UBC te gast bij UW: over inclusiviteit en alles wat dat raakt.

UBC te gast bij UW: over inclusiviteit en alles wat dat raakt.

28 feb 2023 door Ernest van den Bemd

UBC banners - UW2.png

Donderdag 23 februari waren we met UBC te gast bij UW-bedrijf waar het thema inclusiviteit centraal stond. We stonden nu ook al even stil bij het Houten jubileum van UBC. 

Onder begeleiding van Jos Smulders spraken Stef Visser van UW en wethouder Susanne Schilderman (Economische zaken en Financiën) op wervende toon over noodzaak, baten, strategieën, impact en  kansen om de fiets als middel in te zetten t.b.v. arbeidsparticipatie voor mensen die met een duwtje in de rug weer willen en kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Angela van der Kloof en Allal Salou deelden, onder begeleiding van Kaspar Hanenbergh (UBC), mooie inzichten, bijzondere feiten en verrassende persoonlijke bevindingen over andere aansprekende onderwerpen als fietsarmoede en fietscultuur.Voorts werd er met Christien Rodenburg (fietsmakelaar) en Ross Goorden (Fietsersbond) ingezoomd op de noodzaak en ambities om te werken aan het slechten van barrières t.a.v. fietsen met een beperking waarbij de Fietsersbond inzet op een community met ervaringsdeskundigen om dit te versnellen. Prof. Dr Frank Backx stond in zijn pitch stil bij initiatieven vanuit medische hoek om stil te staan bij de impact van fietsongevallen en de mogelijke rol van fietshelm hierbij om die impact te verkleinen (let op:de dag van fietshelm 19 april)
UBC banners - UW4-1

Namens Jan Willem van den Berg (upper GI chirurg UMCUtrecht) en mijzelf vertelde ik over het project waarbij regionale ziekenhuizen samen participeren in een symposium op 9 september waarbij in de ochtend van de deelnemende ziekenhuizen naar het UMCU wordt gefietst waar in de middag de workshops zijn voor zorgprofessionals en patiënten over prehabilitatie bij oncologische behandelingen en de inzet van de fiets daarbij.
UBC banners - UW1

Nelske Thalen (UBC) droeg een gedicht voor over 'fietsen en inclusiviteit'. Een gedicht zoals dat door AI boven was komen drijven: verrassend!

Over het stilstaan bij het houten Jubileum van UBC passeerde natuurlijk ook hoe we als UBC de momentums rondom Tour de France en Vuelta benut hebben om een groot, divers, publiek-privaat en actief netwerk te bouwen en te activeren om hiermee samen bij te dragen aan de ambities van provincie en stad t.a.v inzet van de fiets.
UBC_wiel

Hierbij richtten we op alle domeinen waar de fiets winst oplevert! Na 4 jaar zien we een actieve community van 600 bevlogen professianols die graag bijdraagt aan het maximaal verzilveren van het veelomvattende profijt van de fiets in in zowel maatschappelijk als economisch waarde.

Wij danken al onze gasten voor het belichten van de verschillende thema`s.

Wij willen UW in personen van Gertjan StokerStef Visser , Myrthe Scholtus Wethouder Susanne Schilderman en team Color Kitchen hartelijk bedanken voor warme ontvangst, bijdrage, uitstekende organisatie en heerlijke borrel.

Wordt vervolgd op 29 juni bij Pon In Move Amsterdam
Sluiten