De kansen voor de fiets in deze vreemde tijden

De kansen voor de fiets in deze vreemde tijden

23 mrt 2020 door Nelske Thalen

mountain-biking.jpg

We kunnen niet ontkennen dat het rare tijden zijn. De focus is extreem verschoven bij vrijwel iedereen in Nederland. Gelukkig blijft de fiets en daarmee ook Utrecht Bike Community. Wij maken van de mogelijkheid gebruik om het fietsen onder deze omstandigheden te belichten.

Waarom fietsen extra bescherming tegen corona biedt

In het AD stond een prachtig artikel over de fiets en corona. In het kort zijn dit de argumenten om te gaan fietsen in de strijd tegen corona:

  • Het vermijden van bussen en treinen verlaagt het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels.
  • Door te fietsen blijf je op afstand van anderen en is daarmee goede zelfbescherming.
  • Ook loop je minder risico om besmet te worden door het aanraken van oppervlakken.
  • Voordeel is dat je zelf ook geen anderen kunt besmetten op de fiets

Is het nog wel veilig om te fietsen?

Bicycling schreef er een artikel over. Het antwoord is volmondig JA. Sterker nog fietsen wordt aanbevolen. Het is goed voor je weerstand om te blijven bewegen en de 1,5 meter houdt je automatisch in acht. Het is uiteraard verstandiger om te gaan fietsen dan met het openbaar vervoer te gaan. In dit artikel vind je alle vragen die je hebt over corona en fietsen. 

Wij hebben al besloten dat corona absoluut een onderwerp gaat worden tijdens de herfstbijeenkomst. Mocht je dus vragen hebben over corona & fietsen waar je graag antwoord op wil. Dan horen we het graag.

Sluiten