Hoe de gemeenten in Utrecht scoren op het gebied van fietsen

Hoe de gemeenten in Utrecht scoren op het gebied van fietsen

11 mrt 2020 door Nelske Thalen

metdefietsnaarwerk.jpg

28 februari was de uitslag van de fietsstadverkiezing. We kunnen erg trots zijn op Veenendaal die er vandoor ging met de prijs middelgrote fietsstad. Maar hoe scoorden de rest van de gemeenten in Utrecht eigenlijk?

De precieze uitslagen kan je hier vinden. Wij hebben een paar dingen die opvielen uitgelicht. 

Houten, Veenendaal en Leusden scoren het best

Veenendaal ging er dit jaar met een prijs vandoor en Houten is de vorige keer in de prijzen gevallen. Dus geen wonder dat deze gemeenten zo goed scoren. Leusden mag zich bij dit rijtje aansluiten! 

Bij gemeente Vijfheerenlanden is meeste ruimte voor verbetering

Dit is de enige gemeente in Utrecht met de echt een lage score. Uiteraard hopen we altijd dat Utrecht het goed doet, maar wanneer er nog veel ruimte is voor verbetering. Kunnen er ook nog grote stappen gezet worden. 

In Bunnik, Stichtse Vecht en Oudewater is omrijdfactor laag

De omrijdfactor wordt door de fietsersbond alsvolgt omschreven: "Als we ritten plannen vanuit een centraal punt naar punten die hemelsbreed een kilometer verderop liggen, hoeveel moeten we dan meer fietsen dan die ene kilometer? Hoe kleiner die afstand, hoe hoger de score." Dat de omrijdfactor laag is betekent dus dat mensen in deze gemeenten het meest omfietsen. 

Houten scoort geweldig op de fietsbelevingsvragen

Je kan per vraag opvragen welke gemeente het beste scoorde. Opvallend is dat Houten regelmatig bovenaan komt te staan. GO HOUTEN! 

Sluiten