Programma - UBC te gast bij UW

Programma - UBC te gast bij UW

31 jan 2023 door Nelske Thalen

banner - uw - 15.00.png

Tijdens "UBC te gast bij UW" zetten we het thema inclusiviteit in de schijnwerpers. Dit doen we tussen 15.30-17.00 met aansluitend een borrel tot 17.45!

We hebben het tijdens deze bijeenkomst over werken aan de fiets vanuit een afstand tot de arbeidsmarkt. We bespreken andere thema's zoals fietsarmoede, fietscultuur en fietsen met een beperking. Dit doen we met o.a. : 

  • Gertjan Stoker is Algemeen directeur bij UW Reïntegratie en tevens onze gastheer. Uiteraard heet hij ons welkom en vertelt hij over UW.
  • Susanne Schilderman is als Wethouder van Utrecht verantwoordelijk voor Financiën, Economische Zaken, Circulaire Economie, Openbare Ruimte, Markten en Havens. Zij is zo ook de zgn. aandeelhouder van UW
  • Angela van de Kloof werkt bij Mobycon. ‘Stimuleren van het gebruik van de fiets is een mooi instrument om bereikbaarheidsdoelstellingen te halen en tegelijkertijd bij te dragen aan gezondheid, participatie en de kwaliteit van de leefomgeving.’ is haar visie, die ze al op verschillende podia en via verschillende publicaties heeft gedeeld. En nu dan ook bij ons.
  • Allal Sallou is naast Bestuursadviseur van onze stichting Utrecht Bike Community ook regiomanager bij Jeugd Gezondheidszorg, vanuit zijn eigen werk en achtergrond en zal hij meepraten over inclusiviteit.
  • Jelle Bakker kennen we allemaal als Fietsburgemeester van Utrecht. Vanuit de overtuiging: "Fietsen moet toegankelijk zijn voor alle Utrechters." zal hij meepraten vanuit diverse projecten die hier naadloos bij aansluiten.
  • Taco Nijhoff is bewegingswetenschapper, handbiker en in dienst bij Solgu, belangenbehartiger voor mensen met een beperking. Een groep met veel fiets potentieel en specifieke behoefte aan meer toegankelijkheid.
  • Als er één partij opkomt voor de belangen van  verschillende doelgroepen dan is dit natuurlijk de Fietsersbond. Namens hen schuift dan ook  Karlijn Janssen aan die zich o.a. inzet voor fietsers met een beperking.

Verder staan er ook pitches vanuit UMCUtrecht, Cycling for climate en de helmendagen op de rol. En zoals je van ons gewend bent, sluiten we af met een borrel aangeboden door UW!

Heb jij je nog niet aangemeld? Dan kan dat hier!

Sluiten