17 juni: Bike Talks!

17 juni: Bike Talks!

18 mei 2022 door Nelske Thalen

biketalks.png

Tijdens Bike Talks nemen vier sprekers nemen Utrecht wereldfietsstad onder de loep tijdens een leuke en leerzame avond waarin ze fietsen koppelen aan ontwerpen, gezondheid en ruimtegebruik. Ernest is één van deze sprekers.

Wat maakt een fietsstad? Wie ontwerpt haar, wie gebruikt haar, en waar is het eigenlijk goed
voor, al dat fietsen? Met Bike Talks! organiseert AORTA op de vooravond van de Dag van
de Architectuur een informatieve, maar vooral leuke avond waarop al deze vragen aan bod
zullen komen. Vier sprekers behandelen hun unieke invalshoek op Utrecht fietsstad.

  • Renier Meuwissen, ontwerper, oprichter en fietsenmaker bij byAr, neemt ons mee in zijn ontwerp voor de byAr fiets en betoogt waarom de fiets de stad gaat veranderen.
  • Sportfilosoof Imara Felkers zal ons confronteren met de verschillende wijzen waarop de ruimte gedomineerd wordt door groepen fietsers. Iedereen kent de groepjes wielrennende mannen die luid schreeuwend de ruimte toe-eigenen, maar waar zijn eigenlijk hun vrouwelijke tegenhangers?
  • Ernest van den Bemd van de Utrecht Bike Community is expert op het gebied van fietsen en gezondheid. Het is bekend dat fietsen goed voor je is, maar waar is het nou eigenlijk precies goed voor? Met Ernest zoomen we in op het effect van fietsen op het lichaam.
  • Ten slotte zal Dmitri Levin, architect bij studioSK en expert op het gebied van fietsparkeren, vertellen hoe je ontwerpt voor de logistieke uitdaging van een fietsstad. In Utrecht is behoefte aan veilige, attractieve en uitnodigende fietsparkeergarages die de straat ontluchten, maar hoe ontwerp je zoiets? Dmitri zal hierover vertellen aan de hand van de geslaagde high-end fietsenstallingen die hij ontwierp voor House Modernes.

Locatie, adres, tijd, toegangsprijs
Datum: vrijdag 17 juni
Locatie: Bibliotheek op de Neude
Adres: Neude 11

Tijd: 20:00 – 21:30
Toegangsprijs: €5,50

Kaarten:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/biketalks
algemeen:
www.aorta.nu / https://www.bibliotheekutrecht.nl/

Sluiten