Over Utrecht Bike Community te gast in Amersfoort

Utrecht Bike Community te gast in Amersfoort

Donderdag 1 juli 2021 was Utrecht Bike Community te gast in Gemeente Amersfoort, waar we onder leiding van Erik Groot Karsijn (gemeente Amersfoort) en zijn collega's Tessa Beckman, Walter Prot en Peter Richters een inspirerende fietstocht door de keistad maakten op weg naar De Prodentfabriek. Alwaar we de prachtige doorkijk afsloten met een mooi verhaal van Imke van de Venne over de Keistad Fietsfestival en een inspirerend verhaal van Annie Tiekstra over fietsen voor iedereen. 
ubc in amersfoort 1ubc in amersfoort 2
Onderleiding van Jos Smulders en Ernest van den Bemd gingen we in de prodentfabriek in gesprek met gedeputeerde Arne Schaddelee en de nieuwe wethouder Ronald van der Linde over het Nationaal Toekomstbeeld Fiets, directeur van de fietsersbond Esther van Garderen, Fietsburgemeester van Utrecht Jelle Bakker, de founder van het nieuwe blad RIDE Rodrick de Munnik.
Ook keken we samen terug op het geweldige avontuur van Cycling4Climate met Martin de Ruiter en Samuel Beltman die elkaar gevonden hebben op een van onze eerdere bijeenkomsten. Ook keken we vooruit met Koen van Rossum naar het activatieprogramma Vuelta 2022 en deed Marjolein Antonides een oproep om deel te nemen aan de Mobilitietsweek in september. 
ubc in amersfoort  3ubc in amersfoort 4
We hebben de mooie ideeën voor het NTF van Kaspar Hanenbergh, Deodaat Boer en Martin Verspeek beloond met o.a. een innovatieve fiets van Dutch. Nogmaals van harte.
Sluiten