Veenendaal middelgrote fietsstad 2020!

Veenendaal middelgrote fietsstad 2020!

28 feb 2020 door Nelske Thalen

fietsstad2020.png

YES! In 2018 haalde gemeente Houten de titel binnen en dit jaar is het Veenendaal. Als Utrecht Bike Community zijn we super trots dat wij de titel van middelgrote fietsstad in het Utrechtse weten te houden. Dit draagt bij aan het versterken van Utrecht als fietsregio.

Vrijdagmiddag 28 februari werd de winnaar van Fietsstad 2020 bekend gemaakt. Eindhoven won de titel van grote fietsstad, Veenendaal van middelgrote fietsstad. Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond EN aangesloten bij de Utrecht Bike Community, verdient Veenendaal deze titel als geen ander. ,,Het is lekker en ontspannen fietsen in Veenendaal, en dat waarderen fietsers. De fietspaden zijn er breed, fietsers voelen zich veilig en fietsparkeerplekken zijn goed geregeld. Ook objectief gezien scoort Veenendaal goed. Een ideale Fietsstad dus.” 

Wij kunnen het niet beter zeggen. Gedeputeerde Arne Schaddelee feliciteerde gemeente Veenendaal met hun overwinning op twitter: "Terechte waardering voor jullie inspanningen om fietsen veilig en aantrekkelijk te maken!"

Ook namens de Utrecht Bike Community zijn wij trots op de waardering die Veenendaal heeft gekregen!

Sluiten