Terugblik - UBC te gast bij a.s.r.

Terugblik - UBC te gast bij a.s.r.

27 sep 2021 door Nelske Thalen

ubc-asr-2.jpg

Afgelopen donderdag was UBC te gast bij a.s.r. verzekeringen op de Archimedeslaan. Het was een spraakmakend programma met veel input vanuit de community gepresenteerd door Jos Smulders en Ernest van den Bemd.

We spraken uitgebreid met Boudewijn van Uden en spraken met hem over het a.s.r.-fietsbeleid. Ook over zijn verschillende fiets petten, zoals bijvoorbeeld zijn rol als Fiets-ambassadeur, als bestuurslid van het Business Peloton en zijn carrière als renner en trainer in de wielersport: fietshart!

We namen het thema Fiets & Gezondheid onder de loep met o.a. Marcel Hindriks (a.s.r. Vitality) Frank Backx (namens VSG expertpanel Fiets en Gezondheid) en Ernest van den Bemd (Fietsersbond) en hoorden over de diepte en breedte dat de fiets gericht ingezet kan worden voor specifieke gezondheidswinst. In november verwachten lancering van een aangepast app waarin de fiets een volwaardig onderdeel is geworden van het vitaliteitsprogramma van a.s.r.. Ook vertelde Gjilke Keuning over fietsgeluk en van hoe flow tijdens het fietsen hiervoor zorgt. We raakten echt in de flow en hoorden van Kaspar Hanenbergh dat vroeger het fietsen ook al voor het geestelijk welzijn van dames werd ingezet. Klaas Hartmans van Lease a Bike gaf inzicht wat de fietsleaseregeling voor het fietsgebruik heeft betekend: bemoedigend maar kan beter. Met Guido van der Pouw van Fietsned spraken we over ambulante fietsenmakers en hun werk op zakelijke markt en de noodzaak om het fietsvakmanschap sexyer te positioneren om voldoende instroom te waarborgen van nieuwe vakmensen!

ubc-asr-banner

Bob van den Berg en Maarten Valks van Tworby kwamen met hun uitvinding waarmee jij jouw eigen fiets tot een goede driewielfiets kunt ombouwen, Femke Hulshof vertelde over wat de winst is voor werkgevers van bewegen/fietsen/wandelen naar, tijdens en na het werk: Inspirerend! Tot slot vertelde  vertelde over contouren Sportakkoord van de Provincie en nodigde de community uit om mee te denken om het Sportakkoord vorm te geven. Neem gerust contact met hem op als je mee wilt denken.

Wij bedanken heel graag onze gastheren Boudewijn van UdenMarcel Hindriks en Marielle van de Merbel van a.s.r. en iedereen die bijgedragen heeft aan deze bijeenkomst.

De volgende bijeenkomst is op 20 januari in Zeist! Zet je hem alvast in jouw agenda?

Sluiten