wij blikken terug op 2022!

Wij blikken terug op 2022!

8 dec 2022 door Ernest van den Bemd

innovam - borrel

Ernest van den Bemd en Nelske Thalen zijn samen de drijvende motor van Utrecht Bike Community. Over 2022 kunnen we zeggen dat het een memorabel en sprankelend UBC-jaar was. Wij blikken terug op het afgelopen jaar.

Nadat we in corona jaren nieuwe type bijeenkomsten als Bike Dating en Bike Brainstorm in samenwerking met de ROM Region Utrecht en de Dutch Cycling Embassy hadden bedacht en uitgevoerd. Ook bleken we onze vorm gevonden te hebben van onze ‘te gast bij bijeenkomsten” en als zodanig voortgezet. Dat was goed te zien bij bijvoorbeeld de sprankelende fietstochten in Amersfoort met een mooie finale in de prodentfabriek waar een bijzondere fiets werd uitgereikt aan bijzondere prijswinnaar rondom Nationale Toekomstbeeld Fiets. Corona onderstreepte de noodzaak en belang van fietsen tbv gezondheid waar we bij a.s.r. in najaar 2021 uitgebreid op terugkwamen. Dat was een enerverende finale in 2021 en tegelijkertijd een waardevolle tocht naar 2022.

2022 was een actief jaar!
In 2022 trapten we af met 'UBC te gast in Zeist'. Daar startte met een heroïsche fietschouw in Zeist met bijzonder kennismaking met wethouder Catsburg, bestuur UBC e.a. De behoefte om elkaar nog wat vaker te zien hebben we ingevuld met Fietscafe waar het netwerken en borrelen eind van de week centraler staan dan bij de ander bijeenkomsten. Deze borrel in de Moestuin in Utrecht werd verrijkt met kennismaking en ritjes op de velocipede. De reis vervolgde zich naar Woudenberg; 'UBC te gast bij Cannondale'. De vueltakoorts kwam inmiddels al vol op stoom. Daar bij het kasteel van Cannondale in Woudenberg kregen we een voorproefje. Ook hier werden we weer hartelijk ontvangen en getrakteerd op workshop, inkijkje en bijzondere gasten die vertelden over o.a. CROW, Toerisme, fonds gehandicapten. We mochten hier ook de nieuwe wethouder Daphne De Kruijff samen met gedeputeerde Arne Schaddelee welkom heten. Als finale een heerlijke borrel met dito hapjes. Het verveelt nooit.

De ploegenpresentatie - UBC te gast bij TUI
Op aangeven van Ewoud vink (provincie Utrecht) ging UBC samen Met Brabant Cycling Netwerk met TUI aan de slag om bij en met TUI een bijeenkomst op te tuigen rondom de ploegenpresentatie. 'UBC te gast bij TUI' werd een stomende, heerlijke, koortsachtige bijeenkomst met bijzondere gasten. Met Jaap van Hulten (Jumbo Visma), en oud renner Bram Tankink stonden we stil bij de koers en aanstormende talenten. Wat betekent zo'n ronde nu voor stad en regio werd geduid evenals de waarde van samenwerking tussen expertpanel van VSG, a.s.r., Fietsersbond ,UMCU en UBC die hieruit voort kwam. EN een aankondiging van ambitie dat Business Peloton Utrecht derhalve de ambitie uitsprak om de Tour de France voor vrouwen naar stad en regio wil halen. Hier werd een flitsende ploegenpresentatie, petje op-af Quiz en heerlijk eten als grande finale gevierd.

UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy
Vanwege corona hadden we programma in diepe najaar vermeden en konden we in september al naar Innovam- Tweewileracademy. 'UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy' startte met een workshop over de e-bike. Tijdens het plenaire deel bespreken we o.a. de merites van werken in fietsindustrie en retail. We sorteerden al voorzichtig voor op evaluatie van Vuelta en zagen o.a. week van de mobiliteit en valdetectiesyteem voorbij fietsen. Lokale hapjes en drankjes waren ook hier heerlijk en werden ook hier hartelijk verwelkomd.

Het laatste fietscafé van 2022
De behoorlijke opkomst en sfeer afgelopen week in het Louis Hartloopercomplex onderstreepte de drang om elkaar regelmatig te zien! Samen terug- en vooruitkijken was mooi en de spirit om te scannen wie wat waar aan het doen is en waar we elkaar kunnen versterken was goed voel- en hoorbaar.

Nieuwsbrief in 2022
In onze terugblik uiteraard ook aandacht voor de nieuwsbrief die in 2022 introduceerden. We waren erg blij met de vele bijdragen in de vorm van van columns, verhalen, vacatures, nieuws etc. Bovenal zagen we ook dat hij veel en vaak goed gelezen werd!

Een actieve community en bestuur
Bij deze willen we heel graag alle hosting organisaties, gasten, schrijvers en meedenkers iedereen hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage om zo samen binnen en met deze community te werken aan de ambities de regio rondom de fiets. In het bijzonder onze supporters Provincie en stad Utrecht.

Zo zien we nu een actieve community die zich actief inzet en investeert om privaat en publiek te verbinden en de actieve wisselwerking tussen de verschillende werkvelden rondom de wereld van de fiets mogelijk maakt. De community is inmiddels een stichting met bestuur geworden om voorbereid te zijn op de toekomst. Die versterking pakte goed uit met een waardevolle diversiteit aan kennis. Dit werd voor ons een inspirerende samenwerking met bevlogen bestuursleden. Kortom: 2022 werd zo een memorabel en sprankelend UBC-jaar.

Save the date: 13 januari - snerttocht
We weten nu al voor je agenda: 13 januari de snerttocht in samenwerking met SportUtrecht en we kunnen al verklappen dat we door het UW bedrijf voor het eerst 'UBC te gast' evenement van 2023 zijn uitgenodigd. Het zal je niet verrassen dat het overkoepelende onderwerp deze keer inclusiviteit is! Meer info volgt natuurlijk snel, blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Namens het bestuur Stichting Utrecht Bike Community, Nelske en Ernest wensen we je fijne feestdagen en zien we je graag in 2023 bij één van onze bijeenkomsten! 

Een hartelijke en warme fietsgroet,

Nelske en Ernest

Bijlagen

Sluiten