wat speelt er in de community?
nieuwsbrief #4

Ha ##firstname##,

Afgelopen donderdag waren we te gast bij Cannondale in Woudenberg. Het was weer leuk om met zo velen bij elkaar te zijn. In deze nieuwsbrief verschillende terugblikken op afgelopen weken: leuke verhalen, inspiratie, vacatures en nog veel meer.

We wensen jou veel leesplezier en mocht jij een bijdrage hebben voor onze volgende nieuwsbrief dan is deze ook van harte welkom!

Hartelijke fietsgroet,
namens de Utrecht Bike Communiy,
Nelske en Ernest

P.S. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar degene die dit volgens jou ook zou willen weten.

Terugblik: UBC te gast bij Cannondale

Donderdag 9 juni was UBC te gast in het prachtige Woudenberg op uitnodiging van Cannondale. We hebben allemaal enorm genoten van de vele gasten die we voorbij zagen komen in een verrassend mooie setting en wat hadden we een geluk met het weer!

Lees meer
Het nationaal fietscongres 2022: Inspiratie, creativiteit, winnaars en een reünie

COLUMN

Arjen Klinkenberg werkt voor de Fietsersbond & Dutch Cycling Embassy. In deze column doet hij verslag van het Nationaal Fietscongres dat dit jaar plaats vond op 1 & 2 juni in Enschede.

Lees meer
Hoera! Fietsburgemeester één jaar!

COLUMN

Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht, schrijft maandelijks een column voor Utrecht Bike Community met zijn avonturen. Deze keer blikt hij terug op zijn eerste ambtsjaar als Fietsburgemeester.

Lees meer
Tworby scoort investeerder bij Dragons' Den!

Bijdrage door Bob van den Berg van Tworby

Tijdens de bijeenkomst in 2021 bij a.s.r. was Tworby te gast bij ons. Ze presenteerde hun ombouwmodule, waarmee mensen hun eigen (elektrische) fiets gemakkelijk kunnen laten ombouwen tot driewieler, zodat ze langer
mobiel blijven.

Met deze innovatie hebben ze bij Dragons' Den een investering van €400.000 binnengehaald bij Shawn Harris van Orange Wings.

Lees meer
Ook dit jaar weer: de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september 2022

ingezonden door Provincie Utrecht - pitch tijdens 'UBC te gast bij Cannondale'

De 
Europese Week van de Mobiliteit is hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Met activiteiten, acties en initiatieven gericht op het bekend worden met en het stimuleren van een meer duurzame vorm van mobiliteit. Vanuit de provincie Utrecht nemen we ook dit jaar het initiatief om de regio Utrecht de hele week te laten bruisen! Lees verder hoe jij mee kunt doen!

Lees meer
Op welke fietspaden in Utrecht vang jij veel wind?

Vraag van Stef Janssen van the Urban Jungle Project

Urban Jungle Project houdt zich bezig met multifunctionele bio diverse vergroening van het provinciale Fietspad van de Toekomst. Met hun innovatie de boomveer zorgen ze voor slimme boomhagen, voor schaduw en windluwte langs het Fietspad van de Toekomst. Met als doel: o.a. vergroening, fietsplezier, fietsveiligheid en bijdragen aan een prettige leefomgeving voor mens en dier.

Lees meer
Coldplay vraagt bezoekers om hun show te laten draaien door te fietsen

Coldplay maakt tijdens hun concert gebruik van fietsen om energie te produceren om stroom op te wekken voor de show. using energy produced by stationary bikes to help power concerts. Get a workout and enjoy the concert!
>> lees meer >>

Het proces naar fietsflow onderzocht en mooi in beeld gebracht door Gjilke Keuning

fietsveerkracht 1 - Gjilke Keuning

17 juni - Bike Talks!

ingezonden door AORTA

Tijdens Bike Talks nemen vier sprekers nemen Utrecht wereldfietsstad onder de loep tijdens een leuke en leerzame avond waarin ze fietsen koppelen aan ontwerpen, gezondheid en ruimtegebruik. Ernest is één van deze sprekers.

Lees meer
19 juni - Midsummer Rides

ingezonden door het team van Keistad Fietsfestival

Op vaderdag, dit jaar op zondag 19 juni organiseert Keistad Fietsfestival hun Midsummer Ride. Precieze info en routes volgen medio mei op de website van Keistad. Reken op een mix van race, gravel en uiteraard een familierondje. 

Lees meer
1 juli - lunchevent: Zaken doen in Spanje

Ingezonden door ROM Utrecht Region

Om deze mogelijkheden te laten zien, organiseren we een lunchevent in het Paushuize in Utrecht. Hierbij zal een aantal experts je meenemen in de Spaanse markt. Bedoeld voor ondernemers met interesse in Spanje, in het bijzonder voor ondernemers in de fietsindustrie. Spaanse steden investeren de laatste én komende tijd fors in hun fietsinfrastructuur, hoe kunnen we daar met onze ervaren Nederlandse fietssector goed op inspelen?

Lees meer
Spinning in Spaanse sferen en op live muziek

ingezonden door Haro Valkenburg - pitch tijdens 'UBC te gast bij Cannondale'

Altijd al eens willen spinnen op flamenco of de klanken van castagnetten? Spring op de fiets, sluit je aan bij het peloton van de Vuelta en kom spinnen in Spaanse sferen met live muziek. Vlak voor de start van het wielerevenement La Vuelta Holanda dat dit jaar in Utrecht plaatsvindt, kan je op unieke locaties langs de route van de Vuelta in de provincie Utrecht spinnen, begeleid door live muziek. Bijvoorbeeld in de grote hal van de bibliotheek Utrecht aan Neude of de Markt in Zeist.

9 augustus                       Amerongen, voor de Proloog
10 augustus                     Soest, achter het KunstenHuis Idea
11 augustus                     De Bilt, voor het Lichtruim
12 augustus                     Zeist, op de markt
13 augustus                     Utrecht, in grote hal van bibliotheek aan Neude
14 augustus                     Leusden, voor Theo Meijer Sport

Koop je tickets : zie www.lavueltaholanda.com/vamos-spinning

Wij wensen alle Velocity bezoekers veel succes en plezier in Ljubljana!!

Hier de volgende keer jouw verhaal / project / idee / innovatie? Stuur hem in! 

Personeelsmanager bij De Fietskoerier Utrecht (32 u p/w)

Als personeelsmanager bij De Fietskoerier Utrecht zorg je voor een kloppend rooster én begeleid en coach je collega’s. Jij zorgt voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van ons personeel. Je hebt oog voor de behoeftes van de medewerkers en je bent strategisch en met vooruitziende blik bezig om bestaande functies te vullen en waar nodig nieuwe functies te creëren.

Lees meer
Vacature Ploegleider (M/V/X) bij de Fietskoerier

Als ploegleider stuur je de processen op de werkvloer aan en voer je verbeteringen door. Dit houdt in dat je goed het overzicht bewaart, medewerkers aanstuurt en waar nodig problemen oplost. Wanneer het druk is steek je de handen uit de mouwen, spring je bij op de fiets en ondersteun je de planner. Het is een pré als  je ervaring hebt in de logistiek en met leidinggeven. 

Lees meer

Zoek jij een fietsprofessional om jouw organisatie te versterken? Stuur jouw vacature dan bij ons in en we vermelden hem in de nieuwsbrief. Of tip ons met een leuke vacature uit jouw netwerk.

Tentoonstelling: Gazelle vertelt
Wist jij dat je bij Gazelle in Dieren terecht kan voor deze tentoonstelling, voor een fabriekstour en dat je al de fietsen en e-bikes uitgebreid kan bekijken en testen op een deels overdekte testbaan?
>> lees meer

∆ De winst van fietsen: 
De CO2 footprint van fietsers is slechts 21 gram CO2 per fietser per kilometer. Per automobilist is dit bijna 11x zo groot en kom je uit op 271 gram per passagier!

Wielerpoëzie

∆ 𝚆𝚒𝚎𝚕𝚎𝚛𝚙𝚘ë𝚣𝚒𝚎 𝚟𝚊𝚗 @versregels 𝚎𝚗 @baukevermaas
∆ 𝙶𝚎𝚍𝚒𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗 𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚎𝚕𝚛𝚎𝚗𝚗𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚏𝚒𝚎𝚝𝚜
∆ 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚜𝚌𝚑𝚛𝚒𝚓𝚟𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚎𝚕𝚔𝚘𝚖
www.wielerpoezie.nl