UBC onderdeel van uitvoeringsprogramma fiets 2019-2023 van provincie

UBC onderdeel van uitvoeringsprogramma fiets 2019-2023 van provincie

6 apr 2020 door Nelske Thalen

woordcloudenquete.png

Provincie Utrecht wil samen met gemeenten het fietsgebruik in de regio Utrecht stimuleren. Ze hebben de ambitie om van Utrecht dé fietsregio van Europa (pdf, 3 MB) te maken. Wij als Utrecht Bike Community zien dat natuurlijk ook zitten. 

Uit het Uitvoeringsprogramma Fiets 2019 - 2023 van de provincie:

"We creëren mogelijkheden om kennis op fietsgebied te delen met relevante partijen uit ons netwerk. Via (bestaande) netwerken organiseren we activiteiten voor kennisdeling en brengen we kennis in. Denk aan het (mede)organiseren van netwerkbijeenkomsten, ontwerpateliers en fietsveiligheidsbijeenkomsten met gemeenten. We vormen de schakel tussen onderzoeksinstellingen, professionele fietsnetwerken, markt en regio. Hierbij gaat het naast mobiliteit ook om de fiets in sport, recreatie, economie en gezonde leefomgeving. 

De ambitie om van Utrecht dé fietsregio van Europa te maken, is een relatief nieuwe ambitie en vraagt om nadere uitwerking. De Utrecht Bike Community (UBC) speelt hierbij een belangrijke rol."

Het uitvoeringsprogramma heeft 4 pijlers:

  • regionaal fietsnetwerk
  • sterke keten
  • slim fietsen
  • veilig en gezond

Lees hier meer over in het Uitvoeringsprogramma Fiets 2019 - 2023

Zie jij een rol voor jouw organisatie in dit uitvoeringsprogramma, dan zijn wij de schakel naar de provincie toe. Dus maak gerust een afspraak of stuur ons een mail met hoe jij kan bijdragen. We zijn geinteresseerd in jouw mening.

Sluiten