Ga je mee met de ROM & DCE naar Munchen?

Ga je mee met de ROM & DCE naar Munchen?

5 aug 2021 door Nelske Thalen

bike brainstorm terras2.jpeg

In mei organiseerden we een fietstocht naar Haarzuilens met de ROM en de DCE. Naast dat communityleden elkaar konden ontmoeten, stonden we in het bijzonder stil rondom wat DCE en ROM kunnen betekenen voor zakelijke activiteiten en in het buitenland de aanwezigen. Bij deze de uitnodiging om met de ROM en DCE mee te gaan naar Munchen.

Nederlands inspiratieprogramma tijdens IAA fietsen & zero emission 

7-9 SEPTEMBER 2021 - MÜNCHEN 

PAK DEZE DEZE KANS OP NETWERK EN PARTNERS IN DUITSLAND! 

In Duitsland, dus ook het grote Bondsland Beieren met steden als München zal in de komende jaren veel  geïnvesteerd worden in de mobiliteitstransitie en het fietsen voorop. Zelfs in een auto gecentreerd land gaan de  deuren open voor andere mobiliteitsoplossingen waarbij duurzaamheid en de leefbare stad voorop staan. Dat  biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en instellingen. 

De IAA, van oorsprong een Motor Show, transformeert naar een Mobility Convention. Daarmee is het een  voorbeeld van deze transformatie in Duitsland. Voor de eerste keer vindt deze plaats in München, van 7 tot 12  september en biedt een ongekend opstapje om tot goede contacten ter kennismaking met of voor een lange  termijnstrategie op Duitsland te ondersteunen. 

De stad München wil tijdens de IAA laten zien dat de mobiliteitstransitie wat haar betreft niet draait om de auto.  Daarom is er buiten de beurs en deels ook los van de IAA-organisatie veel programma rond duurzame stedelijke  ontwikkeling en mobiliteit. Daarop aansluitend wordt een programma georganiseerd rond fietsen en zero  emission cities.  

Er staat een hoop te gebeuren en vanwege de korte aanlooptijd in verband met onder andere Corona is er nog  veel in beweging, maar hieronder vindt u het voorlopige programma:

 

Think Bike & Zero Emission Program at IAA (preliminary) 

7 september

19:30 hrs 

Kick off Dutch Participants  

@ Get Together City of Munich 

8 september

09:30 hrs 

Think Bike Workshop Cycling Infrastructure with ADFC and City of  Munich 

@ Dutch Intersection Lab (TBC)

12:00 hrs 

Bike Lunch 

@ADFC Project

14:00 hrs 

Think Bike Workshop on speeding up development Cycle Infrastructure  and the role of good stakeholder management  

@Mobilitätskongress City of Munich 

16:30 hrs 

Design Sprint on the role of tech and smaller vehicles in the Mobility  Transition 

@Munich Urban Colab (TBC)

18:30 hrs 

Networking and Exchange Bavaria-NL incl. networking on bikes  @Biergarten & the streets of Munich

Think Bike & Zero Emission Program at IAA (Preliminary)

9 september

09:30 hrs 

Zero Emission Workshop  

@Mobilitätskongress City of Munich

13:00 hrs 

Brownbag Lunch  

@ IAA Citizens Lab Marienplatz

14:00 hrs 

Think Bike Podium 

@ IAA Citizens Lab Marienplatz 

on speeding up development Cycle Infrastructure 

15:00 hrs 

Think Bike Workshop on (cargo)bikes and Z.E vehicles (show casing) @ IAA Citizens Lab Marienplatz

16:00 hrs 

Input Mayor City of Munich  

@ IAA Citizens Lab Marienplatz

17:00 hrs 

Z.E Cities Podium 

@ IAA Citizens Lab Marienplatz

19:30 hrs 

Wrap Up & Get Together (TBC)

Dit programma wordt u aangeboden in een samenwerking van de Nederlandse Ambassade in Duitsland, het  Consulaat Generaal in München en de ROM Utrecht (ism Trade&Innovate NL), met medewerking van de RVO,  de Dutch Cycling Embassy en NLinBusiness. Het programma wordt uitgevoerd door APPM Duitsland dat tijdens  de IAA een veelzijdige reeks van bijeenkomsten organiseert, voor bedrijven en instellingen die interesse hebben  in de Duitse markt rond fietsverkeer en zero emission.  

Tijdens het programma zal via de vele bestaande contacten zoveel mogelijk samengewerkt en georganiseerd  worden met stakeholders en potentiële opdrachtgevers of partners uit Beieren en München, waaronder de stad  München, de ADFC Beieren en bedrijven uit Duitsland. Er worden onder andere sessies op het IAA hoofdpodium  in de stad op de Marienplatz, en tijdens de mobiliteitsconferentie van de stad München georganiseerd. Het  programma biedt goede gelegenheden om zowel producten (voertuigen) als concepten te presenteren. 

De Utrechtse wethouder voor Zero Emission, de heer Eerenberg, is aanwezig bij verschillende onderdelen en op  verschillende podia. 

KOSTEN: 

Het uitgebreide programma wordt u aangeboden door eerder genoemde partijen. De kosten zitten daarmee vooral in reis en verblijf. Een nieuwe reisoptie is de nachttrein die vanuit Nederland naar München rijdt met  aankomsttijd 07:11 uur in München en vertrektijd vanuit München om 22:50 uur. Daarmee spaart u potentieel  2 van de 3 hotelnachten. 

ACHTERGRONDINFO: 

- https://www.iaa.de/ 
- Mobilitätsstrategie 2035: Münchens Fahrplan für die Verkehrswende - muenchen.de  - Das offizielle Stadtportal muenchen.de 
- Veelgestelde vragen over het coronavirus in Duitsland | RVO.nl | Rijksdienst 

AAMELDING: 

Voor deelname kunt u zich aanmelden bij (graag beiden schrijven ivm vakanties):
- Floris Beemster via beemster@appmgmbh.de & Kolja Schwenson via schwenson@appmgmbh.de 

Voor meer informatie kunt u bellen met: 
- Floris Beemster (APPM): +49 15758721498 & Bas Akkers (ROM Utrecht): +31 6 27002556

 

Sluiten