Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

11 jan 2021 door Nelske Thalen

oproep-ntf.png

De provincie en gemeenten in de regio Utrecht zijn heel benieuwd naar welke creatieve, innovatieve en stevige ideeën er binnen de Utrecht Bike Community naar boven kunnen komen borrelen en nodigt ook jou uit om mee te denken. Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?

Het feit dat er gevraagd wordt om een toekomstbeeld te schetsen leek toekomstmuziek, maar is nu gewoon realiteit. Er is sprake van een belangrijke landelijke doorbraak op het gebied van fiets-overheidsbeleid: voor het eerst wordt zowel regionaal als landelijk gewerkt aan een Nationaal Toekomstbeeld Fiets. Dit betekent dat de fiets nu ook als ’volwassen modaliteit’ wordt gezien en dat de fiets een structureel aandeel krijgt in verschillende investeringsprogramma’s. Dat biedt kansen in onze regio voor het regionale fietsnetwerk, voor de snelfietsroutes, maar zeker ook voor fietsparkeren en het stimuleren van fietsgebruik. Kortom een potentieel krachtig vliegwiel voor de gewenste 'schaalsprong fiets'.

Samen werken aan Nationaal Toekomstbeeld Fiets
De komende maanden wordt er bottom-up gewerkt aan het Nationaal Toekomstbeeld Fiets. De provincie en de gemeenten in de regio Utrecht zijn heel benieuwd naar welke creatieve, innovatieve en stevige ideeën er binnen de Utrecht Bike Community naar boven kunnen komen borrelen en nodigt ook jou uit om mee te doen aan de ‘Pimp de NTF-challenge’!: onze bijdrage aan de schaalsprong! Dat wordt inspirerend. Alle hens aan dek dus om de krachten te bundelen en te zorgen dat we in ieder geval de expertise en visie van experts uit onze regio gezien en gehoord worden. En dat wordt ook beloond. De eerste 20 inzendingen ontvangen namelijk het mooie boek "Fietsen Maken Utrecht" van Laurens Hitman en Kaspar Hanenbergh. De meest onderscheidende ideeën worden beloond met 3 prijzen waarvan de hoofdprijs deze circulaire fiets is. We hebben deze Dutchfiets wel even getest voor je: lekker & duurzaam. 

Denk jij mee?
We zien het als een uitgelezen en vanzelfsprekende gelegenheid om expertise en visie van de leden van de Utrecht Bike Community in te zetten. Zo krijgen ondernemers, idealisten, ervaringsdeskundigen en ambtenaren de mogelijkheid ideeën, wensen, urgentie en prioriteiten ter inspiratie in te brengen bij de totstandkoming van het Nationaal Toekomstbeeld Fiets.

Wat gebeurt er met de inzending?
De provincie en gemeenten van de regio Utrecht willen hiervoor heel graag gebruik maken van jouw expertise en creativiteit. De provincie krijgt de mogelijkheid input te leveren voor het Nationaal Toekomstbeeld Fiets en jouw ideeen komen bij hen op de tekentafel ter inspiratie.

Deelnemen aan de Pimp de NTF-challenge
De opdracht is simpel. Beantwoordt de vraag: “Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?” Hoe lever je dit aan?
optie 1: In één A4tje beantwoord je de vraag. Je mag dit op jouw manier doen. Met bijvoorbeeld plaatjes, een mindmap, een foto van een kladje of een uitgewerkt visiedocument van maximaal één A4. We lezen ook echt alleen de eerste pagina, meer heeft dus geen zin.
optie 2: Stuur een filmpje in van maximaal 30 seconde en geef antwoord op de vraag: "Wat zou jij in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets zetten?"

fietsen-dutchbike.png

Prijzen
Omdat provincie en gemeenten in de regio Utrecht de input van jullie professionals erg waarderen zijn er enkele serieuze prijzen ter beschikking gesteld. De eerste 20 inzendingen ontvangen namelijk het mooie boek "Fietsen Maken Utrecht" van Laurens Hitman en Kaspar Hanenbergh. De meest onderscheidende ideeën worden beloond met 3 prijzen waarvan de hoofdprijs deze circulaire fiets is. We hebben deze Dutchfiets (zie boven) wel even getest voor je: lekker & duurzaam. De prijzen waaronder deze spraakmakende fiets, worden uitgereikt op onze bijeenkomst op 8 april.

Meedoen
Stuur jouw inzending voor 15 maart naar welkom@utrechtbikecommunity.nl met als onderwerp: Nationaal Toekomstbeeld Fiets. 

Sluiten