Over Utrecht Bike Community te gast bij Sweco

Utrecht Bike Community te gast bij Sweco

Donderdag 30 januari 2020 vond de winterbijeenkomst van Utrecht Bike Community plaats bij Sweco in de Bilt. Het mag duidelijk zijn dat de Utrecht Bike Community groeit. Elke bijeenkomst wordt drukker bezocht. Op het programma stonden onderwerpen als 'snelfietsroutes onder de loep' en 'fietsen op recept'. 

Tafelheren Jos Smulders van de Provincie Utrecht en Ernest van den Bemd (Utrecht Bike Community) presenteerden een middag met en voor fietsprofessionals in de regio. Verschillende onderwerpen passeerde de revue. 

foto banner - winterbijeenkomst

Snelfietsroutes in de regio

Hierover gingen we in gesprek met Gijs Kreike van Sweco, gedeputeerde Arne Schaddelee en Hans van Engelenburg van de Provincie Utrecht. Toen de 7 snelfietsroutes onder de loep werden genomen sloten gedeputeerde Arne Schaddelee en Wethouder Hans Buijtelaar een weddenschap af. Zal Woerden of Amersfoort eerder af zijn? Hans van Engelenburg attendeerde ons op het geoplatform van de provincie waar je alles kan vinden over de snlefietsroutes.

Vragen aan de community

De bijeenkomst is van en voor fietsprofessionals. Er is daarom altijd de mogelijkheid om vragen te stellen, vanuit het publiek aan de gasten, maar ook andersom. Zo vroeg gedeputeerde Arne Schaddelee de aanwezigen om suggesties te doen voor de volgende systeemsprong van de fiets. Mooie suggesties kwamen uit het publiek. 

winterbijeenkomst-welkomDCE.jpeg

Welkom Dutch Cycling Embassy

We verwelkomden de Dutch Cycling Embassy met een Utrechts wielershirt als versterking van de regio. Lucas Harms van de DCE vertelde over de plannen van DCE en hoe de community hier ook profijt van zou hebben.

Mee naar Taiwan?

Jaap Breugem liet weten de aanwezige fietsexpertise mee te willen nemen op handelsmissie naar Taiwan. Lees hier meer daarover...

Fietsen op recept

Aan tafel zaten Prof. Dr. Frank Backx (Klinische Sportgeneeskunde UMCU), Frank Felix (Like no other) en Ernest van den Bemd. Er werd enthousiast gereageerd op 'fietsen op recept' met afspraken om hier verder aan te werken. Onder andere ASR en UtrechtSport. Wil je meer weten over 'fietsen op recept' lees dan hier verder...

Kortom...

Was het een geweldige bijeenkomst en willen we de mensen van Sweco hartelijk bedanken. William Harding hartelijk dank voor het vriendelijke ontvangst, Gijs Kreike en Sam Kaandorp voor de uitnodiging en Lydia Kremer voor de verzorging.

Sluiten