Terugblik UBC Te Gast bij Jaarbeurs 19 oktober

Terugblik UBC Te Gast bij Jaarbeurs 19 oktober

20 okt 2023 door Frank Felix

20231019 ubc te gast jaarbeurs_ubc_netwerkbijeenkomst_51_dcw-logo Fietsambities jaarbeurs 150k

Wat hadden we op donderdag 19 oktober jl. een geweldige bijeenkomst! Samen met onze gastheer Koninklijke Jaarbeurs mochten we maar liefst 140(!) fietsprofessionals- en geïnteresseerden ontvangen voor onze ramvolle talkshow, de borrel en niet te vergeten: de social rides, de fietstochten voorafgaand aan de bijeenkomst.

Het zaalprogramma stond in het teken van o.a. fiets-ambities, bikeonomics, innovatie, (inter-) nationale fiets-stimulering en fietstrends. Daarbij bleek weer eens; iedereen 'heeft last' van ambitie.
Tijdens de levendige talkshow werden volgende sprekers door onze presentatoren Kaspar Hanenberg en Ernest van den Bemd geinterviewd:

Jaarbeurs
CEO Jeroen van Hooff en Project Manager Ralf van Heugten van het Jaarbeurs Fietsteam over de ambities van de Jaarbeurs op gebied van fietsen en fiets-evenementen. Daarbij ging het zowel over de plannen voor de Dutch Cycling Week, als de integratie van fietsen en de fiets in de vele andere zakelijke en publieks-evenementen in de Jaarbeurs.
Ook spraken we met hen en met René Koppert van organisator Club 48 over het Nationale Wielergala. Na 60 jaar verhuist dit prestigieuze jaarlijkse award-gala, waarbij de beste profwielrenners van Nederand worden gehuldigd, van 's-Hertogenbosch naar de Utrechtse Jaarbeurs waar het op 27 november a.s. plaatsvindt.  

20231019 ubc te gast jaarbeurs_ubc_netwerkbijeenkomst_55_dcw-logo shelley dce en rom 150k

Met Shelley Bontje van de Dutch Cycling Embassy en Jaap Breugem van ROM Utrecht Region spraken we over de (inter-) nationale kansen voor de fietsindustrie. Als concreet voorbeeld nam Jan-Willem de Bie de zaal mee hoe Armada Mobility steeds meer zaken in het buitenland doet.

Ewoud Vink van het fietsteam van de Provincie Utrecht vertelde over fiets-innovaties en wat de Provincie op dit vlak allemaal onderneemt. Hierbij kwam ook de rol van onze community als verbinder, aanjager en lanceerplatform voor mensen en initiatieven aan de orde. En we beleefden met de 'bestuurlijke Crankstafette' de symbolische overdracht van het UBC-stokje van Arne Schaddelee aan André van Schie, de nieuwe gedeputeerde van de Provincie met fietsen in zijn portefeuille.

Myron Ter Haar van Wielersportbond NTFU presenteerde de meest opmerkelijke uitkomsten en trends uit de Nationale Wielermonitor, het onderzoek onder de 900.000(!) sportieve fietsers die ons land telt. Ook spraken we met haar over o.a. de toegenomen populariteit van wielersport bij vrouwen, gravelbiken en hun campagnes voor meer inclusiviteit in de wielersport.

De nieuwe fietsburgemeester Belle De Gast, opvolgster van Jelle Bakker, stelde zich ook voor aan het publiek.

Tijdens de pitches vertelde Harmen van de Kamp van het UW-bedrijf over Bike Valley, het initiatief om in Nederland Fietsland meer fietsen te gaan produceren. Hij riep de zaal op om hierbij meer samen te werken en daarbij ook te denken aan het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: het UW-bedrijf en haar medewerkers hebben immers al veel ervaring met het assembleren van fietsen.

20231019 ubc te gast jaarbeurs_ubc_netwerkbijeenkomst_71_dcw-logo volle zaal 150k

Als uitsmijter boden we de Tsjechische delegatie van CzechTrade het podium. Ambassade-medewerkers, Stanislav Benes, Minister-Counsellor, Economy and Trade en Martina Paříkova, Director CzechTrade Netherlands, presenteerden een 6-tal interessante Tsjechische fietsbedrijven die graag zaken willen doen in Nederland. Daarop volgden enthousiaste en interessante pitches van (e-)bike fabrikanten als Leader Fox, BP Lumen, Levit Bikes en E-CAFE BIKE, indoorfiets-trainings-app ROUVY en bandenmerk Zleen. Deze bedrijven presenteerden zich ook tijdens de aansluitende netwerkborrel.

Het was weer een boeiende, informatieve en zeer gevarieerde bijeenkomst. Daarbij werd ook weer eens duidelijk hoe de private en de publieke sector elkaar kunnen versterken. Voor ons was het extra bevredigend om van diverse sprekers te horen hoe het netwerk van Utrecht Bike Community hen had geholpen om hun ideeën, initiatieven en bedrijven verder te brengen. Tijdens de aansluitende nuttige netwerkborrel werden deze woorden vervolgens weer in actie omgezet.

Hartelijk dank onze host de Koninklijke Jaarbeurs en in het bijzonder aan Ralf van Heugten en zijn Fietsteam voor de gastvrijheid, de prettige samenwerking en de uitstekende verzorging.

Sluiten