UBC te gast in Zeist: alleen al door het weer, een bijeenkomst om niet te vergeten!

UBC te gast in Zeist: alleen al door het weer, een bijeenkomst om niet te vergeten!

4 feb 2022 door Nelske Thalen

zeist22-ubc-6.jpg

Gister vond weer een inspirerende en gezellige bijeenkomst van Utrecht Bike Community plaats. 

Deze eerste bijeenkomst van het jaar vond plaats in het prachtige Zeist. Dat werd een historische fietstocht waar de passie geenszins wegspoelde in de regen: integendeel! De finale in het Beauforthuis werd zo letterlijk en figuurlijk hartverwarmend.

We werden welkom geheten bij het gemeentehuis van Gemeente Zeist door wethouder Wouter Catsburg. Vervolgens werden we door Bas HendriksenRemco Jutstra en Michiel van Esch langs verschillende 'fietspunten' in Zeist geleid. Lucas Harms keek samen met de wethouder terug op de keuzes rondom het fietsbeleid in Zeist. Er is voelbaar de wens om ruimer baan te maken voor de fiets. En daar wordt ook aan gewerkt, waarbij de wethouder wees op zijn sterke team waar hij op leunt in deze!  

banner - zeist2


De route eindigde in het mooie Beauforthuis: theater- en fietshotspot tegelijkertijd. Hier mochten Lucas Harms en ik nieuwe gezichten in de community verwelkomen, zoals Romy de Bruijn de Bruin van Cannondale waar UBC in mei te gast is in Woudenberg om te starten met de voorpret voor de Vuelta. De kersverse programmamanager Fiets en Wandelen, Adriaan van Doorn, stelde zich zelf voor en nodigde de community uit om contact met hem te zoeken. Ook beloofde hij onze warme dankwoorden over te brengen aan zijn voorganger Frans Jan van Rossem. We gaven de microfoon met plezier aan Simone Richardson voor een update over de aanloop naar het wielerfeest de Vuelta. We stonden nog even stil met haar over hoe deze evenementen een momentum hebben creëren voor vele ander fietsinitiatieven en het maatschappelijk belang daarvan. 

 
We herhaalden onze uitnodiging om nieuws, vacatures, innovaties etc. te delen met de community middels onze nieuwsbrief, dan wel je aan te melden als gastcolumnist.

banner - zeist3
 
Ook konden we met genoegen het bestuur van de opgerichte stichting UBC introduceren en verwelkom: Frank Felix (voorzitter), Kaspar Hanenbergh (penningmeester), Lucas Harms (secretaris), Gjilke Keuning (bestuursadviseur) en Allal Sallou (bestuursadviseur). In de nazit met hen schoof gedeputeerde Arne Schaddelee aan voor verdere kennismaking met het bestuur en scan van gezamenlijke toekomst van UBC: Een sterk en warm startschot met een sterk team.
 
We willen graag iedereen ontzettend bedanken voor deze middag en prijzen onszelf gelukkig dat we met deze community in deze tijden een inspirerende bijeenkomst konden hebben waar bezieling, toewijding en plezier hand in hand gingen .
 
Namens de community en het bestuur dank aan iedereen die hier aan heeft bijgedragen!

In dankbaarheid!
Nelske Thalen en Ernest van den Bemd
 
P.S. Vrijdag 25 maart om 16.00 zal er een ongedwongen borrel plaats vinden in de Moestuin in Utrecht en openen we voor het eerst het UBC-café met een gave rit op een old timer. Nieuwsgierig? Meld je aan voor ons nieuwsbrief op

Sluiten