wat speelt er in de community?
nieuwsbrief #1

Ha ##firstname##,

Bij deze onze eerste nieuwsbrief vanuit de community. We houden elkaar namelijk graag op de hoogte van leuke, innovatieve en interessante ontwikkelingen rondom fiets en in het bijzonder die in de regio Utrecht!  

Het is nu vooral bedoeld als een uitnodiging aan jullie om deze nieuwsbrief te gebruiken om jullie nieuws, vacatures, projecten etc. te delen. Pak deze gelegenheid en laat het ons weten! We nemen je inzending graag mee in de volgende nieuwsbrief.

Hartelijke fietsgroet,
namens de Utrecht Bike Communiy,
Nelske en Ernest

Bijdrage: Allal Salou fietst door Marokko

Allal Sallou, bestuursadviseur van UBC, maakt een prachtige fietsreis door Marokko. Bij deze een verslag. Over zijn reis en wat het reizen per fiets je kan brengen. 

Lees meer
Column: De eerste fietser

Kaspar Hanenbergh, penningmeester van UBC, verdiept zich graag in de geschiedenis van de fiets. Zijn eerste column gaat over het verhaal van de eerste fietser die waar we kennis van hebben. Weten wat dat met Utrecht te maken heeft?

Lees meer
Kom jij 25 maart naar het UBC fietscafé?

Wanneer: vrijdag 25 maart van 15.30 tot 17.00
Locatie: De moestuin - Laan van Maarschakerweerd 2

Eerste drankje is van ons! Wie neem jij mee?

Lees meer
UBC is officieel een stichting!

Om de continuiteit te waarborgen van Utrecht Bike Community, hebben we een stichting opgericht. We hebben vijf betrokken bestuursleden gevonden vanuit verschillende hoeken, maar allemaal met een fietshart.

Lees meer
Een frisse blik - Column van de Fietsburgemeester

fietsburgemeester - jelle 1 amersfoort-jelle

Ik kan niet ontkennen dat ik zelf ook enigszins verbaasd was dat ik op 9 juni 2021 op het Smakkelaarsveld tegenover burgemeester Sharon Dijksma stond. In maart had ik gehoord dat ik Fietsburgemeester zou worden, maar door een operatie in mijn kruisband werd ik pas in juni geïnstalleerd. Ik kon pas net weer fietsen, toen ik de ambtsketen – die toen nog houtje-touwtje aan elkaar hing – omgehangen kreeg. Toen was ik ineens fietsburgemeester van de fietsstad van de wereld; een hele verantwoordelijkheid. Hoe was ik hier terecht gekomen? En wat ging ik nu doen?

Lees meer

Hier de volgende keer jouw verhaal / project / idee / innovatie? Stuur hem in! 

De fietsreservering in de trein is voorlopig van de baan
De NS heeft besloten deze zomer geen nieuwe pilot met verplichte reservering voor het meenemen van fietsen in de trein te starten.

PMG Bike event in werkspoor katedraal
13, 14, 15 maart 2022
Drie dagen lang inspiratie, design, techniek, kennis & exclusieve beurskortingen. Maak je op voor het nieuwe seizoen en schroef je kennis en sales skills op. Ernest is daar ook! Wie zien we daar?

Grote partijen uit fietsindustrie lanceren Climate Commitment
Samengebracht door Shift Cycling Culture, een wereldwijde klimaatbeweging met de missie om systemische verandering in de fietsindustrie en de bredere gemeenschap te stimuleren, kwamen verschillende CEO’s uit de hele fietsindustrie samen om collega’s uit te nodigen om hun rol bij het aanpakken van klimaatverandering te erkennen.

∆ Markt E-bikes explosief gestegen
- Markt e-bikes stijgt tot €9,5 miljard
- 167.000 elektrische steps in Nederland
- Helft elektrische stadsfietsen verzekerd
- 1,2 miljoen nieuwe e-bikes in Nederland
- €142 miljoen aan onderhoud elektrische stadsfietsen
dit en nog veel meer lees je in de E-bike monitor van Multiscope

Wielerpoëzie

∆ 𝚆𝚒𝚎𝚕𝚎𝚛𝚙𝚘ë𝚣𝚒𝚎 𝚟𝚊𝚗 @versregels 𝚎𝚗 @baukevermaas
∆ 𝙶𝚎𝚍𝚒𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗 𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚎𝚕𝚛𝚎𝚗𝚗𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚏𝚒𝚎𝚝𝚜
∆ 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚜𝚌𝚑𝚛𝚒𝚓𝚟𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚎𝚕𝚔𝚘𝚖
www.wielerpoezie.nl