Een oproep van onze Fietsburgemeester

Een oproep van onze Fietsburgemeester

18 jan 2023 door Nelske Thalen

jelle-mei2.jpg

Jelle Bakker, fietsburgemeester van Utrecht, schrijft maandelijks een column voor Utrecht Bike Community met zijn avonturen. Deze keer geen column, maar een dingen die hij tijdens de snerttocht deelde met de community.

Vrijdag 13 januari was de snerttocht bij SportUtrecht. Hier kreeg Jelle de tijd om de community toe te spreken. Hij kwam met drie punten!

1. Vrijwilliger fietsmaatjes gezocht
Fietsmaatjes Utrecht is aan het rollen. Er zijn al 5 leden in de stedelijke werkgroep, waaronder onze eigen Christien Rodenburg. We zoeken nog steeds enthousiastelingen die voor ongeveer 4 uur in de week willen helpen met het opzetten van de organisatie van Fietsmaatjes. Denk aan PR, vrijwilligerswerving, financieel etc. Doe jij ook mee met de werkgroep? Of wil je wel 1x per week een tochtje maken op een duofiets, meld je dan bij de fietsburgemeester.

2. Junior fietsburgemeester gezocht
De fietsburgemeester zoekt ook nog een junior. Een jongere van 15 t/m 18 die zich specifiek richt op de doelgroep jongeren. Wat kunnen we doen om hen vaker op de fiets te krijgen en houden? Kennen jullie nog zoons/dochters/buurmeisjes of neefjes? Laat het weten!

3. Aankondiging nieuwe fietsburgemeester
Tenslotte, aan alle goeds komt een einde. Over een half jaar houdt de ambtstermijn van Jelle als fietsburgemeester op. Maar treur niet, hij heeft een meer dan waardige opvolger gevonden in niemand minder dan voormalig profwielrenster Belle de Gast. De komende tijd zullen jullie Belle vaker zien, zodat jullie alvast aan haar kunnen wennen.

Mochten je Jelle kunnen helpen! Laat het dan zeker weten! 

Sluiten