Over Bike Brainstorm met ROM, DCE en Bike Daten

Bike Brainstorm met ROM, DCE en Bike Daten

Donderdag 20 mei 2021 vond de Bike Brainstorm & Bike Daten plaats met Dutch Cycling Embassy (DCE) en ROM Utrecht. Met zo'n 30 fietsprofessionals fietsten we door Utrecht. Van Lepelenburg naar 't Wapen van Haarzuylen. 

We begonnen bij Lepelenburg. Hier verzamelden we en kreeg iedereen een kaartje met de route en zijn fietspartners. Ernest gaf een korte inleiding over het ontstaan van deze Bike Brainstorm in samenwerking met de ROM Utrecht. We hebben deze met zorg uitgekozen: welke ontmoeting kan voor wie waardevol zijn. Zo werd er werd er gematcht met DCE en de ROM Utrecht om te delen en toetsen van plannen. Voorts werd er voor de anderen gematcht op verbreding en verdieping van netwerk.

bike brainstorm - lepelenburg

Vanaf Lepelenburg fietsten we in tweetallen naar de volgende stop. Ondanks dat iedereen de route had ontvangen, blijkt dat er meerdere wegen naar Buurten de Fabriek leidde. Van verschillende kanten kwamen we elkaar weer tegen. 

bike brainstorm buurten fabriek

Bij Buurten de Fabriek konden we drankje bestellen en zocht iedereen zijn tweede fietspartner op. Alle fietsen waren vertegenwoordigd. Van houten fiets tot Van Moof en alles er tussenin.

bike brainstorm op de fiets1

Vervolgens fietsten we naar Buurten in de Bieb waar we een vrolijk onthaal kregen en ons iets te drinken werd aangeboden voor onderweg.

bike brainstorm buurten bieb

De laatste stop was bij 't Wapen van Haarzuylen. Ze hebben achter een prachtig terras waar je met alle maatregelen in acht te nemen heel goed een borrel kon drinken. Hier vertelden DCE en ROM Utrecht wat ze kunnen betekenen voor de aanwezigen. Ook had je hier de mogelijkheid in gesprek te gaan met andere communityleden.

bike brainstorm terras4

Kortom, het was een geslaagde dag waarbij veel kennis werd gemaakt en gedeeld. Waarbij we lekker hebben gefietst en waar ongetwijfeld prachtige samenwerkingen uit voort komen.

bike brainstorm wapen van haarzuylen

De laatste stop was bij 't Wapen van Haarzuylen. Ze hebben achter een prachtig terras waar je met alle maatregelen in acht te nemen heel goed een borrel met bittergarnituur kon nuttigen. Zo had iedereen al met minstens 3 mensen een kwartier lang kennis gemaakt. Het bleek, net als vorige tocht, een uiterst effectieve manier te zijn van gericht en efficient netwerken. Zo leerden we dat organisaties als bijvoorbeeld Central events, Cycling for climate, a.s.r., Cycledata, Overvecht fietst, WPU, Joint he dots, gemeente Utrecht bij deze en andere bijeenkomsten waardevolle contacten hadden opgedaan met die in mooie samenwerking heeft geleid. We stonden hier nog even in het bijzonder stil rondom wat DCE en ROM Utrecht kunnen betekenen voor zakelijke activiteiten en in het buitenland de aanwezigen. En zo sloten we al buurtend de bijeenkomst af met de door ROM Utrecht aangeboden borrel.

Deel met anderen

Sluiten