Fietsvierdaagse - 27 tot en met 30 augustus

Fietsvierdaagse - 27 tot en met 30 augustus

20 aug 2020 door Nelske Thalen

utrechtsefietsvierdaagsenl.jpg

Ontzettend veel evenementen zijn afgelast deze zomer. Gelukkig mogen we nog wel fietsen! Voor de tweede keer wordt de Fietsvierdaagse georganiseerd in Utrecht. Van 27 tot en met 30 augustus kan je prachtige routes fietsen door Utrecht.

Met de Utrechtse Fietsvierdaagse kan je elke dag een route fietsen. Je kan ook een dag deelnemen, alle vier dagen zijn niet nodig. Routes zijn 25, 40 of 60 km en elke dag met een ander thema.

Donderdag 27 augustus is het Waterdag. De fietsvierdaagse organiseert deze in samenwerking met het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Je maakt kennis met gemalen, sluizen, rioolzuiveringsinstallaties en diverse andere waterwerken.

Vrijdag 28 augustus is het thema vrijheid. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Dit wordt uitgebreid in Nederland gevierd en ook tijdens de 2e editie van de Utrechtse Fietsvierdaagse besteden ze hier ruim aandacht aan. Hoe is de (provincie) Utrecht bevrijd? Welke monumenten en gebouwen herinneren ons aan deze periode. In samenwerking met de gemeente Utrecht en het project 75 Jaar Vrijheid organiseren ze deze dag waarbij je wordt meegenomen langs monumenten en bezienswaardigheden in Zeist en Utrecht uit WO II. Op verschillende plaatsen staan gidsen om uitleg en rondleidingen te geven.

Zaterdag 29 augustus is gezond leven het thema. Dat heeft betrekking op voldoende bewegen, op voeding en op medische zorg. Deze route loopt langs UMC Utrecht waar je uitleg krijgt over harttransplantaties, inspanningstesten en revalidatie. Verder voeren de routes noordwaarts en bezoek je biologische boerderijen maar rijd je ook door de schitterende natuur van het noordelijk deel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Wat wij helemaal geweldig vinden is dat 25% van het inschrijfgeld gaat naar onderzoek naar hartfalen. 

Sluiten