UBC is officieel een stichting!

UBC is officieel een stichting!

21 jan 2022 door Nelske Thalen

zeist22-ubc-4.jpg

Om de continuiteit te waarborgen van Utrecht Bike Community, hebben we een stichting opgericht. We hebben drie fietsfanaten gevonden vanuit verschillende hoeken en twee bestuursadviseurs die willen ondersteunen.

Om de community te versterken, te verdiepen en de continuïteit te waarborgen is er door alle stakeholders in 2021 gekozen om een stichting op te richten: Stichting Utrecht Bike Community. Hiervoor hebben provincie, gemeente, Ernest van den Bemd en Nelske Thalen weloverwogen een bestuur gekozen. Het bestuur is samengesteld uit betrokken leden met wie we nu uitgebreid kunnen klankborden en ieders expertise ten volle kunnen benutten voor de community. Het bestuur bestaat uit Frank Felix (voorzitter), Lucas Harms (secretaris) en Kaspar Hanenbergh (penningmeester), Gjilke Keuning (Bestuursadviseur) en Allal Salou (bestuursadviseur).

ff-voorzitter

Frank Felix - Voorzitter
Frank is een ondernemende 'business creative'; helpt organisaties groeien. Adviseert op het gebied van marketing en communicatie-strategie, ontwikkelt en produceert o.a. ideeën, concepten, campagnes en media.
Heeft een uitgebreid netwerk in marketing, communicatie en media en veel ervaring met het activeren van doelgroepen via on- en offline media, platforms, communities en social media.
Al vanaf het begin denkt hij mee over het versterken en laten groeien van de Utrecht Bike Community. Ook in zijn werk heeft hij regelmatig met fietsen te maken: ontwikkelde campagnes voor de FietsRAI, een aanbieder van fietsvakanties en een Utrechts E-bike-bedrijf. Ook deed hij projecten voor de Fietsersbond. Na zijn studies in Utrecht (Communicatie, Sociale Wetenschappen en Management) woonde hij nog een aantal jaren in de binnenstad. Daarna is hij de stad uit verhuisd, maar hij kan vanuit zijn huis de Domtoren nog steeds zien.
linkedin

Lucas-Harms

Lucas Harms - Secretaris
Lucas is de directeur van de in Utrecht gevestigde Dutch Cycling Embassy en heeft een enorm netwerk in de fietswereld. Daarvoor was hij onderzoeker voor het KiM (Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid) en al bezig met ‘de fiets’. Je zal hem regelmatig zien als side kick van Ernest tijdens een van onze evenementen.

Kaspar Hanenbergh - Penningmeester
Kaspar duikt graag in de historie van de fiets en heeft er prachtige anekdotes over.  Hij is de (co-)auteur van fietsboeken als Ons Stalen Ros en Fietsen Maken Utrecht. Daarnaast is hij opgeleid als register accountant en werkt hij bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Toch ligt zijn hart bij de fiets en lobbyt hij voor de totstandkoming van het Fietsers Museum Utrecht, want hij vindt dat onze fietscultuur vaak onderbelicht blijft. Dan kunnen we leren van het verleden en dromen van de toekomst.
foto-kaspar

Gjilke

Gjilke Keuning  - Bestuursadvieseur
Gjilke verbindt ontwerpdenken en doen aan complexe maatschappelijke opgaven. Zo deed zij ontwerpend onderzoek naar Fietsveerkracht en hoe de kennis rondom de fietsflow beter ingezet kan worden voor de samenleving. Ze werkt als Kwartiermaker de Kunst van Zorg & Welzijn bij de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en daarna is ze actief bij de Health Hub Utrecht. Een netwerksamenwerking van 35 zorg- en welzijnsorganisaties in Utrecht. Gjilke is een nieuwsgierige aanpakker. Ze wil zich binnen UBC sterk maken voor een integrale kijk op fietsen hoe het bijdraagt aan gezondheid en geluk van alle Utrechters in 2030. Zelf fietst ze op een speed pedelec tussen Utrecht en Doorn. De ideale snelheid om op te laden maar ook de beste ideeën te bedenken.

Allal Sallou - bestuursadviseur
Allal is geboren in 1970 in Beni Said(Marokko). Tot zijn twaalfde heeft hij nooit op een fiets gezeten, dat heeft hij inmiddels ruimschoots ingehaald. Allal werkt in de jeugdgezondheidszorg. De jeugdgezondheidszorg is er op gericht om elk kind een goede start te geven en te ondersteund in haar/zijn ontwikkeling. In Nederland lijkt elk kind met de fiets tussen de benen geboren te zijn. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat iedereen zich gemakkelijk met de fiets in het verkeer beweegt. Dat de fiets meer is dat een vervoermiddel is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Fietsen helpt om gezond en fit te blijven en helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Fietsen is een Nederlandse cultureel erfgoed dat onderhoud vergt. Iets dat toegankelijk zou moeten zijn voor alle Utrechters. Als bestuursadviseur bij UBC wil Allal zich daarvoor inzetten.
allal

Sluiten