Verslag bijeenkomst Activatieprogramma La Vuelta Holanda

Verslag bijeenkomst Activatieprogramma La Vuelta Holanda

19 jun 2019 door Nelske Thalen

wielerclub.jpg

Op 7 juni kwamen ongeveer 90 geinteresseerden bij elkaar voor een informatiebijeenkomst over het activatieprogramma van La Vuelta Holanda. Wat daar werd besproken? 

Op 7 juni kwamen ongeveer 90 geinteresseerden bij elkaar voor een informatiebijeenkomst over het activatieprogramma van La Vuelta Holanda. Er waren mensen uit veel verschillende sectoren vertegenwoordigd. Na een welkomstwoord van Boudewijn van Uden van a.s.r. was er een presentatie over het activatieprogramma, inclusief een mooie terugblik op het programma bij de start van de Tour de France in 2015

Aansluitend gingen de aanwezigen aan de slag in kleine groepen. Ze vertelden elkaar over hun plannen en ideeen voor het activatieprogramma. Er werd flink van gedachten gewisseld en het leverde een mooie oogst op. Wethouder Klaas Verschuure lichtte er een paar plannen uit en benadrukte het belang van verbinding en het betrekken van zoveel mogelijk mensen en wijken. De opbrengst werd tentoongesteld aan de wand en is verzameld in een document. Enkele voorbeelden zijn om van de Vuelta het gezondste event van de eeuw te maken, een documentaire over de aanloop naar de Vuelta, een spinmarathon op het Domplein en nog veel meer.

Ook is bekend geworden dat de start van la Vuelta 2020 plaatsvindt in het weekend van 14, 15 en 16 augustus. Bij de start van La Vuelta 2019 kunt u een oproep verwachten voor het indienen van plannen. Die kunnen tussen 15 september en 14 oktober worden ingestuurd bij de organisatie.

Belangenbehartiging
Sluiten