Duurzame Week is op zoek naar partners die willen samenwerken aan verduurzaming van de mobiliteit in de regio Utrecht

Duurzame Week is op zoek naar partners die willen samenwerken aan verduurzaming van de mobiliteit in de regio Utrecht

18 nov 2020 door Nelske Thalen

duurzame week.png

Heel januari 2021 zal in het teken staan van Mobiliteit & Reizen als het aan de Duurzame Week ligt. Wij promoten met liefde de fiets en vragen onze leden dan ook mee te denken met de Duurzame week. Deze kans krijg je op 24 november via Zoom. Hoe zorg jij voor meer aandacht voor de fiets?

Om invulling te geven aan het programma is de Duurzame Week we op zoek naar partners die willen samenwerken aan verduurzaming van de mobiliteit in de regio Utrecht. Als partner draag je bij aan het opzetten van één of meerdere interessante en leuke programmaonderdelen om zowel consumenten als professionals kennis te laten maken met de ins en outs rondom duurzame mobiliteit. Programma-onderdelen die gepland staan, zijn een Meet-up, een debat met de stad, een workshop voor professionals en consumenten en een pubquiz. Het thema richt zich op fietsen (ter ontspanning en als vervoermiddel), het thuiswerken en wat dat betekent voor de werkgever en werknemer met betrekking tot mobiliteit en vakantie in eigen stad. Relevante thema's gezien de huidige situatie met betrekking tot het corona-virus. 
De uitnodiging betreft in eerste instantie een vrijblijvende partnersessie waarin we gezamenlijk kijken hoe we het programma vorm kunnen geven. Deze zal plaatsvinden op 24 november op 16:00 via Zoom. Wij zullen hier een link voor sturen. We horen graag of u hier deel van wil uitmaken. Mocht dit niet uitkomen, kunnen wij op een ander moment een afspraak maken. 
 
Over de Duurzame Maanden 
Van 1 t/m 31 januari 2021 vindt de vijfde editie van De Duurzame Maanden plaats. Tijdens de Duurzame Maanden organiseert de Duurzame Week toegankelijke evenementen binnen een vastgesteld thema, waarbij ze bezoekers op een leuke, laagdrempelige en interactieve manier handvatten geven hoe zij hun leven kunnen vergroenen. In de binnenstad van Utrecht bieden we een breed amusements- en kennisprogramma voor zowel consumenten als professionals. We zoeken hierbij de rand van de groene bubbel op: de mensen die duurzaamheid nog niet helemaal hebben geïntegreerd in hun (werk)leven. Het kan zijn dat de evenementen online plaatsvinden, afhankelijk van de maatregelen omtrent COVID-19. 
 
Doelgroep
Het Duurzame Maand publiek is nieuwsgierig, actief en betrokken. De bezoekers zijn over het algemeen jong, hoogopgeleid en hebben een hart voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Voor het programma van lezingen en workshops trekken we “Beginners” (mensen met weinig - tot basiskennis van duurzaamheid) en “Gevorderden” (mensen die verdieping zoeken en professionals)".
Lijkt het je wat om mee te denken of bij te dragen? Lees dan hier verder en meld je aan voor de partnersessie op 24 november om 16.00. 
Dit bericht is door Peter van Bekkum (voorzitter Fietsersbond Utrecht), een van de leden van UBC, ingediend.
Sluiten