De Mobiliteitsweek komt eraan: 16-22 September

De Mobiliteitsweek komt eraan: 16-22 September

9 aug 2023 door Frank Felix

Mobiliteitsweek 2023 campagnebeeld 1920 x 1080 351kb.jpg

Ook dit jaar organiseert de Provincie Utrecht weer de Mobiliteitsweek: van zaterdag 16 tm vrijdag 22 september. Deze week staat in het teken van het promoten en stimuleren van duurzame, groene en gezonde mobiliteit, dus zeker ook fietsen. Lees hieronder meer over het doel, wat er allemaal gaat gebeuren en hoe jij kunt hieraan mee kunt doen. De provincie roept iedereen op om mee te doen en bij te dragen.

Het doel van de Mobiliteitsweek is om gedurende deze week zoveel mogelijk mensen te stimuleren om duurzaam en gezond te reizen. De provincie roept iedereen op om niet alleen de actie te promoten, maar ook om zelf initiatieven te ontplooien, mee te denken en mee te helpen.

Initiatief van de Provincie Utrecht

De Mobiliteitsweek is een initiatief van de provincie Utrecht, samen met diverse partners en het sluit aan bij de Europese Week van de Mobiliteit. Het Maliebaan Festival, georganiserd door De Gemeente Utrecht, is dit jaar de start van de Mobiliteitsweek.

Activiteiten

Tijdens deze week zet de provincie duurzame, groene en gezonde mobiliteit vol in de schijnwerpers.
Dat gebeurt o.a. met een online en offline campagne.
Daarnaast wil men zoveel mogelijk inwoners, forenzen, bezoekerse en organisaties stimuleren om tijdens de deze week week duurzamer en gezonder te reizen. Met de fiets bijvoorbeeld, want dat is gezond en duurzaam tegelijk! Want als je fietst snijdt het mes aan meerdere kanten.

Help je mee?

Help mee om duurzame en gezonde mobiliteit op de kaart te zetten en deel de socials van Mobiliteitsweek.
Of kijk hoe jij, je vriendenclub of jouw organisatie hieraan kan bijdragen. Denk aan een fietsclinic, een fietstocht langs toekomstige doorfietsroutes (rondje Doorfietsen Utrecht) etcetera.
Kijk voor meer informatie en hoe je mee kunt doen op de website.

Voor ideeën, vragen of sparren kun je ook mailen naar de organisatie: info@mobiliteitsweekutrecht.nl

Sluiten