UBC te gast bij TUI: er werd feestelijk uitgepakt bij de ploegenpresentatie!

UBC te gast bij TUI: er werd feestelijk uitgepakt bij de ploegenpresentatie!

19 aug 2022 door Ernest van den Bemd

aan tafel - cor.png

Gisteren was UBC te gast in de prachtige experience winkel van TUI in de Hollandse Toren, vlak achter het podium van de ploegenpresentatie. Hier kon UBC samen met de relaties van TUI en het Brabant Cycling Network het #Vuelta feest aftrappen en vieren.

Bij deze gelegenheid had ik de aimabele oud Profrenner Bram Tankink als tafelheer. Samen ontvingen we gasten als Brianne Jegerings, Suzanne Goossen van TUI en Ignacio Valle van het Spaans Verkeersbureau. Tijdens dit gesprek kwamen de ontwikkelingen in hun aanbod, kansen en uitdagingen aan bod. Hadden we het over hun visie van de inzet op verschillende verkoopkanalen en het belang dat ze hechten aan lokaal ondernemerschap. Ignacio gaf een mooi inkijkje op kansen t.a.v. het fietsen in Spanje.

aan tafel TUI

aan tafel - jaap gerben - leuker

Met Gerben van den Broek, Jaap Van Hulten en Bram Tankink werd er gegokt en gefilosofeerd: Wint Team Jumbo-Visma de ploegentijdrit? We hadden het over samen winnen en stelden onszelf de vraag hoe Jumbo Visma van lelijk eendje de kampioensploeg werd . Met Jaap spraken wij over het beleid van Jumbo Visma om een Nederlandse renner de grote koersen te laten winnen: nog even geduld graag. ;)

3luik - aan tafel

Met Cor Jansen (Directeur City Marketing), Arne Schaddelee (Gedeputeerde provincie Utrecht) en Frank Felix (Voorzitter UBC) maakten we de balans op over de tegenwind, kansen, wensen en maatschappelijke waarde voor stad en regio van een wielerfeest. Arne gaf aan hoezeer dit ook momentum creëert voor bijvoorbeeld fietsarmoede. Frank schetste waarom en hoe UBC de legacy van de afgelopen wielerfeesten vastpint, uitbouwt, maar ook hoe UBC deze samen met haar 600 fietsprofessionals verzilvert met haar netwerkbijeenkomsten en andere activiteiten. Over het verzilveren gaf hij het voorbeeld van de verbinding die  door UBC is gemaakt tussen Fietsersbond, VSG, a.s.r. verzekeringen, UMCUtrecht en Mobydot om samen te werken aan de fietsapp van a.s.r., de installatie van expertpanel Fiets & Gezondheid van VSG en de voorbereidende workshops voor UMCU rondom het inzetten van de fiets bij prehabilitatie. Hierover werd een update gegeven door Marcel Hindriks en Maarten Koornneef van dat expertpanel.

aan tafel - marcel - maarten

We genoten samen van een enorm bruisend feest rondom de ploegenpresentatie buiten op het podium dat op 5 seconden loopafstand lag: kippenvel voor publiek en renners!! Onder leiding van Bram eindigden we met een spannende quiz met petje op en af!

3luik - petjeop-tour femmes

Kortom voor herhaling vatbaar en dat doen we ook: hier lanceerden we de ambitie van o.a. BPU om Tour de France de Femmes in 2025 hierheen te halen! :)

drieluik - paella - vredenburg

Tui had het niet alleen gaaf aangekleed maar trakteerden ons ook op heerlijke tapas, paella en Spaanse dranken. We vertrokken met goed gevulde goodie bags.

Veel dank en hulde aan het TUI-team, onze tafelgasten en bezoekers. In het bijzonder Ewoud Vink, Gerben van den Broek, Esmee Van Vugt en Sissy van Alebeek

Zie ik jou bij ons volgende evenement: UBC te gast bij Innovam/Tweewieler Academy op 22 september in Nieuwegein?

Sluiten