Over UBC Te Gast bij Dutch Cycling Week

UBC Te Gast bij Dutch Cycling Week

Op 19 oktober as. zijn we te gast bij de Koninklijke Jaarbeurs in het kader van hun ambities rond de Dutch Cycling Week. De Jaarbeurs wil de komende jaren een belangrijke rol spelen in het domein fietsen, fietsmobiliteit en duurzaamheid. Daarom organiseren ze o.a. in oktober 2024 de Dutch Cycling Week, een bundeling van fiets-gerelateerde evenementen, beurzen, bijeenkomsten, toertochten en activiteiten. Voor zowel zakelijke doelgroepen als het grote publiek. Tijdens deze UBC-bijeenkomst neemt de Jaarbeurs ons mee in hun ambities en horen we ook meer over het Nationale Wielergala dat op 27 november a.s. in de Jaarbeurs plaatsvindt.
Daarnaast presenteren we natuurlijk ook weer diverse andere boeiende gasten en onderwerpen.
En in het kader van 'practice what you preach' gaan we met z'n allen voorafgaand aan het zaalprogramma fietsen tijdens de Social Ride, een fietstocht waarbij je al fietsend kunt socializen met de andere deelnemers. 
Meer informatie over het programma en de sprekers volgt, hieronder het progamma op hoofdlijnen. 

Het programma

12.30 - 15.00: Social Ride (voorafgaand aan het zaalprogramma, 12.00 verzamelen)
Gezamenlijke fietstocht waarbij je kunt kiezen uit een recreatieve (e-)bike Stadstour door Utrecht of een sportieve Racetour door de omgeving.

15.00: Inloop

15.30  1700: Plenair programma UBC Te Gast bij Dutch Cycling Week
Met o.a.:

  • Met onze gastheer, Jaarbeurs-CEO Jeroen van Hooff bespreken we de ambities van de Jaarbeurs om een grotere rol in het fietsdomein te gaan spelen. Over hun plannen en ambities rond fietsen, wat er allemaal in oktober 2024 in het kader van de Dutch Cycling Week gaat gebeuren en over het Nationale Wielergala, waarbij de Wielersporters van het Jaar worden gekozen, dat dit jaar op 27 november voor het eerst in de Jaarbeurs plaatsvindt.
  • Dutch Cycling Embassy en ROM Regio Utrecht; deze twee belangrijke economische stimulerings- organisaties van de Nederlandse en Utrechtse fietsbranche geven je een inkijkje. Welke activiteiten hebben zij de laatste tijd ondernomen? Wat staat er nog allemaal op stapel? Wat is interessant voor de aanwezigen?
  • NTFU, De Wielersport Monitor 2023: Met Myron Ter Haar-Duivenvoorden, Manager Uniebureau van de Nederlandse Toer Fiets Unie, de belangenorganisatie van wielrenners, mountainbikers en gravelbikers, bespreken we de resultaten van de Wielersport Monitor 2023, het grote onderzoek onder de 900.000(!) sportieve fietsers van ons land. Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen? Ook hun visie op mountainbiken en de campagnes van de NTFU komen hierbij aan bod.
  • Structurele fietsinnovatie in de Provincie Utrecht: Als 'de fietsprovincie van Nederland' is Utrecht heel actief bezig met innovatie, o.a. via het Project Fietsinnovatie. Maar wat houdt dit in? Welke innovatieve activiteiten worden er ontplooid? Hoe jaag je fiets-innovatie aan en hoe geef je het een structureel karakter?
  • De Pitches: Zoals altijd bieden we weer een aantal organisatie en initiatieven ons podium om voor het publiek te pitchen of een oproep aan de community te doen. Met deze keer een internationaal karakter:
    • De Tsjechische fietsindustrie presenteert zich: Czech Trade, het overheids-agentschap voor de handel van de Tsjechische Republiek, presenteert een aantal interessante Tsjechische fietsbedrijven, variërend van fiets-, e-bike-en bandenfabrikanten tot app-ontwikkelaars. Zij komen graag in contact met Nederlandse bedrijven, organisaties en ondernemers die hen verder kunnen helpen. Tijdens de borrel kun je ook nader kennismaken met deze bedrijven.
    • UW Bedrijf & Bike Valley: Bij eerdere bijeenkomsten hadden we het al over: de noodzaak van instroom van vakmensen in de branche, de fiets als middel voor arbeidsparticipatie en de vraag waarom er in fietsland Nederland zo weinig fietsen worden geproduceerd. Moet er -naar analogie van Silicon Valley- niet eens gedacht worden aan een 'Bike Valley?' Het UW bedrijf komt met een update, het laatste nieuws en een oproep aan de community.
  • Daarnaast praten we je natuurlijk weer bij over de ontwikkelingen binnen onze community en ander interessant fietsnieuws uit de provincie.

17.00 - 18.00 UBC's Nuttige Netwerkborrel
Na afloop van het zaalprogramma is er als vanouds weer de gezellige en nuttige netwerkborrel. Haal onder het genot van een borrel en een hapje bestaande banden aan, leg nieuwe contacten, maak kennis met de sprekers en de delegatieleden van de Tsjechische handelsdelegatie.

Aanmelden: let op! vanaf nu reservelijst

Wegens de grote belangstelling voor deze bijeenkomst hebben we inmiddels het maximale aantal aanmeldingen bereikt.
Maar je maakt een kans om erbij te zijn: Als je jezelf vanaf nu nog aanmeldt plaatsen we je op de reservelijst. Wanneer we afmeldingen ontvangen krijg je vervolgens van ons bericht als we je alsnog kunnen plaatsen.

Je kunt bij het kiezen om alleen het plenaire programma bij te wonen of in combinatie met de Social Ride (recreatief of sportief).

Donderdag 19 oktober 2023, vanaf 12.00 (verzamelen Social Ride) en/of 15.30-18.00) plenair programma + borrel.
Locatie: Jaarbeurs, hoofdingang Beatrixgebouw, J
Adres: Jaarbeursplein 6 (kant van de Croeselaan) 3521 AL Utrecht

Tot ziens op 19 oktober bij de Jaarbeurs!

Sluiten