Start ronde van Spanje 19-21 augustus in Utrecht en Brabant

Start ronde van Spanje 19-21 augustus in Utrecht en Brabant

16 sep 2021 door Nelske Thalen

vuelta2022.jpg

La Vuelta, de ronde van Spanje, gaat volgend jaar op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

De Ronde van Spanje doorkruist volgend jaar maar liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen tijd. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en provincies Utrecht en Noord-Brabant. Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht namens alle publieke partners: "Geweldig nieuws dat we nu de officiële startdatum weten. We hebben zo lang naar de start van La Vuelta Holanda uitgekeken, nu weten we dat het er écht van gaat komen. Samen met inwoners, ondernemers en onze (internationale) gasten gaan we er een prachtig evenement van maken. De bijzondere band tussen Spanje en Nederland wordt daarmee nog verder versterkt.”

Een mening gedeeld door Javier Guillén, directeur van La Vuelta a España. “Al bijna 6 jaar werken we de gezamenlijk aan dit project. Ik ben verheugd dat we erin zijn geslaagd om alsnog een start in Nederland mogelijk te maken. Deze maanden van wachten hebben niets veranderd aan de wil om samen te werken, het enthousiasme en de ambitie die we vanaf dag één hebben gestoken in het organiseren van dit evenement; die een mijlpaal zal zijn voor het Spaanse en Nederlandse wielrennen.”

PROGRAMMA IN AANLOOP

La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan augustus 2022. In de doorkomst-gemeenten en op andere plekken in de regio’s worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. Hiermee is La Vuelta Holanda veel meer dan drie dagen topwielrennen. De Nederlandse organisatie is in gesprek met sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en ondernemers om te verkennen welke ideeën deze partijen hebben voor activiteiten rond het internationale wielerevenement in 2022. Er wordt ingezet op de thema’s feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Voor de stad Utrecht is het een extra bijzonder jaar; in 2022 wordt namelijk gevierd dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft.

Sluiten