Meer ruimte voor fietsen, wandelen en leven!

Meer ruimte voor fietsen, wandelen en leven!

27 mei 2020 door Nelske Thalen

geef de straat terug.png

De fietsersbond is de petitie Geef de straat terug! gestart. De coronacrisis heeft laten zien dat er te weinig ruimte is op straat en met deze petitie willen ze de noodzaak van het herinrichten van de straten kenbaar maken. 

Meedoen is heel simpel. Dat kan op de website van de fietsersbond.

Daar laat je weten welke straat jij terug wilt hebben. Waar bankjes moeten komen, een speelplek voor je kinderen, een grasveldje om te sporten of waar je langs winkels kunt slenteren zonder om te hoeven kijken. De straat waar jij geen auto’s meer wilt zien rijden of je fiets niet meer op de stoep wilt parkeren. Zo maken we samen een dik stratenboek dat de directeur van de Fietsersbond, namens jou begin oktober aanbiedt aan de regering. De 150 afdelingen van de Fietsersbond overhandigen het stratenboek aan jouw gemeentebestuur. Een boek waarmee we om grote veranderingen vragen die jou letterlijk meer ruimte geven. Zo zorgen we samen voor een prettiger leefomgeving, schonere lucht en een gezonder Nederland.

Sluiten