Over 28 Maart: UBC Te Gast in Fietsstad Houten

28 Maart: UBC Te Gast in Fietsstad Houten

Op donderdagmiddag 28 maart zijn we te gast in de Raadzaal van de Gemeente Houten: dé fietsstad van Nederland. Hier gaan we horen wat Houten zo bijzonder maakt als het gaat om fietsen en zoomen we in op het 'fiets-DNA' van Houten.
Voorafgaand aan het zaalprogramma kun je dan ook meefietsen met de gezamenlijke fietstocht, een excursie langs de fiets-highlights van Houten.
Dan kun je dit alles ook zelf te ervaren.
Samen met onze gastheer en Fiets-ambassadeur André Botermans van de Gemeente Houten nemen we je mee in het verhaal van fietsstad Houten.
Daarnaast hebben we ook nog diverse andere sprekers en onderwerpen.
Hieronder meer over het programma.
Meld je hieronder direct aan dan ben je zeker van je plek; de capaciteit van de Raadzaal is beperkt.

Het programma:
13.00: Gezamenlijke fiets-excusie (voor degenen die hieraan deelnemen)

  • We starten om 13.00 met een gezamenlijke fietstocht door Houten. Tijdens deze recreatieve en informatieve fiets-excursie leiden we je langs de fiets-highlights van Houten: ervaar zelf waarom deze stad zo fietsvriendelijk is. Dus vergeet je fiets niet. Voor degenen die niet op/met de fiets kunnen komen hebben we leenfietsen beschikbaar, waaronder een aantal prachtige vouwfietsen en e-bikes van Brompton. Dit kun je hieronder apart aangeven op het aanmeldformulier.

15.30: Start zaalprogramma

  • Gilbert Isabella, Burgemeester van Houten, tevens Voorzitter Fietsersbond, zal ons samen met gastheer André Botermans, Fiets-ambassadeur van Houten, verwelkomen. Met hen analyseren we het 'Fiets-DNA' van Houten en gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Houten zo'n ideale en unieke fietsstad is en hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Ook krijgen we van André een update over het boek dat over Fietsstad Houten dat dit jaar verschijnt.
  • Mariëtte Pol van Keuzeweg reflecteert vanuit haar expertise als verkeerspsycholoog op Houten als fietsstad en wat we tijdens de fietstocht hebben gezien. Wat kunnen we hiervan leren?
  • Met Chris Bruntlett van de Dutch Cycling Embassy plaatsen we de Houtense situatie in een internationaal perspectief. Als buitenlander werd hij in 2016 verliefd op de Nederlandse fietscultuur en schreef hij het boek: 'Building the Cycling City: The Dutch Blueprint for Urban Vitality.' Als Internatonal Relations Manager leidt hij regelmatig buitenlandse delegaties rond in Houten. Daarnaast is hij een enthousiaste en inspirerende fiets-publicist; hij schrijft niet alleen over fietsen, maar deelt ook interessante video's, podcasts en social media-berichten over fietsen, fietsstimulering en fiets-cultuur.
  • We gaan in gesprek met André Pettinga van Cyclemotions. Ook hij begeleidt regelmatig buitenlandse fietsdelegaties die in Houten hun licht komen opsteken. Hij deelt zijn ervaringen en presenteert zijn nieuwe initiatief het 'Utrechts Fietsgidsen Gilde.' Ook daar willen we meer van weten.
  • En nog veel meer: daarnaast nog meer sprekers en onderwerpen, zoals een update van Belle de Gast, onze Fietsburgemeester. Waar is zij allemaal mee bezig?
  • En natuurlijk ook weer het vaste onderdeel De Pitches, waarbij we weer een aantal mensen de gelegenheid bieden om te pitchen. Heb je een idee, innovatie, plan of een oproep voor de community? Of weet je iemand die dit podium eens zou moeten pakken? Laat het ons weten.

Uiteraard sluiten we weer af met onze altijd gezellige Nuttige Netwerkborrel, deze keer aangeboden door onze host, de Gemeente Houten.

De details:
Datum: Donderdag 28 maart 2024
Locatie: Raadzaal Gemeente Houten, Onderdoor 25, 3995 DW Houten

De tijden:
13.00: Verzamelen voor de fietstocht (voor degenen die voorafgaand aan het zaalprogramma mee gaan fietsen met eigen of leenfiets)
13.30: Start fietstocht langs de fiets-highlights van Houten
15.00: Inloop zaalprogramma met koffie & thee
15.30: Start zaalprogramma: het Fiets-DNA van Houten
17.00: UBC's Nuttige Netwerkborrel
±18.00: Einde bijeenkomst

Save the date en meld je aan!
Wil je deze UBC Te Gast in Houten niet missen? Meld je dan hieronder aan.
Je kunt kiezen:

  • Zowel de fietstocht als het zaalprogramma + borrel bijwonen (met eigen of leenfiets: we hebben voldoende leenfietsen beschikbaar).
  • Alleen het zaalprogramma met aansluitend de borrel.

Als je je hebt aangemeld, ontvang je kort voor de bijeenkomst een e-mail met de laatste praktische details.
Tot ziens op 28 maart! 

Sluiten