Ken jij Cycling 4 Climate al?

Ken jij Cycling 4 Climate al?

15 mrt 2022 door Nelske Thalen

route-climate-classic-2022-kl.jpg

Cycling 4 Climate organiseert fietsevenementen met als doel bewustwording rond de klimaatcrisis te vergroten en mensen op een leuke manier in beweging te brengen. De volgende tocht is op maandag 20 juni 2022. Sluit jij aan?

Samuel Beltman is een communitylid van het eerste uur. Tijdens een van de UBC bijeenkomsten pitchte Samuel het idee van Cycling 4 Climate en concept dat hij met succes al een keer uitgevoerd had, maar graag verder wilde ontwikkelen. 

Martin de Ruiter, ook een ambassadeur van UBC zouden we kunnen zeggen, van Central Events sprak het concept aan en nam contact op met Beltman voor een samenwerking. Deze scheen uitermate lucratief, gezien ze in coronatijden het voor elkaar kregen om een fietstocht te organiseren voor zo'n 730 man. Hier een impressie van deze tocht:

Inmiddels hebben zij voor de tweede jaar op rij een samenwerking voor de organisatie van de Climate Classic. Een tocht van bijna 400 km langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt.

Op maandag 20 juni 2022 fietsen meer dan 1000 duurzame fietsers de Climate Classic: een tocht van bijna 400 km langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver doorstijgt. Een kustlijn die wat Cycling 4 Climate betreft nooit werkelijkheid mag worden.

Op maandag 20 juni om 5.45 geeft Rob Jetten het startschot in Breda (125 en 375km) en in Utrecht (250km) zal rond 8.00 het startschot klinken. Dat zijn behoorlijke afstanden, maar de tocht kan ook in estafette-vorm worden volbracht.

Beltman: "Als lid van UBC lijkt het ons mooi dat er veel UBC-leden meefietsen om ook op deze manier aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering en mensen te stimuleren vaker de fiets te pakken." Arne Schaddelee sprak hier op een van onze bijeenkomsten ook al over de kansen van de fiets betreft klimaat tijdens de nazit met het bestuur van UBC. 

Op de website vind je alle informatie en het team van Cycling 4 Climate beantwoordt graag al jullie vragen (te bereiken via classic@cycling4climate.nl). T/m 15 april kun je je voor het early bird tarief inschrijven.

Sluiten