wat speelt er in de community?
nieuwsbrief #5

Ha ##firstname##,

We brengen je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes, columns, bijeenkomsten en vacatures etc. uit de community.

Kon je onze laatste 'UBC te gast bij...' bij Innovam - Tweewieler Academy niet bijwonen? Het was weer een inspirerende bijeenkomst met gave workshop en heerlijke lokale hapjes en drankjes! Lees hier het verslag.

We organiseren dit jaar op 2 december nog een UBC Fietscafé om samen het jaar af te sluiten. Schrijf vrijdag 2 december 15.30 alvast in jouw agenda. Hierover snel meer! 

Voor nu veel leesplezier…

Hartelijke fietsgroet,

namens de Utrecht Bike Communiy,
Nelske en Ernest

P.S. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar degene die dit volgens jou ook zou willen weten.

Terugblik: UBC te gast bij Innovam - Tweewieler Academy

Donderdag 22 september waren we te gast in Nieuwegein bij Innovam - Tweewieler Academy. De laatste 'UBC te gast bij' van 2022 werd afgesloten met mooie onderwerpen en bevlogen gasten.

Lees meer
Fietspad van de Toekomst: op zoek naar samenwerking met fietsinnovatie.

Samen met gemeenten, bedrijven, inwoners en belangengroeperingen werkt provincie Utrecht aan fietsinnovaties. De provincie is samen met adviesbureau Royal Haskoning DHV gestart met de vraag: Hoe kunnen we fietsinnovatie structureler oppakken en aanjagen vanuit de provincie? Denk jij mee?

Lees meer
Het eerste symposium fietsen op recept.

De Vereniging van Sportgeneeskunde (VSG) organiseerde afgelopen vrijdag haar eerste Fietsen op Recept-symposium. Een heuglijke en memorabele dag! Deze eerste editie was gericht op de bedrijfsartsen om ze wegwijs te maken en te prikkelen om de fiets mee te nemen naar hun spreekkamer. Dit alles midden in het nationaal militair museum.

Lees meer
Column Jelle Bakker: Fietsburgemeester ben je niet alleen.

Hoe sterk is de eenzame fietser? Dat album van Boudewijn de Groot kwam al uit 20 jaar voor ik geboren werd, maar de titel spreekt me wel aan. Iedereen heeft er een beeld bij van een zwoegende rijder tijdens een avontuurlijke ontspanning in een grote koers. Ook op de functie van Fietsburgemeester is het prima van toepassing. Ik ben tenslotte in mijn eentje en moet het in tegenstelling tot de ‘echte’ burgemeester zonder college en ondersteuning doen. Daar wil ik verandering in brengen!

Lees meer
Vamos Spinning was één van de spraakmakende activaties, in het kader van La VueltaHolanda.

door Haro Valkenburg - pitch tijdens 'UBC te gast bij Cannondale'

Tijdens UBC te gast bij Cannondale pitchte Haro Valkenburg 'Vamos Spinning'. Eén van de activiteiten die binnen het activatieprogramma van de Vuelta werd gehouden. We vroegen hem hoe het was geweest.

Lees meer
Netwerkbijeenkomst fietsambities

ernestfotofietsambitie

Afgelopen week vond de jaarlijkste netwerkbijeenkomst fiets van de provincie Utrecht plaats. Utrecht Bike Community mocht hier vertellen over de toegevoegde waarde van deze community.

Lees meer
Het duurde twee maanden om deze betonnen fiets te bouwen.

The team van het Youtube kanaal Play to DIY experimenteerde met beton om vervolgens deze volledig operationeel, werkende fiets te creeëren. Hij weegt 134,5 kilo, maar is compleet functioneel. 

Lees meer
Nederland kent steeds meer megastallingen: ‘Fietsen onder erbarmelijke omstandigheden gestald’

Een probleem aangekaart door de speld. ;)

Lees meer
Save the date: UBC Fietscafé - 2 december

We verklappen nog weinig over ons fietscafé, maar je kunt hem HIER meteen in jouw googleagenda zetten.

Het UBC Fietscafé is een netwerkbijeenkomst waar je op een laagdrempelige manier andere fietsprofessionals kunt ontmoeten. We praten bij en helpen elkaar op weg.

Kenniscafé - Mobiliteitsscan en de fiets - 20 oktober

Donderdag 20 oktober organiseert Tour de Force samen met Rijkswaterstaat het Kenniscafé Mobiliteitsscan en de fiets. De Mobiliteitsscan is al jaren een veelgebruikte tool voor als je snel het effect van een mobiliteitsmaatregel wil bekijken. In dit kenniscafé laten ze zien wat er mogelijk is en welke inzichten je eruit kan verkrijgen.

Lees meer

uitnodigding sociale biertjees

LET OP: meld je aan via info@utrechtseuitdaging.nl

Hier de volgende keer jouw verhaal / project / idee / innovatie? Stuur hem in! 

Adviseur Fietsparkeren | Gemeente Utrecht

32 - 36 uur| Utrecht | reageren voor 19 oktober

Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de komende jaren op stations, de binnenstad en de vooroorlogse wijken een inhaalslag gemaakt wordt met fietsparkeren. We gaan nieuwe openbare stallingen bouwen, meer fietsrekken plaatsen en zwerffietsen opruimen. Dit alles vergt een gedegen aanpak en strakke sturing.

Lees meer
Formule Manager | JUIZZ

40 uur | Amersfoort 

Je bent verantwoordelijk voor de omzet en P&L en rapporteert aan de Commercieel Directeur. Daarnaast zul je veel samenwerken met de marketing afdeling voor bijvoorbeeld de marketing strategie, het activatieplan en de website. Samen met category management bepaal je het assortimentsbeleid en de planning. Ook de regiomanagers en de klantenservice zijn collega’s met wie je nauw samenwerkt. Samen bouwen jullie aan top-winkels met premium service! Je bent betrokken bij het selecteren van geschikte nieuwe locaties en coördineert alle werkzaamheden die komen kijken bij de opening van een nieuw filiaal.

Lees meer

Zoek jij een fietsprofessional om jouw organisatie te versterken? Stuur jouw vacature dan bij ons in en we vermelden hem in de nieuwsbrief. Of tip ons met een leuke vacature uit jouw netwerk.

Vorig jaar bijna driekwart miljoen fiets- en e-bikes gestolen

Het beeld rondom fiets- en e-bikediefstallen is nog slechter dan Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) in het voorjaar van 2022 meldde. Toen gaven ze al aan dat er sprake was van 550.000 slachtoffers, maar uit de meest recente update van de Veiligheidsmonitor blijkt dat per slachtoffer soms meerdere fietsen gestolen werden. Dit resulteert in maar liefst 735.000 gestolen fietsen in 2021.

Wielerpoëzie

∆ 𝚆𝚒𝚎𝚕𝚎𝚛𝚙𝚘ë𝚣𝚒𝚎 𝚟𝚊𝚗 @versregels 𝚎𝚗 @baukevermaas
∆ 𝙶𝚎𝚍𝚒𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗 𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚎𝚕𝚛𝚎𝚗𝚗𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚏𝚒𝚎𝚝𝚜
∆ 𝙶𝚊𝚜𝚝𝚜𝚌𝚑𝚛𝚒𝚓𝚟𝚎𝚛𝚜 𝚠𝚎𝚕𝚔𝚘𝚖
www.wielerpoezie.nl