Terugblik bijeenkomst UBC 30 september

Terugblik bijeenkomst UBC 30 september

2 okt 2020 door Nelske Thalen

200930-ubc-lepelenburg2.jpeg

Afgelopen woensdag organiseerden we, in een iets andere vorm, een bijeenkomst voor de leden van de community. Het originele plan kon door de aangescherpte maatregelen niet uitgevoerd worden. Gelukkig konden we nog wel fietsen. Dus dat hebben we gedaan.

Woensdag om 15.15 verzamelden we op het Jaarbeursplein. Met alle corona regels in acht nemend waren er 3 groepjes van maximaal 10 personen. Deze groepjes werden begeleidt door Frans Jan van Rossem (Programmamanager Fiets), Herbert Tiemens (Senior beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer) en Marijn Kik (Strategisch Mobiliteitsadviseur) van Gemeente Utrecht. 

Tijdens de fietstocht leerden we over de manier waarop de maatregelen om het fietsen te promoten bijdragen aan een leefbare en gezonde stad. We fietsten langs grote projecten zoals onder andere de Croeselaan, de Dafne Schippersbrug, de Catharijnesingel en de grootste stalling ter wereld. Eigenlijk was zo'n twee uur fietsen te weinig om alles te vertellen. Een ding was duidelijk: er gebeurt heel veel op het gebied van fiets in Utrecht.

Na de fietstocht kwamen we samen in het lepelenburg. Uiteraard op gepaste afstand konden we daar nog enkele communityleden het woord geven. Zo presenteerde Laurens Hitman en Kaspar Hanenbergh het boek "Fietsen Maken Utrecht". En riep Marjolein Rauws van de Radboud Universiteit mensen op deel te nemen aan het project: "fiets corona de wereld uit". Ook konden we enkele leuke ontwikkelingen delen rondom de nieuwe insteek van de BikeMotion. En we blijven natuurlijk erg nieuwsgierig naar de ontwikkelingen rondom 'fiets van de toekomst' waar Gylke Keuning over vertelde.  

Tot slot zijn we Perry Kruin van EMOTION zeer erkentelijk voor het verzorgen van leenfietsen zodat iedereen mee kon doen. EMOTION faciliteert (deel)e-bikes voor bedrijven. Samen met Fietstest.nl op locatie regelen zij bij bedrijven en particulieren testritten op locatie.  

We kunnen alvast verklappen dat de volgende bijeenkomst op 28 januari plaatsvindt om 15.30. Zet je hem alvast in je agenda?

We vonden het een geslaagde middag, hopelijk heb jij ook genoten. Hoe spijtig het ook was dat we niet bij a.s.r. terecht konden, zijn we blij dat we uitgenodigd zijn in het voorjaar van 2021 om ons gezamelijke avontuur rondom fietsen en gezondheid alsnog te kunnen delen.

Sluiten