Ook dit jaar weer: de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september 2022

Ook dit jaar weer: de Mobiliteitsweek Utrecht van 16 t/m 22 september 2022

30 mei 2022 door Nelske Thalen

mobiliteitsweek1.jpg

De Europese Week van de Mobiliteit is hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Met activiteiten, acties en initiatieven gericht op het bekend worden met en het stimuleren van een meer duurzame vorm van mobiliteit.

Daag inwoners, partners en collega’s tijdens de Mobiliteitsweek uit anders (lees: duurzaam) te reizen door:

·       Eén of meerdere activiteiten te organiseren om mensen in beweging te krijgen. Organiseer bijvoorbeeld een fietstocht, reizigerskorting in het openbaar vervoer of een workshop suppen. Meld jouw activiteit(en) aan via mobiliteitsweek@provincie-utrecht.nl.

·       Ons te laten weten welke duurzame vervoersmiddelen (zoals bijvoorbeeld deelfietsen en e-scooters) er in jouw gemeente zijn, zodat wij duurzame initiatieven kunnen uitlichten op de website en social media.

·       De campagne-uitingen te delen via jullie eigen communicatiekanalen (de campagnematerialen volgen).

·       Deze nieuwsbrief door te sturen naar jouw relevante netwerk.

Aftrap met PITSTOP
De aftrap van de Mobiliteitsweek Utrecht vindt dit jaar plaats in Amersfoort. De gemeente Amersfoort sluit op 17 en 18 september een deel van de stadsring af (tussen de Molenstraat en de Utrechtsestraat) om een stukje stad terug te geven aan de inwoners. Op het druk bereden asfalt, waar dagelijks duizenden auto’s passeren, is dan ruimte voor muziek, creatieve uitingen, beweging, verblijven en spelletjes. Door de stadsring voor een gedeelte af te sluiten, worden inwoners tevens uitgedaagd om op een andere manier naar de binnenstad te reizen. Meer informatie of ideeën voor het gebruik van deze tijdelijke locatie vind je op de website: PITSTOP Amersfoort | Tijd voor Amersfoort.

Mobiliteitsweek 2022
Tijdens de Mobiliteitsweek Utrecht wil de provincie Utrecht zijn inwoners in beweging krijgen. Dit doen we door in de aanloop naar de Mobiliteitsweek Utrecht inwoners te stimuleren om anders (lees: duurzaam) te reizen gedurende de actieweek. Of je nu fietst naar werk, forenst met het openbaar vervoer, zelf leert fietsen of anderen daarmee helpt: mobiliteit is een win-winsituatie voor iedereen. Het lijkt simpel, maar juist deze kleine acties maken het verschil.


Wat biedt de provincie Utrecht?

·       Communicatie en verspreiding van de campagne door de gehele provincie (denk bijvoorbeeld aan abri’s, artikelen in lokale kranten, online social mediacampagnes, animatiefilmpjes in bussen, et cetera).

·       Aandacht voor jouw initiatief of activiteit via website en social media. 

·       Een feestelijke aftrap van de Mobiliteitsweek Utrecht tijdens PITSTOP in Amersfoort. 

·       PR en woordvoering. 

Volg ons op Instagram
Volg ons op Facebook 
Meld je aan voor de Mobiliteitsweek- nieuwsbrief (wordt alleen verstuurd tijdens de campagne)

Dit artikel is ingezonden door Provincie Utrecht. 

Sluiten