Aftrap regionale campagne #ikfiets in Zeist

Aftrap regionale campagne #ikfiets in Zeist

16 sep 2019 door Nelske Thalen

Afgelopen vrijdag was de officiele aftrap van de regionale campagne #ikfiets in Zeist. En wij waren erbij!

Tijdens onze zomerbijeenkomst besteedde we al aandacht aan de regionale fietscampagne #ikfiets. Noor Zwinkels vertelde over alles wat erbij komt kijken. HIER kan je het gesprek dat Ernest van den Bemd en Jos Smulders met haar voerden over de campagne terugluisteren. 

Wat houdt de fietscampagne in?

In feite is het een fietsstimuleringscampagne. Met de komst van de E-Bike is het voor veel mensen mogelijk geworden om wel op de fiets naar het werk t gaan. Binnen de Ik fiets campagne kunnen inwoners van de regio Utrecht een week gratis een e-bike of een speed pedelec testen. De fietsen zijn beschikbaar via lokale fietsenhandelaren verspreid door de hele provincie. Iedereen die vaker wil fietsen kan ook de Ik fiets app downloaden. De app registreert fietskilometers. Hoe meer je fiets, hoe meer punten, de punten lever je in voor kortingen of leuke beloningen in de app-shop.

Aftrap Ik fiets in Zeist

De Ik fiets campagne is gestart op 13 september in Zeist. De fietsestafette werd door gedeputeerde Arne Schaddelee gestart en gaat door de hele provincie Utrecht. Hij overhandigde de speciale ‘Ik fiets’ aan wethouder Wouter Catsburg van de gemeente Zeist. De fiets staat symbool voor de campagne en gaat vervolgens van gemeente naar gemeente.

Lokale fietsstimulering

Voor Utrechtse gemeenten, fietsenwinkels, leveranciers van fietsdiensten en andere betrokkenen is de campagne een uitgelezen kans voor lokale fietsstimuleringsactiviteiten. Iedereen kan profiteren van een volledig uitgewerkte campagne. Ik fiets zoekt dus graag de samenwerking! Interesse? Neem contact op via info@ikfiets.nl.

Belangenbehartiging

Bijlagen

Sluiten