Over 11 Juli: UBC Te Gast bij Witteveen+Bos

11 Juli: UBC Te Gast bij Witteveen+Bos

Op donderdagmiddag 11 juli 2024 om 15.00 uur zijn we te gast bij Witteveen+Bos, een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau dat werkt aan een betere leefomgeving voor iedereen.
Daar gaan we het met diverse interessante sprekers hebben over: 'De fiets als hefboom voor Ruimtelijke Ordening en Klimaat.'
Daar horen we wat Witteveen+Bos allemaal doet op het gebied van fietsen en de impact op ruimtelijke ordening en het milieu en aan wat voor complexe vraagstukken de ruim 1450 medewerkers, verdeeld over 11 landen werken. Daarbij wordt de fiets belangrijker: in het klimaat-akkoord van Parijs is een belangrijke rol weggelegd voor de modal shift naar de fiets. Maar hoe duurzaam is het als we het toch al schaarse groen in steden opofferen voor brede geasfalteerde rode fietspaden? Duurzaamheid vraagt om keuzes over hoe we de beschikbare ruimte gebruiken. Maar wat is dat nou duurzaamheid? Kun je dat in geld uitdrukken? Interessant vragen waar we het antwoord op gaan krijgen.

Daarnaast hebben we zoals altijd diverse andere interessante sprekers en onderwerpen. Ook kijken we dan terug op het Nationaal Fietscongres en Velo-City en besteden we aandacht aan fietsnieuws uit de regio en de community. Daarnaast hebben we weer een aantal interessante pitches en uiteraard sluiten we weer af met onze Nuttige Netwerkborrel.
Wil je dit niet missen? Meld je hieronder direct aan dan ben je zeker van je plek; de capaciteit van de zaal is beperkt.

Het programma:

15.00 Inloop

15.30 Start van het plenaire programma, o.a.:

  • 'De fiets als hefboom voor Ruimtelijke Ordening en Klimaat. met Wim van den Berg sr. Adviseur Duurzame Mobiliteit & Ruimte en Martijn Akkerman sr. Adviseur Duurzame Mobiliteit & Fiets bij Witteveen+Bos
  • Edward Douma, Format Manager Fiets NS Stations: 'Het succes en de impact van de OV Fiets'
  • Dirk Ploos van Amstel over Bike Kitchen, de werkplaats waar je zelf aan je fiets leert sleutelen. Wat is het idee hierachter?
  • Arjan van Ree over de ontwikkelingen rond Fietshub De Maarschalk
  • Terugblik op de resultaten en opbrengsten van Velo-City en het Nationaal Fietscongres en de winaars van de Tour de Force Initiatiefprijs 2024, waarvoor diverse initiatieven uit onze regio zijn genomineerd.
  • Update van Belle de Gast, onze Fietsburgemeester. Waar is zij allemaal mee bezig
  • Meer over het Fietsers Museum
  • Het laatste fietsnieuws uit de regio en de community en pitches van o.a. Cycle Mobility door Arnauld Hackmann, hoofdredacteur NieuwsFiets Media & Events.

17.00 - ± 18.00: UBC's Nuttige Netwerkborrel
(Bij mooi weer op het dakterras!)

De details:
Datum & Tijd: Donderdag 11 juli 2024, 15.00 - ± 18.00 uur.
Locatie: Witteveen+Bos, Daalsesingel 51C, 3511 SW, Utrecht

Save the date en meld je aan!
Wil je deze UBC Te Gast Bij Witteveen+Bos niet missen?
Meld je dan hieronder aan. De capaciteit van de zaal is beperkt.
Als je je hebt aangemeld, ontvang je kort voor de bijeenkomst een e-mail met de laatste praktische details.
Tot ziens op 11 juli bij Witteveen+Bos!

Sluiten